Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Čempioni “Racing 92” paliek bez piezemējumiem un zaudē Bordo

Juris Miņins
Juris Miņins

Čempioni “Racing 92” paliek bez piezemējumiem un zaudē Bordo
Aiens Madigans (uzbrukumā)
Foto: AFP/Scanpix

Šodien tika aizvadītas pirmās Francijas Top 14 regbija čempionāta spēles un jau pirmajā kārtā zaudējumu piedzīvoja aizvadītās sezonas čempioni, Parīzes “Racing 92”, kuri ar 9:15 piekāpās “Bordeaux Begles” komandai.

Aizvadītās sezonas Francijas regbija čempionāta uzvarētāji “Racing 92” šo sezonu sāk ar izbraukuma spēli Bordo, kur tikās ar vietējo “Bordeaux Begles” vienību, kas pagājušajā sezonā ieņēma septīto vietu. Iepriekšējās sezonas panākumi, kā arī pēc kvalitātes atšķirīgais komandu sastāvs pirms mača lika domāt, ka parīziešiem šajā cīņā ir priekšrocības, taču drīz vien bija jāatzīst, ka ne vienmēr uz papīra rakstītais atainojas spēlē uz laukuma.

Bordo komanda spēlēja pacietīgi un, lai arī viņiem nebūt ne viss izdevās, mājnieki bija veiksmīgāki, jo pirmo puslaiku noslēdza ar rezultātu 6:0. Arī otrais puslaiks bija līdzīgs, tiesa, “Racing 92” daudz biežāk piespieda pretiniekus kļūdīties un mēģināja izmantot šīs kļūdas, ļaujot pa vārtiem sist Denam Kārteram. Šī taktika attaisnojās un rezultāta starpība atsevišķos mača posmos sastādīja pat trīs punktus, kas ļāva cerēt uz kādu izrāvienu un laimīgu uzvaru.

Aizvadītās sezonas čempioni patiešām arī šādus izrāvienus veica, taču līdz ieskaites zonai tie nenoveda, jo vai nu mājnieki nospēlēja veiksmīgi, vai arī viņi paši pārkāpa noteikumus, turklāt Bordo nemaz nedomāja spēlēt pasīvi un uz katru Parīzes regbistu mēģinājumu gūt piezemējumu viņi atbildēja ar to pašu.

Spēles lūzuma moments varēja notikt pēdējā minūtē, jo pirms tam par ļoti bīstamu tvērienu un spēlētāja nomešanu ar galvu pret zemi sarkano kartīti saņēma “Bordeaux Begles” pārstāvis Luī-Benuā Madulē un tas viesiem deva aptuveni pusotru minūti, lai mēģinātu izraut uzvaru un viņi devās ofensīvā, taču nekur diži tālāk par centra līniju viņi netika, jo paši pārkāpa noteikumus.

Mača noslēgumā Aiens Madigans, kurš jau pirmajā oficiālajā spēlē Bordo sastāvā pierādīja, ka viņš varētu būt viens no veiksmīgākajiem Francijas čempionāta klubu pirkumiem šajā starpsezonā, vēl mēģināja no savas laukuma puses realizēt sesto soda sitienu, taču tas bija neveiksmīgs un šis sitiens sabojāja perfekto īra sitienu statistiku, taču par to viņš nez vai bēdājās, jo līdz ar neveiksmīgo sitienu mača tiesnesis nosvilpās par spēles beigām un “Bordeauz Begles” svinēja diezgan negaidītu, taču ļoti vērtīgu uzvaru sezonas sākumā – 15:9.

Pievēršoties pārējām Top 14 čempionāta spēlēm, visiespaidīgāko uzvaru svinēja Parīzes “Stade Francais”, kuri ar 54:20 pārspēja Grenobli. Par šo uzvaru viņi saņēma piecus punktus, bet rezultatīvākais spēlētājs uzvarētāju rindās bija Žils Plisons, kurš bija precīzs visās piecās realizācijās, kā arī prata vārtos raidīt septiņus soda sitienus.

Tāpat jāpiebilst, ka divas šīvakara cīņas noslēdzās neizšķirti – Klermona un Larošela cīņu noslēdza pie rezultāta 30:30, bet Brive nespēja uzveikt šīssezonas Top 14 jaunpienācējus, aizvadītās sezonas Pro D2 čempionus Lionu, jo abas komandas bija guvušas pa 15 punktiem.

Top 14, pirmā kārta

MājniekiViesiRezultāts
Bordeaux BeglesRacing 9215:9
Castres OlympiqurSection Paloisse28:11
La RochelleClermont30:30
LyonCA Brive15:15
Stade Francais ParisGrenoble FC54:20
Stade ToulousianMontpellier Herault RC20:12
Aviron BayonnaisRC Toulonnais

     [+] [-]

, 2016-08-21 03:23, pirms 8 gadiem
Redzēju maču. Bordo pelnīti uzvarēja, bija labāki par čempioniem. Tālāk manīs kā sanāks redzēt mačus, tomēr futbola sezona traucē

     [+] [-]

, 2016-08-21 08:29, pirms 8 gadiem
Vynilz rakstīja: Redzēju maču. Bordo pelnīti uzvarēja, bija labāki par čempioniem. Tālāk manīs kā sanāks redzēt mačus, tomēr futbola sezona traucē
Ar piebildi, ka NFL parasti jau 7dienās spēlē (lielāko daļu maču), kamēr Top 14 un citi regbija vadošie čempionāti, jau no kādas piektdienas un spēles jau arī pēc laika nepārklājas.

     [+] [-]

, 2016-08-21 12:50, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Ar piebildi, ka NFL parasti jau 7dienās spēlē (lielāko daļu maču), kamēr Top 14 un citi regbija vadošie čempionāti, jau no kādas piektdienas un spēles jau arī pēc laika nepārklājas.
Biju domājis sokeru