Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Amerikas čempionātā - uzvaras favorītiem

Juris Miņins
Juris Miņins

Amerikas čempionātā - uzvaras favorītiem
Foto: worldrugby.org

Šonakt tika aizvadīta Amerikas regbija čempionāta ceturtā spēļu kārta, kurā pie panākumiem tika visas trīs vadošās komandas – ASV, Argentīna un Urugvaja.

Jāsaka, ka ceturtā spēļu kārta Amerikas regbija čempionātā, ko nereti sauc arī par Amerikas Sešu nāciju kausu, pagāja bez pārsteigumiem, precīzāk, favorīti tika pie diezgan pārliecinošām uzvarām un vēl vairāk attālinājāsa no otrā trijnieka, kas, acīmredzot, cīnīsies par nepalikšanu pēdējā vietā.

Tā Urugvaja tikās ar Čīli un svinēja panākumu ar 67:15. Pie trim piezemējumiem šajā cīņā tika Manuels Diana, bet divreiz bumbu ieskaites zonā piezemēja Frederiko Favaro. Jāpiebilst, ka urugvajiešiem laukumā bija ievērojams pārsvars, taču Čīles izlases regbisti arī spēlēja nedisciplinēti trīs reizes paliekot mazākumā.

Tāpat dzelteno kartīšu problēma bija novērojama Brazīlijas izlasei, kura ar 16:45 piekāpās ASV. Jāsaka, ka izbraukumā spēlējošie amerikāņi jau no paša spēles sākuma guva diezgan lielu pārsvaru, kad ceturtajā minūtē piezemējumu guva Maiks Teo, bet viņa piemēram sekoja Braiss Kempbels un Huluholo Moungaloa. Tiesa, vienīgais, kuram šajā mačā izdevās dublis, bija ASV izlases pārstāvis Henko Germiskī.

Savukārt Argentīnas un Kanādas izlašu duelī tika fiksēts argentīniešu triumfs ar 40:15. Tas, iespējams, bija pats negaidītākais kārtas iznākums, jo Argentīna šim turnīram ir deleģējusi savu otro komandu, bet Kanāda ir 2015. gada Pasaules kausa dalībniece un 2019. gada Pasaules kausa dalībkandidāte. Neskatoties uz to, Ziemeļamerikas komanda piekāpās dienvidniekiem un jāsaka, ka "bez variantiem". Divi piezemējumi Santjago Resinjo kontā.

Līdz ar to, kad līdz 2018. gada Amerikas čempionāta noslēgumam ir palikusi vairs tikai viena kārta, par uzvaru turnīrā reāli cīnās ASV un Argentīnas komandas, taču Urugvaja arī var iesaistīties šajā cīniņā, ja vien paši spēs sagraut ASV izlasi, bet Argentīna piekāpsies vienai no turnīra pastarītēm – Brazīlijai.

Amerikas čempionāts regbijā, 4. kārta

MājniekiViesiRezultāts
ČīleUrugvaja15:47
BrazīlijaASV16:43
Argentīna XVKanāda40:15
#KomandaSUNZPAP
1.ASV4400+8719
2.Argentīna XV4301+8016
3.Urugvaja4301+5314
4.Kanāda4103-136
5.Brazīlija4004-744
6.Čīle4004-1311

Izmantotie resursi:
https://www.worldrugby.org