Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Izziņoti regbija eirokausu izslēgšanas turnīra norises datumi

Juris Miņins
Juris Miņins

Izziņoti regbija eirokausu izslēgšanas turnīra norises datumi
Londonas "Saracens" pēc triumfa 2019. gada Čempionu kausa izcīņā
Foto: REUTERS/Scanpix

Eiropas profesionālā klubu regbija savienība (EPCR) ir publiskojusi 2019./2020. gada eirokausu, Čempionu kausa un Izaicinājuma kausa, izslēgšanas maču norises datumus.

2020. gada pavasara Covid-19 pandēmija ietekmēja ne tikai nacionālos regbija čempionātus, bet arī Eiropas spēcīgāko regbija klubu cīņas starptautiskajā arēnā, proti, īsi pirms Eiropas Čempionu kausa un Izaicinājuma kausa izslēgšanas maču norises abi turnīri tika apturēti. Tiesa, jau sākotnēji tika paziņots, ka, ja vien būs tāda iespēja, turnīrs tiks izspēlēts līdz galam.

Vakardien EPCR publiskoja savus plānus attiecībā uz abiem turnīriem. Abu turnīru ceturtdaļfināli tiks izspēlēti laika posmā no 18. līdz 20. septembrim, bet pusfināli ir ieplānoti nedēļas nogalē no 25. līdz 27. septembrim. Savukārt Čempionu kausa fināls norisināsies 17. oktobrī, bet dienu iepriekš čempions tiks noskaidrots arī Izaicinājuma kausā. Jāpiebilst, ka pagaidām EPCR vēl aizvien cer finālus aizvadīt Marseļā, tieši tur pat, kur tie bija ieplānoti, ja viss būtu ierastajā režīmā.

Atgādināsim, ka Čempionu kausa izcīņā, ceturtdaļfinālā, ir izveidojušies gana interesanti pāri. Tā, piemēram, vienā no tiem tiksies komandas, kas ir uzvarējušas četros pēdējos Čempionu kausa turnīros un abas spēlēja finālā arī pirms gada – Lenstera un Londonas "Saracens". Tāpat Klermona tiksies ar Parīzes "Racing 92", bet Ekseteras "Chiefs" – ar Northemptonas "Saints", kas nozīmē, ka abos šajos pāros būs divu viena čempionāta komandu duelēšanās. Visbeidzot, pēdējā pārī četrkārtējie Čempionu kausa ieguvēji un esošie Francijas čempioni Tulūza tiksies ar vienu no Īrijas spēcīgākajiem klubiem, Ulsteru.

Jāpiebilst, ka papildus ierastajai sportiskajai intrigai, šogad var sanākt diezgan interesanta situācija, proti, Čempionu kausā var spēlēt komanda, kura nemaz nespēlē savas valsts čempionāta augstākajā divīzijā.
Londonas "Saracens", kuri, kā zināms, ir saņēmuši pamatīgu punktu sodu par algu budžeta pārkāpumiem un finanšu mahinācijām, vismaz nākošo sezonu pavadīs Anglijas pēc spēka otrajā līgā, t.i., "Championship" divīzijā, taču, ja londoniešiem izdosies triumfēt šī gada Čempionu kausā tad viņi saņems automātisko ceļazīmi uz nākošās sezonas turnīru.

2019./2020. Eiropas Čempionu kausa izcīņa, ceturtdaļfinālu pāri

MājniekiViesiRezultāts
Ekseteras "Chiefs"Northemptonas "Saints"
Klermona"Racing 92"
Lenstera"Saracens"
TulūzaUlstera

2019./2020. Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņa, ceturtdaļfinālu pāri

MājniekiViesiRezultāts
BordoEdinburga
TulonaLanelli "Scarlets"
Lesteras "Tigers"Kastra
Bristoles "Bears""Dragons"

Izmantotie resursi:
https://www.epcrugby.com/