Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Pēc uzvaras pār angļiem Velsa apsteidz viņus arī Pasaules rangā

Juris Miņins
Juris Miņins

Pēc uzvaras pār angļiem Velsa apsteidz viņus arī Pasaules rangā
Foto: PA Images/Scanpix

Šodien ir publicēts jaunais pasaules spēcīgāko regbija izlašu rangs, kura galvgalī ir notikušas būtiskas izmaiņas, proti, Velsa ir atgriezusies trešajā pozīcijā.

Velsas regbija izlase aizvadītajā sestdienā izcīnīja, lai arī ne pārsteidzošu, taču vienalga diezgan negaidītu uzvaru pār Angliju (21:13), izslēdzot angļus no cīņas par Sešu nāciju čempionāta "Grand Slam" titula. Tiesa, šodien kļuva zināms, ka šai uzvara ir vēl viens bonuss, proti, Velsa atgriezās Pasaules ranga trešajā pozīcijā, kuru viņi bija zaudējuši pagājušā gada izskaņā, kad Angļi aizvadīja lieliskus rudens testu mačus, nobīdot velsiešu uz ceturto pozīciju.

Tāpat kāpumu Pasaules rangā ir piedzīvojusi Francijas izlase, kura pēc divām izgāztām spēlēm pret Velsu un Angliju saņēmās un dominējošā stilā ar 27:10 pieveica Skotiju. Šis panākums viņiem ļāva pacelties no desmitās uz astoto pozīciju, aiz sevis atstājot Fidži un Argentīnas izlases.

Jāatgādina, ka aizvadītajā nedēļas nogalē tika izspēlēta arī Amerikas čempionāta trešā kārta, taču tā nekādas izmaiņas Pasaules rangā nav nesusi.

Latvijas izlase planētas spēcīgāko komandu reitingā ieņem 57. pozīciju.

"World Rugby" Pasaules reitings, 25.02.

#Komanda
1.Jaunzēlande
2.Īrija
3.Velsa
4.Anglija
5.DĀR
6.Austrālija
7.Skotija
8.Francija
9.Fidži
10.Argentīna
11.Japāna
12.Gruzija
13.ASV
14.Tonga
15.Itālija
16.Samoa
17.Urugvaja
18.Rumānija
19.Krievija
20.Spānija
......
34.Lietuva
......
57.Latvija
......
78.Austrija
80.Dānija
94.Norvēģija
97.Somija

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/