Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Livonia" treneris Džonsons: "Mērķējam vēlreiz tikt finālā"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Livonia" treneris Džonsons: "Mērķējam vēlreiz tikt finālā"
"Livonia" galvenais treneris Nīls Džonsons (otrais no kreisās). Foto: RK "Livonia"

Sestdien Šauļos notikušajā Baltijas Top līgas spēlē regbijā Garkalnes Regbija klubs “AlphaLane/Livonia” ar 59:12 sagrāva mājiniekus “Šauļiai” komandu un pusfinālā savā laukumā tiksies ar ļoti spēcīgo Lietuvas komandu “Baltrex”. “AlphaLane/Livonia” galvenais treneris Nīls Džonsons ir gandarīts par paveikto, norādot uz vairāku vadošo spēlētāju iztrūkumu spēlē pret Šauļu komandu un uzsverot, ka livonieši darīs visu, lai pārspētu titulēto un tai pat laikā ļoti bīstamo “Baltrex” un otro gadu pēc kārtas spēlētu finālā.

Iepriekš ziņojām, ka livonieši, iztrūkstot vairākiem pamatsastāva spēlētājiem, pēdējā pamatturnīra spēlē tik un neatstāja nekādas cerības “Šiauļiai” komandai. Pirmais puslaiks pabeidzās ar iespaidīgu 45:0 “Livonia” komandas vadību, bet visa spēlē pagājušā gada finālisti no Latvijas svinēja panākumu ar 59:12, izcīnot lielāko uzvaru šogad Baltijas Top līgā. Tas deva arī nepieciešamo bonusa punktu, iegūstot otro vietu pamatturnīrā un nopelnot mājas laukuma priekšrocības pusfināla spēlē pret “Baltrex”. Šī bija livoniešu sestā uzvara septiņās spēlēs.

RK “AlphaLane/Livonia” galvenais treneris Nīls Džonsons ir gandarīts par paveikto, norādot uz vairāku vadošo spēlētāju iztrūkumu. “Vakardienas spēlē mums trūka kādu 9 vai 10 pamatsastāva spēlētāju no ierastā starta piecpadsmitnieka. Tas jau bija zināms iepriekš. Līdz ar to mums šīs nedēļas laikā bija jāveic izmaiņas, un mēs izdarījām strukturālas izmaiņas, ņemot vērā, ka spēlējām pret fizisku komandu, spēli aizvadot izbraukumā. Pirmā puslaika rezultāts parāda mūsu varējumu. Otrajā puslaikā, kad jau spēles liktenis bija izšķirts, devām iespēju spēlēt rezervistiem,” norāda treneris.

“Esmu priecīgs par rezultātu. Mēs nopelnījām bonusa punktu un līdz ar to arī pusfināla mājas spēli. Pusfinālā mums būs jāspēlē pret “Baltrex”, kas ir vieni no bīstamākajiem pretiniekiem. Viņi noteikti joprojām ir ļoti dusmīgi par to, ka pārspējām viņus regulārajā sezonā jeb grupu turnīrā. Pozitīvā ziņa ir tā, ka būsim pilnā sastāvā nākamajā nedēļā, kad mums ar viņiem ir jāspēlē. Sagaidu ļoti grūtu spēli. Tā ir viena izšķiroša spēle. Vienīgais, kas mums atliek, ir atdot visu laukumā un nospēlēt savu labāko spēli,” uzsver Nīls Džonsons.

“Kopumā ir bijusi ļoti laba sezona. Puiši pēdējo grupas spēli ir aizvadījuši un pabeiguši uz augstas nots ar labām sajūtām. Tad jau redzēsim, kā izvērtīsies spēle pret “Baltrex”, kura ir viena no pašām labākajām komandām līgā. Ieguvusi titulu kādas septiņas reizes. Viņi viennozīmīgi mērķēs uz finālu, un mūsu uzdevums ir parūpēties, lai viņi tur netiek,” “Livonia” apņēmību pauž treneris.