Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Livonia" iekļauta Velsas regbija kluba sistēmā

"Livonia" iekļauta Velsas regbija kluba sistēmā
Foto: RFC "Livonia"

RFC ''Livonia'' attīstībā atvērta jauna lappuse, jo 2013.gada Latvijas regbija čempionu klubs ir iekļauts regbija Čempionu līgas - ''Heineken Cup'' pastāvīgā dalībnieka, Velsas profesionālā kluba ''Ospreys'' sistēmā.

No 11. līdz 13. oktobrim RFC "Livonia" prezidents Vigo Valdavs un kluba galvenais treneris Marks Allens bija Velsā, kur tikās ar "Ospreys" vadības pārstāvjiem un apmeklēja "Heineken Cup" spēli pret īru klubu "Leinster".
"Ospreys" (Zivju ērgļi) ir profesionāls klubs no Svonsi, kas izveidots 2003. gadā apvienojoties "Neath RFC" un "Swansea RFC" un aptver vienu no četriem reģioniem Velsā, kam katram ir sava sistēma un regbija komanda, kas spēlē "RaboDirect Pro12" līgā kopā ar četriem Īrijas, diviem Skotijas un diviem Itālijas klubiem apkopojot četru pārējo nāciju stiprākos klubus no Sešu nāciju turnīra zemēm, jo Francijai "Top 14" un Anglijai "Aviva Premiership" ir atsevišķi čempionāti. Pirms itāļi bija pievienojušies šai līgai, tās nosaukums bija Ķeltu ("Celtic") līga. Par šīs līgas čempioniem "Ospreys" kļuvuši četras reizes – vairāk kā jebkurš cits šīs līgas klubs. "Ospreys" vienmēr ir startējis arī "Heineken Cup" – velkot paralēles ar citām sporta spēlēm Eiropā - regbija Čempionu līgā, kuras pamatturnīrā startē 24 komandas no sešām spēcīgākajām Eiropas nācijām, un kur šogad no Velsas ir trīs komandas. "Heineken Cup" izcīņā "Ospreys" trīs reizes aizkļuvuši līdz ceturtdaļfinālam. Savas spēles "Ospreys" aizvada "Liberty Stadium" ar 20 750 vietām turpat, kur Anglijas futbola premjerlīgas klubs "Swansea City".

"Lai gan vizīte bija īsa, tā bija auglīga visās jomās," pēc brauciena atzīst Allens. "Tikāmies gan ar Toniju Tomasu (Tony Thomas), kurš nesen apmeklēja Latviju, gan Jarni Gatrī (Yarnie Guthrie), "Ospreys" komercmenedžeri, kurš agrāk pārstāvējis Austrālijas regbija 7 izlasi, bet tagad dzīvo Velsā."

Kopīgās pusdienās ar Tomasu un Gatrī tika pārrunātas daudzas lietas, kas saistītas ar abu klubu attiecībām, lai tās nākotnē dotu labumu abām pusēm. Tajā ietilpst spēlētāju apmaiņa, spēlētāju attīstība, treneru attīstība, iespējas jauniem spēlētājiem doties studēt Svonsi universitātē, 2014. gada vasarā Latvijā plānotā "Ospreys" organizētā vasaras nometne 14-18 gadus veciem spēlētājiem no klubiem Baltijas valstīs un Skandināvijā.

"Esmu ļoti ieinteresēts sadarbībā nākotnē ne vien klubu, bet arī privātā līmenī. Mēs "Ospreys" klubā nevarējām vien vēlēties, ka tik jauns un spēcīgi augošs klubs kā RFC "Livonia" kontaktēsies ar mums. Esam pārliecināti, ka šī būs iespēja ne tikai "Livonia" spēlētājiem tikt augstākā līmenī, bet arī jaunākiem "Ospreys" spēlētājiem spēlēt Latvijā pārstāvot mūsu māsas klubu," tiekoties ar "Livonia" pārstāvjiem sacīja Gatrī. "Tā kā mūsu attiecības kā māsas klubiem ir apstiprinātas, RFC "Livonia" būs vienīgais šāds "Ospreys" intereses pārstāvošs klubs Austrumeiropā un Skandināvijā. Jāsaprot, ka ikviens spēlētājs, kurš vēlas vai uzskata sevi par pietiekami meistarīgu, lai spēlētu visaugstākajā līmenī, vispirms tiks izmēģināts māsas klubā "Livonia". Viņa attieksmi, disciplīnu, darbību novēros treneri pirms kandidātu vārdi tālāk tiks paziņoti "Ospreys" komandai."

"Mūsu klubu gaida divi smagi gadi, jo jāizaug līdz klubam, kas spēlē nopietnā līmenī. Ir daudz ārējo apstākļu, kuri var patraucēt. Markam ir sava nopietna attīstības programma šim laikam. Viņš arī ir atslēgas persona kluba attīstībā," saka Valdavs.

"Bija biznesa tikšanās, kurā ar diezgan augsta ranga cilvēkiem, pat no Velsas valdības, runājām par "Lido" biznesa iespējām, kā varētu Velsā, ne tikai Svonsi vien ienākt Latvijas uzņēmēji. Bijām "Ospreys" bāzē, kurā viens zāliena, otrs mākslīgā seguma, jeb kā viņi dēvē – 3D laukums ar ļoti labu mākslīgo zālienu. Bāze ir kopā ar sporta akadēmiju – lielu māju. Slēgtais laukums, trenažieru, vieglatlētikas zāles, smagatlētikas zāle – viss tas tur ir. Kopumā tas ir milzīgs komplekss, ko "Ospreys" izmanto savām vajadzībām."

"Gatrī un Tomass bija sagatavojuši prezentāciju par sava kluba darbības sistēmu. Laikam jau tāpēc mums to atklāja, ka bijām ieguvuši uzticības kredītu. Par to, kādi varētu būt sadarbības principi, ko dara katra puse. Ar šo mēs faktiski arī esam apstiprināti par "Ospreys" kluba sistēmas klubu Austrumeiropā. Te ietilpst Baltija, Skandināvija, Polija. Par Krieviju vēl nav vienošanās."

"Tas nozīmē, ka jebkura šī reģiona spēlētāja vai "Ospreys" interese nozīmē to, ka vispirms notiek saistīšanās un runāšana ar mums. Ja kāds spēlētājs, vienalga no kuras, šā reģiona vietas vēlas tikt "Ospreys", tad viņam ir jābūt "Livonia" kluba biedram vai vismaz jāaizvada testi mūsu klubā. Savukārt mēs pēc noteiktiem parametriem dodam viņam novērtējumu.

"Ospreys" devis atļauju "Livonia" izmantot arī sava kluba simboliku. Tas nozīmē, ka nākamajā sezonā pie "Livonia" logo var atrasties arī "Ospreys" logo. "Tas ir diezgan nozīmīgs rādītājs, ja jau viņi mūs sāk asociēt ar sevi. Šobrīd risinām jautājumu, lai arī mūsu logo un saites parādītos viņu mājaslapā. Populāri runājot, tas būtu apmēram tas pats, ja "Skonto" futbola komanda būtu noslēgusi sadarbības līgumu, piemēram, ar "Liverpool"," skaidro Valdavs atgādinot, ka "Ospreys" zīmolu regbija pasaulē pazīst visi. "Runāju ar "Ospreys" mārketinga cilvēkiem. Viņu pārstāvis sacīja, ka "Livonia" logo ir ļoti labs. Sabiedriskajā telpā arī ir daudz informācijas par klubu. Pareizi darbojoties pēc gadiem pieciem jau var būt tā, ka jaunajiem regbistiem Latvijā būs milzīgs gods pievienoties "Livonia" klubam."

"Kluba "Ospreys" sistēmā ietilpst ne tikai ļoti daudz dažāda līmeņa attiecīgā reģiona klubu, bet ir arī trīs koledžu klubi un Svonsi universitātes komanda.

Ļoti interesanta un dzīvotspējīga programma paredzēta sponsoru sadaļā. "Viņiem ir izstrādāta sistēma, kas sekmīgi darbojas ne tikai Velsā, bet arī Itālijā, kur arī ir "Ospreys" sistēmas klubi, un regbijs nav pie vadošajiem sporta veidiem. Kā ar tiem kluba sponsoriem, kuri atrodas Velsā, var strādāt arī citur. Tā ir pārbaudīta programma ar kuru arī mūsu partneri gatavi iepazīstināt," saka Valdavs.

"Mēs esam ienākuši jaunā kluba attīstības stadijā, " turpina RFC "Livonia" prezidents. "Vienmēr jau var veikt soli atpakaļ, taču mūsu gadījumā atkāpjoties mazliet atpakaļ, mēs savā mūžā vairs neko Latvijā neredzēsim no lielā regbija. Lai kaut ko paveiktu ir ļoti, ļoti daudz jāstrādā, bet mums nemaz nav tik daudz cilvēku, kas var strādāt."

Novembra beigās tiek plānota Gatrī un "Ospreys" šobrīd savainojumu dziedējošā, tāpēc nespēlējošā Velsas kluba jaunā moldāvu uzbrucēja Dmitrija Arhipa vizīte Rīgā, kurā tiks apskatītas iespējamās bāzes, kur nākamā gada vasarā varētu notikt jauniešu treniņnometne. Gatrī un kluba vadība arī noslēgs visus priekšdarbus "Ospreys" un "Livonia" reālas sadarbības sākšanai, savukārt Arhips, kurš Velsā nokļuvis no Rumānijas kluba Bukarestes "Dinamo", būs gatavs ikvienam pastāstīt par to ceļu kā viņš nokļuvis "Ospreys" un ko tas prasījis.

Informāciju sagatavoja:
Valters Nikans,
RFC "Livonia" preses sekretārs

     [+] [-]

, 2013-10-22 18:39, pirms 11 gadiem
Oho, tiešām prieks, ka Latvijas regbijā arī šādi izaugsmes soļi tiek sperti. Vienīgais, ka daudz efektīvāk tas viss būtu tad, ja attīstība notiktu ne tikai viena kluba ietvaros, bet visā valstī, jo cik gan lielu izaugsmi var gaidīt, ja nav neviena pretinieka, kas spēj izaicināt spēlētājus uz tālāku attīstību.

     [+] [-]

, 2013-10-22 20:51, pirms 11 gadiem
nuuuu, stūlbi ka komandas pamats ir leiši, un gan jau ka tieši viņi ir tie kas tur brauks un spēlēs
KaKts rakstīja: Oho, tiešām prieks, ka Latvijas regbijā arī šādi izaugsmes soļi tiek sperti. Vienīgais, ka daudz efektīvāk tas viss būtu tad, ja attīstība notiktu ne tikai viena kluba ietvaros, bet visā valstī, jo cik gan lielu izaugsmi var gaidīt, ja nav neviena pretinieka, kas spēj izaicināt spēlētājus uz tālāku attīstību.

  +3 [+] [-]

, 2013-10-22 20:52, pirms 11 gadiem
Kungi.
Ir jau arī vēl potenciāli citas vietas kur klubiem ir iespēja spēlēt.
Latvija ir tikai viena no tām.
Bet visiem ir iespēja strādāt un izveidot ko līdzīgu un labāku.
Kungi,vienkārši ir jāstrādā.Smagi un neatlaidīgi.
Arī Osprey ceļš ir tikai pašā sākumā,šī iespēja vēl ir jāmāk izmantot.
Es ļoti ceru,ticu ka vēl kāds sasparosies.
Latvija var!

  +3 [+] [-]

, 2013-10-22 21:01, pirms 11 gadiem
ir arī kas nesaprot! rakstīja: nuuuu, stūlbi ka komandas pamats ir leiši, un gan jau ka tieši viņi ir tie kas tur brauks un spēlēs
Cien'tais.
Jums pašam smiekli nenāk par savu komentāru?

     [+] [-]

, 2013-10-22 21:13, pirms 11 gadiem
Livonijas mājas lapā ir vairāk par šo - par pusdienām, vakariņām

     [+] [-]

, 2013-10-22 21:54, pirms 11 gadiem
nenāk gan! un kotad jūs tur sūtīsiet?
Vigo Valdavs rakstīja: Cien'tais.
Jums pašam smiekli nenāk par savu komentāru?

     [+] [-]

, 2013-10-23 00:30, pirms 11 gadiem
Vigo Valdavs rakstīja: Kungi.
Ir jau arī vēl potenciāli citas vietas kur klubiem ir iespēja spēlēt.
Latvija ir tikai viena no tām.
Bet visiem ir iespēja strādāt un izveidot ko līdzīgu un labāku.
Kungi,vienkārši ir jāstrādā.Smagi un neatlaidīgi.
Arī Osprey ceļš ir tikai pašā sākumā,šī iespēja vēl ir jāmāk izmantot.
Es ļoti ceru,ticu ka vēl kāds sasparosies.
Latvija var!
Lūdzu noorganizējat uz mājas spēlēm kaut vai elementāras spēles programmiņas. Neko daudz jau tas nemaksā.

     [+] [-]

, 2013-10-23 09:54, pirms 11 gadiem
Lai izdodās un lai izdodās arī latviešu jaunajiem talantiem.
Tagad tik jāizdomā, kur Livoniai spēlēt, LV čempionātā pret amatieriem (skolniekiem/pilnas slodzes darba cilvēkiem) likt nebūs prāta darbs.

     [+] [-]

, 2013-10-23 17:43, pirms 11 gadiem
Vai sheit kaadam ir arii vaards un uzvaards?
Runaat ar vienu civeeku zem dazhaadiem nikiem ir diivaini

     [+] [-]

, 2013-10-23 17:45, pirms 11 gadiem
Tikko kaa citi noorganizees vismaz sakaartotu laukumu uz speeli, noorganizeesim arii programminjas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja