Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Miesnieki" uzvar "LMT/EK Sistēmas/Eži" un iekļūst Latvijas kausa finālā

Andrejs Siliņš

"Miesnieki" uzvar "LMT/EK Sistēmas/Eži" un iekļūst Latvijas kausa finālā
Foto: Zigismunds Zālmanis, "Nikon"

Vakar Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notika regbija spēle starp RK “Miesnieki” un “LMT/EK Sistēmas/Eži”, kas tika ieskaitīta uzreiz trijās sacensībās. Vispirms tas bija Latvijas kausa izcīņas pusfināls, tad arī Latvijas čempionāta pirmās kārtas mačs, un visbeidzot – arī Baltijas Klubu čempionāta spēle. Sīvā un interesantā cīņā uzvaru ar 24:15 (5:5) izcīnīja “Miesnieki”.

Rezultātu šajā mačā atklāja “Miesnieki” – Andrejs Aleksandrovs ar piezemējumu izvirzīja savu vienību vadībā 5:0. Pēc brīža sekoja “Ežu” pretuzbrukums, kura noslēdzošajā fāzē lieliski ar kāju nospēlēja Mareks Dravnieks, pats uztvēra pāri aizsardzības līnijai raidīto bumbu un piezemēja to sāncenšu ieskaites laukumā – neizšķirts 5:5. Tā arī noslēdzās mača pirmā daļa.

Otrajā puslaikā atkal vadībā izvirzījās “Miesnieki”. Pēc Leno Bramaņa piezemējuma rezultāts kļuva 10:5. “Eži” atbildēja ar Mareka Larionova piezemējumu, un atkal neizšķirts 10:10. Turpinājumā iniciatīva uz brīdi pārgāja “Miesnieku” pusē. Sekoja divi piezemējumi, kuru autori bija Edgars Cīrulis un Krists Krustkops, bet Maksims Batrakovs divreiz precīzi sita realizācijas sitienus – 24:10. “Eži” sparīgi metās atspēlēties, taču spēja tikai nedaudz samazināt rezultāta starpību – bumbu piezemēja Ruslans Kotļevs, panākot 15:24.

RK “Miesnieki” galvenais treneris Uldis Bautris:

– Beidzot varējām iemēģināt savas jaunās formas, kuras tapušas ar otrās komandas spēlētāja Reiņa Gulāna atbalstu. Uzraksts “Ulre”, kas tagad rotās “Miesnieku” kreklus, nozīmē celtniecības firmu. Prieks, ka šādā atbildīgā spēlē izdevās vinnēt. Nopelnījām arī bonusa punktu, kas varēs noderēt izšķirīgajās cīņās. Komandā bija robi pēc nesen aizvadītā septiņnieka turnīra. Malā palika traumētie Viktors Silvoniks un Elmārs Šefanovskis. Savukārt mača laikā četri spēlētāji pārsita galvas, bet Leno Bramanis izmežģīja plecu, un viņam nāksies ilgstoši ārstēties. Pretinieki nespēlēja rupji, bet cīņa iznāca asiņaina. Pirmajā puslaikā mums nebija īstas spēles shēmas. Otrajā daļā šajā ziņā bija labāk. Labi nospēlēja uzbrucēji. Mačs iznāca interesants, bija daudz piezemējumu, un “Ežu” spēle man patika. Palīgā mums atbraucis arī Andrejs Aleksandrovs. Viņš piedalīsies arī finālmačā.

“LMT/EK Sistēmas/Eži” treneris Juris Straume:

– Paldies mūsu spēlētājiem un paldies arī pretiniekiem. Izdevās interesants mačs. Paldies abām vienībām par cīņassparu un spēli. Cīņas laikā bija daudz traumu, tomēr tā nebija rupja. Ļoti gribējām iekļūt kausa izcīņas finālā, lai cīnītos par šīs balvas paturēšanu savā īpašumā. Spēle iznāca ļoti līdzīga, rezultāts varēja būt arī citāds. Tomēr sports ir sports, kur vinnē stiprākais, un šoreiz tie bija “Miesnieki”. Zaudēt tādam sāncensim nav nekāds negods. Abām vienībām paldies par regbija baudījumu. Tālāk šosezon turpināsim cīņu par Latvijas čempionu titulu.

Otrs Latvijas kausa izcīņas pusfināls notiks svētdien, 28. jūlijā, kad pulksten 14.00 Valmieras “Fēnikss” uzņems “Garkalne/Livonia” regbistus.

Informāciju sagatavoja
Jānis Erenbergs
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs