Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Skandāls regbijā: Jaunzēlandes izlases numuriņos atrod spiegošanas iekārtas

Juris Miņins
Juris Miņins

Skandāls regbijā: Jaunzēlandes izlases numuriņos atrod spiegošanas iekārtas
Jaunzēlandes izlase
Foto: AFP/Scanpix

Pēc pirmās Regbija čempionāta spēles starp Jaunzēlandes un Austrālijas izlasēm, kuru ar 42:8 uzvarēja izbraukumā spēlējošie jaunzēlandieši, atklājās, ka “All Blacks” viesnīcas numuriņos bija paslēptas noklausīšanās iekārtas.

Kā tiek ziņots, tad viesnīcas numuriņos, kuros pirms pirmās “The Rugby Championship” spēles bija apmetušies Jaunzēlandes regbisti, tika atklātas noklausīšanās ierīces. Tās bija paslēptas mīkstajās mēbelēs. Tiesa, tāpat tiek ziņots, ka jaunzēlandieši šīs noklausīšanās ierīces bija atraduši jau nedēļas sākumā, taču policijai par tām ziņojuši vien spēles dienā.

Komentējot radušos situāciju “All Blacks” pārstāvji norādīja, ka šī ir nebijusi situācija, bet bijušie Jaunzēlandes izlases regbisti bija vienisprātis un sacīja, ka šī ir “skumja diena visam regbijam”.

Savukārt Austrālijas regbija savienības vadība, kura varētu būt ieinteresēta šādā spiegošanā, uzreiz noraidīja visas savā virzienā vērstās apsūdzības, norādot, ka viņi šajā lietā nav iesaistīti.

Speciālisti, kuriem lūgts komentēt atradumu, ir izteikušies, ka atrastā tehnika ir diezgan sarežģīta un nebūt ne kurš katrs to varētu pareizi uzstādīt, tāpēc ir acīmredzams, ka ar to ir nodarbojies profesionālis. Vienlaicīgi viņi arī norāda, ka šīs noklausīšanās iekārtas varētu atrasties viesnīcu numuriņos jau labu laiku iepriekš un tām arī varētu nebūt nekādas saistības ar mēģinājumiem iegūt kādu slepenu informāciju par Jaunzēlandes regbija izlasi.

Pašlaik lieta ir izmeklēšanas stadijā un, lai arī ir pagājis zināms laiks kopš spiegošanas aparatūra ir atrast, Jaundienvidvelsas policija uzsver, ka darbs notiek ierastajā režīmā.

Jāpiebilst, ka Jaunzēlandes izlase jau kopš 2004. gada veic dažādus pašaizsardzības pasākumus, kas vērsti uz spiegošanas aparatūras vai paņēmienu identificēšanu.

Atgādināsim, ka savu pirmo spēli Regbija čempionātā, “World Rugby” ranga līderi sāka ar pārliecinošu uzvaru pār Austrāliju 42:8. Savukārt nākošais mačs ir paredzēts 27. augustā, kad pret Austrāliju tiks spēlēts jau savās mājās.

Izmantotie resursi:
NZ Herald: New Zealand's Latest News, Business,...

  +2 [+] [-]

, 2016-08-21 10:19, pirms 8 gadiem
Rīdzenē tak arī klausās :]

     [+] [-]

, 2016-08-21 16:48, pirms 8 gadiem
Noteikti kāda regbista tēvs, kurš centās noskaidrot, vai treneris ģērbtuvē nelamā vai nesit viņa dēlu. Kā Latvijas hokejā.