Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija "Super 4" līderu cīņā "Livonia" spēkosies ar "Kalvi"

Regbija "Super 4" līderu cīņā "Livonia" spēkosies ar "Kalvi"
Foto autors: Zigismunds Zālmanis (''Nikon'')

Šovakar Upesciemā Latvijas regbija čempionāta "Super 4" ietvaros "Garkalne/Livonia" sacentīsies ar "Kalvi". "Livonia" rindās debitēs 18 gadus jauns lietuviešu cīņas pussargs Dovids Taujansks, kurš mācās Dienvidāfrikā. Spēli tiešraidē translēs Sportacentrs.com.

"Livonia" jaunieguvuma Taujanska mērķis ir kļūt par profesionālu regbistu. Šo spēli viņš sācis apgūt pirms desmit gadiem, nedaudz vēlāk pēc tam, kad viņa tēvs ar bijušo Šauļu ''BaltRex'' treneri Augustu Tarali iepazinušies 1991.gada 13.janvāra bēdīgi slaveno notikumu laikā pie Viļņas TV torņa. Šo perspektīvo spēlētāju, kā arī pārējos, klātienē redzēs arī Velsas kluba ''Ospreys'' pārstāvis Tonijs Tomass, kurš skatīsies šo maču savas trīs dienu ilgās vizītes laikā Latvijā.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo ''Livonia'' spēli pret LMT/''Ežiem'', sastāvā būs vairākas izmaiņas. Pamatsastāvā atkal izies Edijs Libers, kurš pavasarī pārstāvēja Latvijas izlasi Eiropas Nāciju kausa spēlē, arī Artūrs Kisle, kā arī aizsarga pozīcijā francūzis Simons Fuko.

''Livonia'' un ''Kalves'' spēle būs arī ''Super 4'' līderu cīņa. Pēc pirmās kārtas spēlēm ''Garkalne/Livonia'' ir pieci punkti, ''Kalvei'' ir četri, ''Miesniekiem'' - viens punkts, bet LMT/''Ežiem'' - punktu nav. Vēl līdz šai sezonai ''Kalve'' bija vienīgā komanda Latvijā, ko ''Livonia'' nebija uzvarējusi, taču tagad pret 2011.gada čempioniem izcīnītas jau divas uzvaras pēc kārtas – kausa izcīņas ceturtdaļfinālā un čempionāta pirmajā posmā. Taču ''Kalvei'' par labu ir tas, ka tā nesen uzvarēja ''Miesniekus'' sagādājot 2012.gada čempioniem pirmo zaudējumu sezonā.

Trīs ''Livonia'' spēlētāji – Mārtiņš Rundāns, Norberts Bekmanis un Deivids Cjukša patlaban atrodas Prāgā, kur trešdien pret Ungāriju Latvijas junioru (U-20) izlasei gaidāma pusfināla spēle par piekto vietu Eiropas čempionātā. Komandas galvenais treneris Kristaps Staņa tieši Rundānu nosauca kā labāko svētdien ceturtdaļfinālā ar 0:28 zaudētajā mačā pret Ukrainu.

28.augusta spēles sākums Upesciema stadionā plkst.19:00 un to tiešraidē translēs arī Sportacentrs.com TV.

Informāciju sagatavoja:
Valters Nikans,
RFC "Livonia" preses sekretārs