Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

LSPA/"Livonia" un "Miesnieki" piedalīsies Eiropas Čempionu kausā

LSPA/"Livonia" un "Miesnieki" piedalīsies Eiropas Čempionu kausā
Foto: Ģirts Kehris

RFC "Livonia" sieviešu regbija komandu LSPA/"Livonia" šajā nedēļas nogalē sagaida lielākais pārbaudījums komandas vēsturē – meitenes Sanktpēterburgā spēlēs Eiropas Čempionu kausa izcīņā regbijā-7. Tikmēr vīru turnīrā otro gadu pēc kārtas piedalīsies regbija klubs "Miesnieki".

"European Rugby 7s Champions Trophy" kā ierasts risinās Sanktpēterburgā divas dienas un uz to tiek aicināta katras valsts spēcīgākā regbija-7 komanda. Šis ir pirmais gads, kad papildus vīriešu sacensībām tiek organizēts turnīrs arī sieviešu konkurencē. Sieviešu sacensībās četras komandas izspēlēs apļa turnīru, pēc kā divas labākās tiksies finālā, bet pārējās divas cīnīsies par trešo vietu. Latvijas čempionēm LSPA/"Livonia" turnīrā būs jāspēlē pret “Georgian Ladies” (Gruzija), “Euskadi” (Spānija) un mājiniecēm "Neva-Lider".

"Livonietes" sezonu sāka maija vidū ar Latvijas čempionāta pirmo posmu, kurā nācās piekāpties apvienotajai komandai "Selena"/"Miesnieki". Pēc šī posma čempiones aizvadījušas divu dienu treniņnometni, kurā tika iespēlētas jaunas pozīcijas un meklēta komandas "ķīmija". Spēles gan vīriem, gan dāmām notiks sestdien un svētdien.

"Ļoti labi pastrādājām nelielā treniņnometnē. Ne tikai trenējāmies, bet bija arī kvalitatīva video analīze, lai saprastu, kas jāuzlabo mūsu spēlē. Brauksim gandrīz optimālā sastāvā. Mmeitenes spēlē izlasē, tāpēc mūsu līmenis ir pietiekami labs. Mums tas ir pirmais tik lielas raudzes turnīrs, tāpēc, protams, ir neliels uztraukums. Spēlēsim pirmo reizi, tāpēc arī negribu neko prognozēt, un nezinām, cik spēcīgas būs konkurentes. Bet meitenes ir labi pastrādājušas, to vajadzētu redzēt spēlēs. Pašas meitenes saprot, ka šīs ir pirmās tik nopietnās sacensības viņām, tāpēc motivācija būs augstā līmenī," uzskata LSPA/"Livonia" treneris Edmunds Ščavinsks.

Tikmēr vīriešu turnīrā starp 12 vienībām spēlēs arī "Miesnieki", kam gaidāms ļoti nopietns pārbaudījums - Latvijas čempionu apakšgrupā ielozēti vieni no turnīra favorītiem "Samurai Rugby", kas "Miesniekiem" ir ļoti labi pazīstami no "Amsterdam Sevens" turnīriem, Lietuvas Šauļu "Baltrex", ar kuriem spēlēts biežāk nekā ar Latvijas komandām, kā arī Šveices "Grasshopper" no Cīrihes.

""Miesnieku" sastāvā korekcijas ieviesa vairāku spēlētāju savainojumi pēc Baltijas regbija 7 čempionāta un Latvijas čempionāta regbijā spēles ar "Jūrmala", bet laba komandas ķīmija kā arī komandas līderu lieliskā fiziskā sagatavotība ļauj ar lielu optimisma devu lūkoties uz spēlēm ar potenciāli spēcīgākām komandām," pauž "Miesnieki", kas nesen septītniekā aizvadīja Baltijas kausa turnīru, aizkļūstot līdz finālam, kurā piekāpās "Baltrex". Vienības septiņnieka komandai gaidāmi divi turnīri pēc kārtas, jo nedēļu vēlāk tā tradicionāli brauks uz Amsterdamu.

"LSPA/Livonia" sastāvs dalībai Eiropas Čempionu kausa izcīņā: Agija Ābelniece, Anna Leškoviča, Daniela Šakociņa, Dita Kaša, Elīna Cēbura, Evija Monika Elizabete, Justīne Vīksna, Līga Svetlova, Marta Ozola, Santa Dzene, Sindija Širaka, Viktorija Brikmane.
Galvenais treneris – Edmunds Ščavinsks; treneris – Mārcis Rullis, fizioterapeite – Līna Balode, menedžere – Sabīne Kuprovska.

"Miesnieku" sastāvs dalībai Eiropas Čempionu kausa izcīņā: Viktors Silvoniks, Emīls Balodis, Krists Kruskops, Roberts Kunutis, Gunārs Andersons, Hārdijs Nungurs, Lauris Dūzelis, Feivors Maduka, Raivis Kokins, Andrejs Mantinieks, Jānis Pēkmanis, Elmārs Šefanovskis.
Treneris - Kristaps Andersons, fizioterapeits - Kristaps Niedols.


Uzvarētāji - RK "Livonia" jauniešu komanda. Foto:RK "Livonia".

Latvijas čempionāta regbijā 1. posmā U18 grupā dominē RK "Livonia"

Vakar, 28. aprīlī, Latvijas čempionāta pirmajā posmā regbijā U18 grupā visas spēlēs dominēja un par pārliecinošiem uzvarētājiem kļuva pagājušajā gada čempioni Regbija kluba “Livonia/Rīga” jaunie regbisti, kuri finālā ar 31:5 neatstāja cerības Baldones/Ķekavas novada sporta skolas (ĶNSS) komandai.
Foto: Rāmavas "Lāči/Mūkusala"
1

"Lāči" ļoti līdzīgā spēlē Latvijas čempionātā regbijā pieveic "Ežus"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā Latvijas čempionātā regbijā-15 vīriešiem “Lāči/Mūku sala” spraigā cīņā ar 41:31 pieveica "Eži" komandu.
Godalgoto vietu ieguvējas. Foto: RK "Livonia"/Ģirts Kehris.

"Livonia" regbistes jaunā trenera vadībā sāk LČ pirmo posmu ar otro vietu, uzvar "Selena"

Vakar, 27. aprīlī, Latvijas regbija-7 čempionāta pirmajā posmā sievietēm pagājušā gada vicečempiones RK “Livonia” komanda jaunā trenera Elmāra Šefanovska vadībā ieguva otro vietu, bet par posma uzvarētājām kļuva titula aizstāvētājas RK “Selena”.