Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

U16 grupā uzvara Latvijas čempionātā Elejas regbistiem, sudrabs spraigā duelī livoniešiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

U16 grupā uzvara Latvijas čempionātā Elejas regbistiem, sudrabs spraigā duelī livoniešiem
"Livonia" (dzeltenie krekli) pret "JNSC klubs Eleja’’. Foto: Juris Bērziņš-Soms.

Latvijas čempionāta noslēdzošajā piektajā posmā regbijā U16 grupas jauniešiem, kas norisinājās Ozolniekos, tāpat kā iepriekš uzvaru svinēja “JNSC klubs Eleja”, triumfējot arī sezonas kopvērtējumā, bet otro vietu posmā, gan arī kopvērtējumā izcīnīja RK “Livonia” jaunieši.

Ierasto Rīgas Tehniskās koledžas stadionu vai Baldones stadionu šoreiz bija nomainījis Ozolnieku vidusskolas stadions. Līdz ar to uz noslēdzošo piekto sezonas posmu Latvijas čempionātā U16 grupas regbistiem bija jādodas uz Jelgavas novadu.

Ja sezonu iesāka sešas komandas, RK “Livonia” izliekot pat trīs komandas, otrajā posmā sacentās piecas komandas, livoniešiem ar divām komandām, trešajā posmā labākos noskaidroja četras komandas, tad tāpat kā iepriekšējā reizē jeb ceturtajā posmā arī piektajā bija pieteiktas trīs komandas. Pirms mēneša no vadošā četrinieka iztrūka “’Ežu”, bet šoreiz nepiedalījās baldonieši.

Elejas komanda bija nepārspēta iepriekšējos četros posmos, un, lai tiktu pie kopvērtējuma titula, viņiem vajadzēja tikai piedalīties. “JNSC klubs Eleja” bija ļoti pārliecinoši pārspēju pretiniekus ceturtajā posmā, bet tagad noslēdzošajā viegli tikt galā sanāca tikai ar ežiem, kurus pārspēja 49:5. Taču ar livoniešiem sezonas līderiem nācās pielikt pūles, jo “Livonia” izrādīja pretestību kā sezonas pirmajos posmos. Spēle noslēdzās ar 21:7 Elejas komandas labā.

Spraigākā un intriģējošākā spēle izvērtās starp “Livoniu” un “Ežiem”. Jau pirms noslēdzošā posma bija zināms, ka tieši šo abu komandu duelis izsauks vislielāko interesi, jo bija jānosaka sezonas kopvērtējuma otra labākā komanda. “Eži” bija ieguvuši otro vietu pirmajos divos posmos, bet Artūra Baranovska trenētā “Livonia” tieši to pašu paveica trešajā un ceturtajā posmā.

Piektajā posmā abas otrās pretendentes nospēlēja ļoti līdzvērtīgu maču, uzvarētāju likteni izšķirot tikai vienam punktam. Ar šādu minimālu pārsvaru uzvarēja livonieši, līdz ar to nodrošinot arī otro vietu sezonas kopvērtējumā. Par posma labāko spēlētāju tika atzīts ‘’JNSC klubs Eleja’’ spēlētājs Dagnis Drošprāts.

“Livonia” treneris Artūrs Baranovskis ir gandarīts ar komandas veikumu. “Žēl, ka pēdējos posmos piedalījās tik maz komandu, bet visumā jau iegūta otrā vieta gan posmā, gan kopvērtējumā ir labs rezultāts. Arī gada griezumā ir redzams progress, un par laimi spēlētāji ir iztikuši gandrīz bez traumām.,” norāda Baranovskis, piebilstot, ka šai grupai vēl priekšā ir Latvijas kauss, kas notiks 7. oktobrī. “Uz to mums ir paredzēts kaut kas interesants,” intriģējoši izsakās “Livonia” jauniešu treneris.