Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Gruzīni sagrauj Beļģiju, Krievija notur pārsvaru pret Portugāli

Juris Miņins
Juris Miņins

Gruzīni sagrauj Beļģiju, Krievija notur pārsvaru pret Portugāli
Gruzijas izlase 2019. gada PK finālturnīrā
Foto: Reuters/Scanpix

Šodien atsākās 2020. gada Eiropas čempionāts regbijā, kurā tika aizvadīta trešā kārta. Tajā pie graujošas uzvaras tika Gruzija, bet pirmos panākumus turnīrā izcīnīja Rumānija un Krievija.

"Rugby Europe" rīkotā 2020. gada Eiropas čempionāta regbijā trešā kārta turpināja to pārsteigumu virkni, kas iesākās vēl pirms lielā pārtraukuma.

Pirmajā cīņā, kurā tikās Gruzija un Beļģija, pārsteigumi gan izpalika, ja vien neskaita to, ka komanda, kas vēl pirms divām nedēļām diezgan pārliecinoši pārspēja Krieviju, pret gruzīniem bija absolūti bezspēcīga – 6:33 pirmajā puslaikā un 0:45 otrajā. Uz 12 gruzīnu piezemējumiem beļģi spēja atbildēt tikai ar diviem soda sitieniem. Trīs piezemējumi Akakija Tabutsadzes un Zuraba Dzeneladzes kontā.

Stundu vēlāk sākās Rumānijas un Spānijas cīņa. Šī spēle bija savā ziņā principiāla, jo rumāņi, kas ilgus gadus ar gruzīniem cīnījās par Eiropas čempionu titulu, pēc zaudējumiem gan saviem senajiem pretiniekiem, gan arī portugāļiem, vēl aizvien bija bez punktiem. Savukārt Spānijai bija jāpierāda, ka viņi var pilnīgi reāli cīnīties par Eiropas čempionāta otrās spēcīgākās izlases godu.

Šoreiz spāņiem gan neizdevās parādīt savu labāko spēli, jo jau pirmajā puslaikā viņi paši sev sagādāja problēmas gan ar noteikumu pārkāpumiem, gan ar tehnisko brāķi, kas noveda pie 0:6 pēc pirmā puslaika. Protams, sešu punktu deficīts, turklāt, izbraukuma spēle, nav nekas traks, taču otrajā puslaikā, kurā netrūka arī tiesneša izsniegto brīdinājumu, rumāņi parādīja, ka norakstīt viņus ir daudz par agru un otrajā puslaikā, gan izmantojot pretinieku dāvanas, gan radot momentus paši, tika pie pārliecinoša panākuma ar 24:7. Spāņi vien spēles pašā izskaņā prata izvairīties no "sausā" zaudējuma.

Visbeidzot, trešās kārtas noslēdzošajā mačā Krievija savā laukumā, kas šoreiz bija Kaļiņingradā, tikās ar Portugāli. Krievi abus pirmos mačus zaudēja, turklāt, diezgan nepatīkamā veidā, kamēr no zemākās divīzijas atnākusī Portugāle tika galā gan ar Beļģiju, gan Rumāniju, kas lika domāt, ka viegla cīņa mājniekus negaida.

Lina Džonsa padotie maču gan sāka ļoti labi un pirmās 20 minūtes bija iespieduši portugāļus viņu laukuma pusē, taču lielāko punktu devumu nodrošināja Ramiļa Gaisina precīzie sitieni pa vārtiem, jo portugāļi savu ieskaites zonu aizsargāja pietiekoši meistarīgi. Savukārt otrajā puslaikā Portugāle pārņēma iniciatīvu un guva 11 bezatbildes punktus, taču ar to bija par maz, lai pārspētu uz šo maču pamatīgi pastiprināto Krievijas izlasi un spēle noslēdzās ar rezultātu 19:18 mājnieku labā.

Pēc trim aizvadītiem mačiem par Eiropas čempionāta pārliecinošiem līderiem ir kļuvuši Gruzijas regbisti, bet aiz viņiem, diezgan pārsteidzošā kārtā, ir ierindojušās Portugāles un Beļģijas izlases. Savukārt trīs komandas (Spānija, Rumānija, Krievija), kurām prognozēja cīņu par otro vietu šajā turnīrā ieņem trīs pēdējās vietas.

Tas nozīmē, ka atlikušajās divās spēļu kārtās, visdrīzāk, lielākā cīņa notiks ne vairs par uzvaru turnīrā, bet gan par nepalikšanu pēdējā vietā un šajā kontekstā pati svarīgākā būs 7. marta spēle, kurā Krievija savās mājās cīnīsies ar Rumāniju.

2020. gada Eiropas čempionāts regbijā, 3. kārta

MājniekiViesiRezultāts
GruzijaBeļģija78:6
RumānijaSpānija24:7
KrievijaPortugāle19:18
#KomandaSUNZP
1.Gruzija330014
2.Portugāle32019
3.Beļģija31026
4.Spānija31025
5.Rumānija31024
6.Krievija31024

Izmantotie resursi:
https://www.rugbyeurope.eu/