Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Skandalozais Buželals kandidēs uz Francijas regbija federācijas vadītāja amatu

Juris Miņins
Juris Miņins

Skandalozais Buželals kandidēs uz Francijas regbija federācijas vadītāja amatu
Murads Buželals
Foto: AFP/Scanpix

Skandalozi slavenais Tulonas regbija kluba īpašnieks Murads Buželals, kurš ļoti bieži izpelnās uzmanību par savu visnotaļ brīvo un atklāto runas veidu ar žurnālistiem, ir paziņojis, ka plāno pretendēt uz Francijas regbija federācijas vadītāja amatu.

Francijas regbija savienības vadītāja vēlēšanas notiks šī gada 4. oktobrī un Tulonas regbija kluba īpašnieks Murads Buželals, kurš regbija sabiedrībā ir ieguvis visnotaļ kolorīta un neviennozīmīgi vērtēta vadītāja reputāciju, ir paziņojis, ka viņa plānos ietilpst dalība šajā pasākumā un viņš arī cer uzvarēt šajās vēlēšanās.

Tāpat viņš paziņoja, ka jau septembrī sasauks preses konferenci, kurā izklāstīs savu redzējumu Francijas regbija tālākajai attīstībai. Tiesa, jau pašlaik Francijas regbija vadītāja krēsla pretendents deva mājienus, ka gaidāmajā preses konferencē viņš runās ļoti atklāti: "Man kā prezidenta amata kandidātam būs lielākas iespējas runāt par problēmām. Tieši un atklāti. Man nebūs jābaidās tikt sodītam."

Murads Buželals ir 56 gadus vecs uzņēmējs, kurš darbojas grāmatu izdevniecības biznesā, bet lielo kapitālu nopelnījis izdodot komiksus. Pie Tulonas regbija komandas vadības viņš ķērās 21. gadsimta sākumā un, lai arī komanda spēlēja pēc spēka otrajā līgā, nolīga virkni ar augsta līmeņa spēlētājiem, tajā skaitā arī Jaunzēlandes izlases bijušo kapteini Tanu Umagu. Tieši tādā pat veidā viņš turpināja veidot komandu un drīz vien viņi no otrās līgas vienības kļuva par Eiropas regbija grandu, ko futbola ekvivalentā pielīdzināja Madrides "Real", jo Buželals nežēloja naudu dārgu augstas klases regbistu iegādei.

Viņa darbības laikā Tulonas komanda trīs reizes ir uzvarējusi prestižākajā Eiropas regbija klubu turnīrā Čempionu kausā, kā arī reizi – Francijas čempionātā, bet kopumā tulonieši pēdējo 15 gadu laikā ir spēlējuši deviņos dažādos finālmačos.

Savukārt, ja mēs runājam par Francijas izlasi, tad tās sniegums pēdējos gados nav bijis pārliecinošs un pašā Francijā arī ir dzirdamas dažādas runas par pašreizējo vietējā čempionāta attīstību, jo nu valsts čempionāts drīzāk ir visas pasaules regbistu "kases lodziņš", kas liedz vietējiem talantiem tikt pie kvalitatīva spēles laika.

Izmantotie resursi:
Planetrugby.com | : Planetrugby.com