Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Vai Austrālija beidzot spēs uzvarēt Jaunzēlandē?

Juris Miņins
Juris Miņins

Vai Austrālija beidzot spēs uzvarēt Jaunzēlandē?
Foto: AFP/Scanpix

Rītdien tiks aizvadīta otrā “The Rugby Championship” turnīra spēļu kārta un tajā savā starpā tiksies tās pašas komandas, kas pirms nedēļas. Ko gaidīt no otrajām cīņām?

Jaunzēlande – Austrālija

Protams, ka par Regbija čempionāta pirmās kārtas lielāko pārsteigumu parūpējās Jaunzēlande, kas spēlējot izbraukumā ar 42:8 pārspēja Austrāliju. 2015. gada Pasaules kausa vicečempioni tika pārspēti teju ikvienā spēles aspektā. Tomēr, vēl lielāks pārsteigums bija par to, ka “All Blacks” izlase to visu izdarīja pēc tam kā komandu pameta virkne ar pieredzējušajiem veterāniem, tajā skaitā kapteinis Ričijs Makovs, viens no pasaules vislabāk apmaksātajiem spēlētājiem Dens Kārters un vēl daudzi citi.

Izskatās, ka Jaunzēlandes regbija jaunā paaudze saprot kādu atbildības nastu viņiem būs jānes, taču viņi no tā nemaz nav nobijušies, jo gan pārbaudes spēlēs pret Velsu, kas tika noslēgtas ar kopējo uzvaru un zaudējumu bilanci 3-0, gan pirmajā Regbija čempionāta spēlē.

Komentējot gatavošanos otrajam mačam pret Austrāliju, Jaunzēlandes treneris Stīvs Hansens izteicās, ka šoreiz viņš gatavo pilnīgi ko citu salīdzinot ar pirmajā mačā redzēto: “Protams, ka mēs darīsim kaut ko citu. Arī austrālieši gatavojas šim mačam citādi, tāpēc mums vajag darīt tāpat. Ar veco spēli mēs neuzvarēsim. Katrā gadījumā, tas mums ir liels izaicinājums un pēc šī mača, esmu drošs, mēs par sevi uzzināsim kaut ko jaunu.”

Kas attiecas uz Austrālijas izlasi, tad jāsaka, ka viņu perspektīvas nav saulainas, jo pirms nedēļas, spēlējot savās mājās, viņi tika sagrauti, kā tautā saka, “bez variantiem”, tāpēc cerēt, ka “Valabiji” ieradīsies Jaunzēlandē un pēkšņi viss nostāsies pretējās pozīcijās, ir diezgan pārdroši. Vēl pārdrošāk tas liekas tāpēc, ka Austrālija Jaunzēlandē nav uzvarējusi pēdējos 18 mačus, pēdējo panākumu izcīnot pirms 15 gadiem.

Austrālijas komanda, lai arī tā vēl nav izcīnījusi nevienu uzvaru kopš 2015. gada Pasaules kausa pusfināla, kopumā nav kļuvusi tik izteikti vājāka un jādomā, ka tās galvenajam trenerim Maiklam Čeikam ir kāds risinājums padomā, taču galvenais aspekts komandas panākumiem vai vismaz līdzvērtīgai cīņai ir austrāliešu uzbrucēju darbība, kuriem būs jāmēģina dot cienījams pretspars dominantajai jaunzēlandiešu priekšējai rindai.

Savukārt indivuduālā plānā Austrālijas izlasei daudz kas būs atkarīgs no Kveida Kūpera snieguma. Kad viņš ir savā labākajā formā, tad, protams, Kūpers ir pasaules līmeņa spēles veidotājs, taču Austrālijas izlases rindās viņš nav spēlējis kopš pagājušā gada Pasaules kausa grupu turnīra. Tiesa, pēc pagājušās nedēļas sagrāves Čeikam bija jāveic radikāli soļi un tāpēc Kūpers laukumā dosies jau pamatsastāvā.

Argentīna - DĀR

Pēc Argentīnas viesošanās DĀR, kur viņi mača pašā izskaņā ar 23:30, par abām komandām līdzjutējiem un ekspertiem bija daudz ko teikt, bet regbistiem – daudz lietu, kas ir jāuzlabo.

Mājnieki kārtējo reizi bija vāji aizvadījuši mača primo daļu kamdēļ viņiem nācās spēles izskaņā rauties, lai spētu tikt pie panākuma. Savukārt Argentīnas izlasei, kas zināma kā ātra un uz pretuzbrukumiem balstīta regbija piekritēja, pašiem bija jāsamazina kļūdu daudzums mača izskaņā.

Kā atzīst daudzi regbija pazinēji, Argentīna tehniski nav pārāk spējīga komanda un viņu sniegums balstās vairāk uz raksturu un fiziskajām kondīcijām, nevis spēles vadīšanu, par ko viņi arī bieži vien pārliecinās, jo zaudē pēdējās minūtēs, kad fiziskie spēki jau ir izsīkuši, taču tajā pašā laikā “Los Pumas” lieliski spēj izmantot pretinieku kļūdas, kas padara vienību par ļoti bīstamu jebkuram pretiniekam.

Savukārt Dienvidāfrikas izlase pašlaik ir tādā interesantā stāvoklī, ko parasti sauc par pārbūvi vai paaudžu maiņu, jo iepriekšējo gadu līderi komandu ir pametuši, bet tie regbisti, kas nākuši vietā vēl nav apraduši ar jaunajām lomām. Jā, viņi ir spējīgi un spēcīgi, taču pašreizējā DĀR izlase ir gana neprognozējama, jo tās faktiskais varējums ir atkarīgs no spēlētāju psiholoģiskā noskaņojuma.

Pēc pirmās nedēļas mača argentīnieši atzina, ka mača beigās bija kļūdījušies, taču norādīja, ka otrajā tikšanās reizē tik viegli vis uzvaru neatdos, tāpēc cīnīsies līdz beigām, savukārt DĀR galvenais treneris Alisters Kotze norādīja, ka komanda vēl meklē savu īsto spēli, taču arī ar to būšot gana, lai cerētu uz panākumu.

“The Rugby Championship”, 2. kārta

SpēleLaiks
Jaunzēlande - Austrālija10:35
Argentīna - DĀR22:40
#KomandaUNZPPA
1.Jaunzēlande1005+34
2.DĀR1004+7
3.Argentīna0011-7
4.Austrālija0010-34

Vai Austrālija spēs pieveikt Jaunzēlandi?

  • 0

  • 5