Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Gruzijas regbijam vēsturisks panākums

Vakar pasaules kausa izcīņā savu pirmo uzvaru finālturnīru vēsturē guvuši Gruzijas regbisti, kas ar 30:0 neatstāja nekādas cerības Namībijas izlasei.

Gruzijas izlase savu raksturu parādīja jau iepriekšējās spēlēs, diezgan sekmīgi cīnoties ar spēcīgajām Argentīnu un Īriju. Toreiz gan nācās zaudēt, bet vakar tika gūta arī pirmā un ļoti pelnītā uzvara. Mača laikā lija un interesanti, ka Namībijas izlase šādos apstākļos nebija spēlējusi vairāk nekā 30 gadus, taču tas nemazina Gruzijas komandas nopelnus. Laimīgi pēc spēles bija gan treneri, gan spēlētāji, atzīmējot, ka šī uzvara ir vēsturiska un ka Gruzijas regbijam ir nākotne. Gruzijai šajā kausa izcīņā ir vēl viena iespēja parādīt savu spēlētprasmi, jo atlicis mačs ar turnīra saimnieci Franciju, savukārt Namībijai kausa izcīņa jau ir beigusies, un šī Āfrikas kontinenta valsts komanda ir vienīgā, kura tā arī nespēja izcīnīt kaut vienu (bonus)punktu turnīrā.

Citā spēlē Samoa sīvā cīņā ar 25:21 apspēlēja ASV izlasi. Samoa padevās lielisks pirmais puslaiks (22:3), bet otrajā spēles daļā ASV pamatīgi "vilka" klāt, taču pietrūka laika, lai sasmeltu pirmajā puslaikā izlieto ūdeni - Samoa uzvarēja ar četru punktu pārsvaru.

Jau tagad visi regbija cienītāji ar nepacietību gaida rītdienas A grupas spēli starp Anglijas un Tonga izlasēm. Šajā cīņā izšķirsies otrās vietas liktenis. Atgādinām, ka no katras grupas ceturtdaļfinālā iekļūst divas komandas un A grupā 1. vietu sev jau garantējusi DĀR izlase. Otrā ceļazīme tiks sadalīta tikai pēdējā šīs grupas spēļu dienā un pirmo reizi regbija vēsturē ceturtdaļfinālā var iekļūt Tongas komanda. Tiesa, lai tas izdotos, jāizcīna vismaz neizšķirts pret šī brīža pasaules čempioniem angļiem. Lai gan līdz šim Anglijas un Tongas rezultāti ar pārējām grupas komandām ir bijuši ļoti līdzīgi, bukmeikeri ir diezgan pārliecināti, ka uzvarēs Anglija. Spēles sākums rīt plkst.22 pēc Latvijas laika un tiešraidē maču būs iespējams vērot arī LTV7 telekanālā.

Pasaules kausa izcīņa regbijā.
A grupa (26. septembris).

Samoa - ASV 25:21 (22:3)

D grupa.
Gruzija - Namībija 30:0 (13:0)

A grupa.
1. DĀR 3 12 2 14*
2. Tonga 3 8 1 9
3. Anglija 3 8 1 9
4. Samoa 4 4 1 5
5. ASV 3 0 1 1

B grupa.
1. Austrālija 3 12 3 15
2. Velsa 3 8 2 10
3. Fidži 3 8 2 10
4. Japāna 3 2 1 3
5. Kanāda 3 2 0 2

C grupa.
1. Jaunzēlande 3 12 3 15
2. Skotija 3 8 2 10
3. Itālija 3 8 0 8
4. Rumānija 3 4 1 5
5. Portugāle 4 0 1 1

D grupa.
1. Argentīna 3 12 2 14
2. Francija 3 8 2 10
3. Īrija 3 8 1 9
4. Gruzija 3 4 1 5
5. Namībija 4 0 0 0
* - vieta, valsts, spēļu skaits, punkti par uzvarām un neizšķirtiem, bonuspunkti, punkti kopā.

Izmantotie resursi:
www.bbc.com
Foto: AP


, 2007-09-27 11:32, pirms 17 gadiem
Patiesībā pastulba rīcība no Gruzīņu puses bija tā spēlēšana uz soda sitieniem - būtu izdarījuši labāk par vienu piezemējumu vairāk, tad vēl paliktu izredzes ceturtdaļfinālam. Protams, būtu jau panaivi cerēt ka Gruzija varētu TĀ aplikt frančus (+ argentīnieši uzvarētu īrus), ka pašiem būtu 5 punkti, bet frančiem 0... Tomēr šāda nepamēģināšana arī bija bezjēdzīga.
Edmundas Ščavinskas (no kreisās) un RK "Livonia" vadītājs Jānis Zuments ar čempionu dēli. Foto: RK "Livonia".

Laba sagatavošanās un komandas darbs RK "Livonia" regbija-7 čempionu titula atgūšanās pamatā

Pēc sestdien izcīnītās uzvaras otrajā posmā un čempionu titula atgūšanas pēc gada pārtraukuma RK “Livonia” regbija-7 komandas treneris Edmundas Ščavinskas un menedžeris Gregors Gorohovskis norādīja, ka panākuma pamatā ir labā sagatavošanās un komandas darbs. Un uzvara tka veltīta Roberta Miksona piemiņai.
2024. gada Latvijas čempioni regbijā-7 "Baltic XL/Livonia". Foto: RK "Livonia".

RK "Livonia" spraigā finālā atgūst Latvijas čempionu titulu regbijā-7

Tikpat sekmīgi arī otro posmu regbijā-7 aizvadījuši RK “Livonia” pirmā komanda “Baltic XL/Livonia”, kuri sestdien Baldonē spraigā cīņā finālā šoreiz pārspēja RK “Miesnieki” un tāpat kā pirmajā posmā svinēja uzvaru, tādējādi likumsakarīgi Edmundasa Ščavinska trenētajiem regbistiem izcīnot pirmo vietu kopsummā un pēc gada pārtraukuma atgūstot čempionu titulu regbijā-7.
Foto: RK "Livonia".

"Baltic XL/Livonia" rekordliela "sausā" uzvara pār "Lāčiem/MŪKU SALU"

Vakar vakarā Latvijas regbija-15 čempionātu uzsāka vicečempioni “Baltic XL/Livonia”, kas savā laukumā lieliskajā Upesciema stadionā uzņēma Rāmavas “Lāčus/MŪKU SALU”, svinot rekordlielu “sauso” uzvaru ar 138:0.