Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Anglija iztur “barbaru” spiedienu un testu sēriju sāk ar uzvaru

Juris Miņins
Juris Miņins

Anglija iztur “barbaru” spiedienu un testu sēriju sāk ar uzvaru
Foto: AFP/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē tika dots starts starptautiskajām regbija testu maču sērijām un vienā no pirmajām spēlēm Anglijas izlase ar 28:14 pārspēja “Barbarians” vienību.

Kā jau ierasts, vasaras sākums ir tas laiks, kad spēcīgākās regbija komandas aizvada savas vasaras testu (pārbaudes) spēļu sērijas. Šogad šie mači sākās ar Vācijas un Kenijas komandu cīņu, kurā ar 30:29 uzvaru izcīnīja vācieši.

Tomēr, nebūs melots, ka daudz vairāk tika gaidīta Anglijas izlases un “Barbarians” komandas spēle. Jāsaka gan, ka Anglijas izlase nebija labākajā sastāvā, jo vēl vakar tika izspēlēta Premjerlīgas finālspēle, tāpēc Edijs Džonss uz laukuma sūtīja salīdzinoši maz pieredzējušu spēlētāju brigādi.

Tas gan neliedza angļiem aizvadīt atzīstamu pirmo puslaiku un ne tikai izrādīt pieredzējušajai “Barbarians” komandai, bet arī veikt piezemējumu, ko straujā uzbrukumā veica Neitans Īrls, un pārtraukumā doties ar labu pārsvaru – 13:0.

Otro puslaiku ar piezemējumu sāka viesi, kad Austrālijas izlases veterāns Adams Ešlijs-Kūpers nogādāja bumbu ieskaites zonā. Tiesa, neko spēles raksturā tas nemainīja, jo Džordžs Fords bija rezultatīvs sitienos pa vārtiem, bet Niks Isikeve un Denijs Keirs nogādāja bumbu ieskaites zonā.

Zaudētāju rindās piezemējums arī Džo Tekori kontā.

Kopumā jāsaka, ka arī ne pašā spēcīgākajā sastāvā esot, Anglija rādīja ātru spēli un kopumā pietiekoši labu sniegumu un spēja izturēt otrā puslaika spiedienu no pieredzējušās "Barbarians" komandas. Tagad komandai būs pāris nedēļas laika, lai jau “kaujas sastāvā” sagatavotos mačiem pret Argentīnu.

Jāpiebilst, ka regbija klubs “Barbarians” faktiski ir izlase, kurā tiek savākti spēlētāji, kuri nespēlē savu valstu komandās, lai stāties pretī pasaules labākajām valstsvienībām. Tāpat ir jāpiemin, ka saņemt uzaicinājumu pārstāvēt “barbarus” ir ļoti liels gods, bet spēlētāju atlase notiek ne tikai pēc sportiskā principa, bet arī pēc spēlētāja rīcības un publiskā tēla, t.i., regbistam ir jābūt piemēram citiem.

Šajā sezonā “Barbarians”, kuru sastāvā ir spēlētāji no 12 regbija nācijām, ir paredzēts vēl viens mačs, 1. jūnijā tiekoties ar Pro12 čempionāta vienību no Īrijas, Ulsteru.

Arī otrajā starptautisko regbija testu nedēļā tiks aizvadītas divas spēles, bez minētās “Barbarians” un Ulsteras cīņas vēl spēlēs Velsas izlase, kas tiksies ar Ziemeļvelsas komandu “RGC 1404”. Savukārt no 10. jūnija starptautisko maču apritē iesaistīsies arī visas “lielās izlases”.

Izmantotie resursi:
Регби на rugger.info - мир регби онлайн на...
Planet Rugby | News, Scores, Results, Features...