Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Portugāle pieveic Poliju un uzvar Eiropas kausā

Juris Miņins
Juris Miņins

Portugāle pieveic Poliju un uzvar Eiropas kausā
Foto: AFP/Scanpix

Portugāles regbija izlase šodien izbraukumā ar 27:25 pārspēja Polijas izlasi un tādējādi triumfēja Eiropas čempionāta otrajā divīzijā – Eiropas kausa izcīņā.

Portugāles izlase uz savu pēdējo maču 2018. gada Eiropas čempionātā devās ar četrām uzvarām četrās spēlēs, taču turnīra tabulā atradās vien otrajā vietā, jo pirmo ieņēma vēl pagājušajā nedēļas nogalē piekto maču aizvadījusī Nīderlandes izlase, kurai bija par vienu punktu vairāk. Poļiem, savukārt, bija nepieciešama uzvara, lai, iespējams, pakāptos no turnīra tabulas pirmspēdējās vietas augstāk.

Spēle, neskatoties uz to, ka laukumā tikās divas turnīra tabulā pretējās pozīcijās esošās komandas, kopumā gan izvērtās diezgan spraiga un Portugāle tikai mača izskaņā spēja izraut panākumu ar 27:25.

Tas nozīmēja, ka 2018. gada Eiropas kausa izcīņu portugāļi ir noslēguši bez zaudējumiem un ieņem pirmo vietu, uz otro pozīciju nobīdot Nīderlandi. Šī pirmā vieta arī dod ceļazīmi uz 2019. gada Eiropas čempionāta elites grupu, kur portugāļi nomainīs Vācijas izlasi, kas šogad, spēlējot ļoti slikti, bija spiesta pamest spēcīgāko sabiedrību.

Jāpiebilst, ka Eiropas čempionāts regbijā gan ir pēc spēka otrais nacionālo izlašu turnīrs Eiropā, jo labākās izlases spēlē Sešu nāciju kausā.

Tāpat ir jāpiemin, ka Portugālei gan ar šo spēli atbildīgie mači nebeidzas, jo 4. aprīlī viņiem būs jāpiedalās 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas Eiropas zonas "play-off" spēlē, kur pretī stāsies Spānija. Komanda, kura izrādīsies spēcīgākā iekļūs nākamajā kārtā, jau divu spēļu "play-off" sērijā tiekoties ar Samoa. Komanda, kas uzvarēs šajā duelī automātiski iegūs ceļazīmi uz Japānu, bet zaudētājiem būs iespēja cīnīties par pēdējo vietu 2019. gada Pasaules kausa dalībnieku sarakstā, piedaloties tā sauktajā "pēdējās cerības" turnīrā.

Eiropas kausa izcīņa regbijā noslēgsies rītdien, kad Čehija savās mājās uzņems Moldovu. Šai spēlei vairs nekādas būtiskas nozīmes nebūs, jo vienīgais, kas var mainīties turnīra tabulā – čehi var pakāpties no ceturtās uz trešo vietu, bet moldovieši jau ir zaudējuši jebkādas cerības saglabāt vietu Eiropas kausa grupā un nākošgad spēlēs līmeni zemāk – Eiropas čempionāta 1. Konferences turnīrā. Komanda, kas viņus aizstās nākamā gada Kausa izcīņā vēl gan nav zināma, jo 1. Konferences čempionātā galīgais vietu sadalījums būs zināms vien 12. maijā, pēc kura Ziemeļu un Dienvidu grupu uzvarētājas tiksies savā starpā, lai noskaidrotu veiksmīgāko.

Eiropas kauss regbijā

MājniekiViesiRezultāts
PolijaPortugāle25:27
ČehijaMoldova

2018. gada Eiropas kauss regbijā

#KomandaSUNZP
1.Portugāle550023
2.Nīderlande540119
3.Šveice520310
4.Čehija42028
5.Polija51047
6.Moldova40041

Izmantotie resursi:
Home page | Rugby Europe