Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Jūrmalā aizvadīts starptautisks pludmales regbija turnīrs jauniešiem

Jūrmalā aizvadīts starptautisks pludmales regbija turnīrs jauniešiem
Foto: Veronika Simoņenkova

Aizvadītās nedēļas nogalē Bulduru pludmalē pie „Barona terases” ar Jūrmalas pilsētas domes finansiālu atbalstu pirmo reizi norisinājās starptautisks jaunatnes turnīrs pludmales regbijā „Together In Jurmala 2014” divās vecuma grupās (līdz 11 gadu vecumam un līdz 15 gadu vecumam). Jaunākajā grupā spēcīgākie izrādījās viesi no Lietuvas – Šauļu „BaltRex”, bet vecākajā grupā kausu mājās paturēja Jūrmalas sporta centra regbisti.

Kopumā turnīrā piedalījās 8 komandas (piecas U-11 grupā un trīs U-15 grupā), trīs no tām no Lietuvas. Jau atkal debesis virs Jūrmalas visus dalībniekus priecēja ar spožu un siltu sauli, kas pludmales smiltīs ar ovālo bumbu solīja aizraujošas spēles.

U-11 grupā visas komandas izspēlēja apļa turnīru. Atklāšanas spēlē jaunie jūrmalnieki ar 5:4 (par piezemējumu skaita 1 punktu) uzvarēja viesu komandu no Lietuvas – Klaipēdas Kovas 1. Nākošajās spēlēs Elejas komanda ar 9:0 uzvarēja Klaipēdas otro komandu, bet Šauļu „BaltRex” neatstāja nekādas cerības Jūrmalas SC – 10:2, - tādējādi abas komandas pieteicās uz uzvaru turnīrā. Spēlē starp jūrmalniekiem un elejniekiem izšķīrās liktenis par otro vietu un turnīra labākās Latvijas komandas nosaukumu – aizraujošā cīņā otrajā puslaikā otrajiem izdevās atspelēties, salauzt pretinieku aizsardzības bastionu un galarezultātā izcīnīt uzvaru ar 4:1.

Pēdējā spēlē tikās abas līderes un sīvā cīņā uzvaru spēlē un visā turnīrā izcīnīja BaltRex. Par rezultatīvāko spēlētāju ar 12 piezemējumiem kļuva Arnas Prielaidas no Šauļiem. Komandu labākie spēlētāji – Arnas Prielaidas (Šauļu „BaltRex”), Vadims Ņikifarovs (Eleja), Igors Cikunovs (Jūrmalas SC), Lukas Miliauskis (Klaipedos „Kovas 1”), Gustas Budraitis (Klaipedos „Kovas 2”). Rezultāti: 1.v. Šauļu „BaltRex”, 2.v. Eleja, 3.v. Jūrmalas SC, 4.v. Klaipedos „Kovas 1”, 5.v. Klaipedos „Kovas 2”.

U15 grupā komandas izspēlēja divus apļus. Pirmajā spēlē jūrmalnieki ar 5:0 pieveica Eleju un uzreiz pieteicās uz kausa paturēšanu mājās. Pirmajā Elejas un SK „Imantas” spēkošanās piegājienā pirmie izcīnīja grūtu, bet pelnītu uzvaru ar 6:4. Tāds pats rezultāts fiksēts vēl divās spēlēs – Imantas atspēlēšanās piegājienā pret elejniekiem un jūrmalnieku uzvarā pret Imantu (Latvijas čempionāta ietvaros jūrmalnieki pret Imantu piedzīvoja negaidītu zaudējumu un abas komandas vēl gaida savstarpējā spēle, lai turpinātu cīnīties par uzvaru kopvērtējumā

. Abas komandas dalīja otro vietu, par 2 punktiem atpaliekot no RFS LMT/”Ežiem”). Atlikušajās spēlēs jūrmalnieki nokārtoja formalitātes – 4:2 pret Eleju un 6:1 pret Imantu un pārliecinoši triumfēja turnīrā. Otro vietu vien vairāk gūto piezemējumu dēļ izcīnīja SK „Imanta”, bet trešie palika Elejas regbisti. Ar 9 piezemējumiem par rezultatīvāko spēlētāju kļuva Maksims Zadorins (SK „Imanta”) – viņš arī sava komandā labākais, Jūrmalas SC – Niks Voitečko, Eleja – Denis Ņikifarovs.

Paldies par atbalstu turnīra organizēšanā Jūrmalas pilsētas domei, Jūrmalas sporta centram, īpaši Jūlijai Rodei, „Barona” terasei un visam personālam, Regbija kluba „Jūrmala” jauniešiem, avīzei „Jūrmalas Vārds”, dalībkomandām un pārējiem atbalstītājiem!

Informāciju sagatavoja:
Kristians Avotiņš


, 2014-08-26 13:40, pirms 10 gadiem
riktīgs sētas čempis!

kur tad pārējās latvijas jauniešu komandas??

visi tik bļauj ka jāceļ līmenis,bet katrs spēlējās savā smilškastē!žēl
Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.