Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Džounss atkāpjas no Austrālijas regbija izlases galvenā trenera amata

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Džounss atkāpjas no Austrālijas regbija izlases galvenā trenera amata
Edijs Džounss. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AP. Edijs Džounss svētdien atkāpās no Austrālijas regbija izlases galvenā trenera amata pēc valstsvienības neveiksmīgā snieguma Pasaules kausa izcīņā, kurā "Wallabies" apakšgrupā zaudēja Velsai un Fidži un pirmo reizi vēsturē neizkļuva no grupas.

"Rugby Australia" vairākas reizes apstiprināja, ka Džounss gatavs turpināt darbu, neskatoties uz to, ka parādījās informācija par viņa sarunām ar Japānas izlases vadību. Svētdien abas puses vienojušās par sadarbības pārtraukšanu.

Džounss Austrālijas izlasi vadīja desmit mēnešus, lai gan vienošanās bija noslēgta uz pieciem gadiem. Kā viņa pēctecis tiek minēts Aiens Fosters, kurš neturpinās vadīt Jaunzēlandes izlasi, kā arī Stīvens Lerkems un Dens Makelars.

Džounss Austrālijas izlasi vadīja arī no 2001. līdz 2005.gadam, palīdzot tai sasniegt 2003.gada Pasaules kausa finālu. Izlašu līmenī viņš vadīja arī Japānu no 2012. līdz 2015.gadam, kā arī Angliju no 2015. līdz 2022.gadam. Viņa vadībā angļi sasniedza 2019.gada Pasaules kausa finālu.

Izmantotie resursi:
LETA