Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvijas sieviešu izlase no Eiropas čempionāta atgriežas ar "šķīvi"

Latvijas sieviešu izlase no Eiropas čempionāta atgriežas ar "šķīvi"
Latvijas sieviešu regbija 7 izlase Bratislavā
Publicitātes FOTO

Pēc divu dienu cīņām Eiropas čempionātā B divīzijā, mājās no Slovākijas galvaspilsētas Bratislavas atgriezusies Latvijas sieviešu regbija 7 izlase. Lai arī komandas mērķis bija izcīnīt vienu no pirmajām divām vietām, kas ļautu nākamgad spēlēt līmeni augstāk, šoreiz nācās samierināties ar uzvaru turnīrā par piekto līdz astoto vietu jeb “šķīvi”.

Turnīru galvenā trenera Ģirta Sirsniņa vadītā komanda sāka ļoti apņēmīgi, ar 34:0 sagraujot Andoru. Diemžēl pirmā uzvara maksāja pārāk dārgi. Pašās spēles beigās, izdarot kārtējo piezemējumu, traumu guva valstsvienības kapteine un “smadzeņu centrs” Liene Freiberga, kura, neskatoties uz visām komandas ārsta Uģa Kreitenberga pūlēm, ierindā vairāk atgriezties nespēja. Bez savas līderes vienība nākamajās spēlēs izskatījās visai apjukusi, un piedzīvoja zaudējumus ar 14:15 pret Bulgāriju un ar 7:15 pret Izraēlu.

Pamazām Latvijas izlasei izdevās spēli sakārtot un ar katru nākamo spēli demonstrēt arvien labāku sniegumu. A Apakšgrupas atlikušajās cīņās izdevās ar 17:7 pieveikt mājinieces slovākietes, bet otrās dienas pirmajā mačā ar 35:7 Luksemburgu. Lai arī A grupā, atšķirībā no B grupas, kur dominēja Somija un Norvēģija, komandu spēka samēri bija visai līdzvērtīgi, pārējo spēļu rezultāti nebija Latvijai labvēlīgi, rezultātā nācās samierināties ar cīņu par “šķīvi” jeb piekto līdz astoto vietu.

Atlikušajos mačos latvietes jau demonstrēja savu patieso spēku, pusfinālā ar 36:7 pieveicot fiziski spēcīgās debitantes turcietes, bet izšķirīgajā spēlē par “šķīvi” ar 20:5 arī šajā turnīrā negaidīti labi spēlējošo Maltu. Ceļazīmes uz A divīziju izcīnīja Somijas un Norvēģijas izlases, kuru savstarpējā spēlē nedaudz labākas bija somietes ar 20:10. Trešajā vietā ierindojās Izraēla, bet ļoti neveiksmīgs šis turnīrs padevās mūsu kaimiņienēm lietuvietēm, kurām izdevās pieveikt tikai Bosnijas un Hercegovinas vienību, tādējādi ierindojoties priekšpēdējā 11. vietā.

Rezultatīvākā Latvijas izlases rindās bija Liene Vāciete, kura izdarīja 10 piezemējumus, kopā savācot 50 punktus. Otrā rezultatīvākā šoreiz Elīna Pīrāga-Berjoza ar 41 punktu. Viņa arī Lienes Freibergas prombūtnē ar augstu precizitāti izpildīja sitienus pa vārtiem. 20 punkti Lūcijai Ciekurei un izlases debitantei Sindijai Širakai, pa 10 punktiem iekrāja Liene Lēvalde un Anete Skrastiņa, septiņus – Liene Freiberga, piecus – Madara Sirsniņa. Vēl komandā spēlēja Laima Oganova, Danuta Antonoviča, Guna Limmane un Sabina Kadirova.

Latvijas izlases delegācijas vadītājs Valdis Avotiņš:
– Komandas spēle otrajā dienā parādīja, ka mūsu cerības uz iekļūšanu A divīzijā bija pamatotas. Parādot savu labāko sniegumu, ierindā esot visām vadošajām spēlētājām, Norvēģija mums būtu “pa zobam”, varbūt arī Somija. Ļoti žēl, ka neizdevās to pārbaudīt praksē... Meitenes pārmetumus nav pelnījušas kaut vai tikai tāpēc, ka turnīra visgrūtākajā brīdī, pēc diviem ļoti sāpīgiem zaudējumiem, prata sakoncentrēties un pabeigt sacensības ar cieņu. Cerības uz atgriešanos A divīzijā tagad jāatliek uz nākamo gadu, kad, saglabājoties līdzšinējam komandu sadalījumam apakšgrupās, mūsu pretinieces būs pilnīgi noteikti “ņemamās” Bulgārija, Andora, Luksemburga, Bosnija un Hercegovina, kā arī viena A divīzijas neveiksminiece.

Informāciju sagatavoja
Jānis Erenbergs


, 2013-05-28 17:25, pirms 11 gadiem
a te vēl smējās par KHL Nadeždas kausu....Eiropā, izrādās, ne tādi vien brīnumkausi izcīnāmi....
, 2013-05-29 22:54, pirms 11 gadiem
erred rakstīja: a te vēl smējās par KHL Nadeždas kausu....Eiropā, izrādās, ne tādi vien brīnumkausi izcīnāmi....
Tu duraks esi ? visā pasaulē regbijā septiņi cīnas par Kausu, šķīvi un Biķeri!
Pirmā posma uzvarētāji “BalticXL/Livonia”. E.Ščavinskas (pirmais no labās), E.Beltramino (otrais no kreisās pirmajā rindā). Foto: Ģ.Kehris

"Livonia" treneris Ščavinskas: "Bijām gatavi pārspēt čempionus un uzvarēt LČ 1. posmā regbijā-7"

Pēc uzvaras Latvijas čempionāta pirmajā posmā regbijā-7, kas 1. maijā norisinājās Baldonē, “BalticXL/Livonia” treneris Edmundas Ščavinskas norādīja, ka komanda bija ļoti labi sagatavojusies un mērķējusi uz uzvaru pirmajā posmā.
No kreisās: Vigo Valdavs (BalticXL/Livonia) un Gundars Grieķis (Baldone). Foto: Juris Bērziņš-Soms.

"BalticXL/Livonia" dominē un uzvar Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā-7

Trešdien Baldonē notikušajā Latvijas čempionāta pirmajā posmā regbijā-7 vīriešiem par pārliecinošiem uzvarētājiem kļuva RK “Livonia” pirmā komanda “BalticXL/Livonia”, kas visās spēlēs uzvarēja pārliecinoši un arī finālā ar gandrīz 20 punktu pārsvaru – 33:14 – pārspēja pagājušā gada čempionus Baldoni.
Uzvarētāji - RK "Livonia" jauniešu komanda. Foto:RK "Livonia".

Latvijas čempionāta regbijā 1. posmā U18 grupā dominē RK "Livonia"

Vakar, 28. aprīlī, Latvijas čempionāta pirmajā posmā regbijā U18 grupā visas spēlēs dominēja un par pārliecinošiem uzvarētājiem kļuva pagājušajā gada čempioni Regbija kluba “Livonia/Rīga” jaunie regbisti, kuri finālā ar 31:5 neatstāja cerības Baldones/Ķekavas novada sporta skolas (ĶNSS) komandai.