Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

“Ķekavas JSS/ Baldones” jaunieši un “LSPA/Livonia” sieviešu komanda izcīna uzvaras turnīros regbijā 7

Rolands Eliņš

Sestdien, 22. augustā, RTK stadionā paralēli risinājās Latvijas Kausa izcīņas 1.posms regbijā-7 U18 vecuma grupas komandām un Latvijas čempionāta 2.posms regbijā-7 sievietēm.

Jauniešu turnīrā, vecuma grupā līdz 18 gadiem, trīs komandu konkurencē uzvarēja “ĶNSS/Baldone”, kas divu apļu turnīrā uzvarēja visās četrās spēlēs. Sīvāka spēkošanās “Miesnieku” kluba sistēmas jaunajai paaudzei sanāca ar “Eži/RFS” komandu, kas tika uzvarēta ar 24:12 un 19:5, bet “Elejas” komanda tika pieveikta daudz pārliecinošāk, ar 52:0 un 33:5. “Eži” ieguva otro vietu 1.posmā, jo divreiz pieveica elejiešus, ar 40:5 un 29:0. “Elejas” jaunajiem regbistiem izdevās viens piezemējums pret Ķekavas komandu un viens - pret “Ežiem”. Turnīra rezultatīvākā spēlētāja godā - “ĶNSS/Baldone” pārstāvis Reinis Pavinkšnis ar 5 piezemējumiem, 13 realizācijas sitieniem un kopā gūtu 51 punktu.

“ĶNSS/Baldone” komandas galvenais treneris Elmārs Šefanovskis pēc uzvaras turnīrā bija paškritisks, bet apmierināts ar rezultātu “Neiznāca parādīt savu labāko sniegumu, jo diezgan daudz iesaistījāmies kontaktā ar pretinieku, tomēr visas spēles beidzās mums par labu. Mums vairāk jāpiestrādā pie kopējās sadarbības, jo individuāli puiši ir ļoti meistarīgi - daži no viņiem spēlē arī pieaugušo komandās. Galvenais, jāveido sadarbība starp vairāk pieredzējušiem un dažus gadus jaunākiem puišiem, kuri spēlē kopā vienā komandā. Regbijā ir svarīgi veikt piezemējumus bez kontakta, un tas mums šodien nedaudz piekliboja, lai gan kopumā varam būt apmierināti ar rezultātu, jo visas spēles uzvarējām.”

Arī Latvijas čempionāta otrajā posmā sievietēm šoreiz startēja trīs komandas - “LSPA/Livonia”, “Selena” un “Imanta”. Cīņā par 1. vietu turnīrā “Livonia” četrās spēlēs izcīnīja trīs uzvaras un ieguva desmit no maksimāli iespējamiem 12 punktiem. Sporta pedagoģijas studentes divreiz pieveica “Imantu” ar 34:5 un 39:0, bet vienreiz guva virsroku pār “Selenu” ar 33:19. Vienīgo zaudējumu “LSPA/Livonia” piedzīvoja tikai turnīra noslēguma mačā, kad nespēja pienācīgi noskaņoties un piekāpās “Selenas” komandai ar 0:19. Otro vietu turnīrā šoreiz izcīnīja “Imanta”, jo galvenajās cīņās par otro vietu tika pieveiktas Latvijas pludmales čempiones - “Selena” meitenes ar 14:7 un 21:12. “Imanta” var lepoties ar vēl vienu panākumu, jo ierindā atgriezusies komandas līdere Elīna Švāgere ieguva turnīra rezultatīvākās spēlētājas balvu - viņas rēķinā 5 piezemējumi, 5 precīzi realizācijas sitieni un kopā gūti 35 punkti. Līgai Svetlovai (LSPA/Livonia) 29 punkti (5 piezemējumi, 2 realizācijas), bet Sandrai Lihovidai (Selena) 28 punkti (4 piezemējumi, 4 realizācijas). Pēc aizvadītiem diviem posmiem “LSPA/Livonia” ir 19 punkti, “Selena” ieguvusi 12, bet “Imanta” - 11 punktus.

“LSPA/Livonia” regbiste Marta Ozola: “Kopš pirmā posma, savainojumu dēļ, mums joprojām nevar spēlēt divas līderes, bet izpalīdzēja spēlētājas, kuras pirmajā posmā nepiedalījās. Nostartējām ļoti labi, bet diemžēl, pēdējā mačā nospēlējām ne savu spēli, jo uz noguruma fona pieņēmām ļoti kļūdainus lēmumums, kas noveda pie nepatīkama rezultāta. Posmā uzvarējām, un ar nepacietību gaidām trešo posmu, jo gribam būt Latvijas čempiones jau ceturto gadu pēc kārtas."

Informāciju sagatavoja
LRF preses dienests