Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

"Imanta" izcīna "LABA" kausu un nostiprinās Latvijas čempionāta vadībā

"Imanta" izcīna "LABA" kausu un nostiprinās Latvijas čempionāta vadībā
Foto: Zigismunds Zālmanis, "Nikon"

Ar "Imantas" uzvaru noslēgusies arodbiedrības "LABA" kausa izcīņa, kas reizē bija arī Latvijas čempionāta regbijā 7 sievietēm otrais posms. Turnīrs kalpoja arī kā pēdējā atlase dalībai Latvijas izlases sastāvā Eiropas čempionātā, kas norisināsies no 9. līdz 10. jūnijam Bulgārijā.

Tāpat kā pirmajā posmā, arī šoreiz 6 komandas, sadalītas divās apakšgrupās, vispirms aizvadīja priekšsacīkstes, kuras lielus pārsteigumus šoreiz neatnesa – pusfinālā iekļuva tās pašas četras komandas, kas pirmajā reizē. Arī pusfinālos čempionāta galvenās favorītes izcīnīja visai pārliecinošas uzvaras – „Imanta” 21:0 pār Jelgavas NSC/LSPA, bet „Selena” 32:0 pār „Miesnieki-Guinness”.

Ne pārāk veiksmīgs šis turnīrs izvērtās „Miesnieki-Guinness” komandai, kuru šoreiz vajāja spēlētāju traumas, un cīņai par 3. vietu pret jelgavniecēm spēka vairs nebija atlicis –zaudējums 0:36. Finālmačā starp „Imantu” un „Selenu”, atšķirībā no komandu iepriekšējās tikšanās reizes, kad uzvarētājs tika noskaidrots tikai papildlaikā, „imantietes” jau no spēles sākuma pārņēma iniciatīvu, un ieguva triju piezemējumu pārsvaru. „Selena” gan padoties nedomāja, un neilgi pirms cīņas beigām samazināja rezultāta starpību – 5:15. Pēdējais vārds gan piederēja „Imantai”, un komandas ātrākā spēlētāja Sabīne Kadirova, kas ar 40 punktiem kļuva par posma rezultatīvāko spēlētāju, pielika punktu šim mačam – 22:5.

Pēc turnīra noslēguma Latvijas sieviešu regbija 7 izlases treneris Valdis Avotiņš nosauca izlases sastāvu dalībai Eiropas čempionātā, kā arī informēja spēlētājas par plāniem regbija-15 izlases veidošanā, kuras pirmais treniņš plānots 17. jūnijā. Savukārt 30. jūnijā notiks pirmā Latvijas kausa izcīņa regbijā 15.

Latvijas sieviešu regbija 7 izlases sastāvs: Liene Freiberga, Liene Vāciete, Lūcija Ciekure, Sabīne Kadirova (visas „Imanta”), Madara Sirsniņa, Zane Sirsniņa, Liene Lēvalde, Elīna Pīrāga-Berjoza (visas „Selena”), Laima Oganova („Sunderland RFC”, Anglija), Danuta Antonoviča („BSV Berliner”, Vācija). Rezervē: Sabīne Červeņaka („Imanta”), Anete Skrastiņa („Selena”).

Turnīra rezultāti

A grupa:

VietaKomandaSp.VārtiP
1.SK Imanta259:06
2.RK Miesnieki-Guinness217:214
3.RK Livonia/Garkalne20:552

B grupa:

VietaKomandaSp.VārtiP
1.RK Selena268:06
2.Jelgavas NSC/LSPA230:244
3.SK Imanta/Olaine20:741

Pusfināli:
SK Imanta - Jelgavas NSC/LSPA 21 : 0
RK Selena - RK Miesnieki-Guinness 32 : 0

Spēle par 5. vietu:
RK Livonia/Garkalne - SK Imanta/Olaine 30 : 0

Spēle par 3. vietu:
Jelgavas NSC/LSPA - RK Miesnieki-Guinness 36 : 0

Fināls:
SK Imanta - RK Selena 22 : 5

Latvijas čempionāta kopvērtējums pēc 2 posmiem

VietaKomandaPunkti
1.SK Imanta12
2.RK Selena10
3.Jelgavas NSC/LSPA8
4.RK Miesnieki-Guinness6
5.RK Livonia/Garkalne3
6.SK Imanta/Olaine3

Latvijas čempionāta rezultatīvākās spēlētājas pēc 2 posmiem

VietaSpēlētājaKomandaPunkti
1.Sabīne KadirovaImanta64
2.Liene LēvaldeSelena52
3.Madara SirsniņaSelena44
Elīna Pīrāga-BerjozaSelena44
5.Liene VācieteImanta35

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs, Latvijas Regbija federācijas preses sekretārs


Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.