Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Austrālijas kapteinis Mūrs: “Man ir jāatvainojas līdzjutējiem”

Juris Miņins
Juris Miņins

Austrālijas kapteinis Mūrs: “Man ir jāatvainojas līdzjutējiem”
Stīvens Mūrs
Foto: AFP/Scanpix

Pēc aizvadītajām pirmajām divām spēlēm dienvidu puslodes labāko regbija izlašu turnīrā “The Rugby Championship”, komandu treneri un spēlētāji dalījās savās pārdomās par piedzīvoto.

Pirmās kārtas lielākais pārsteigums, neapšaubāmi, bija Austrālijas izlases vājais sniegums spēlē pret Jaunzēlandi, jo, lai arī komanda jau spēles sākumā zaudēja vairākus pamatsastāva spēlētājus (Metu Gito, Metu Tomua un Robu Hornu), viņi nevarēja parādīt neko no tā, kas būtu jārāda nesenajiem Pasaules kausa finālistiem un zaudēja saviem pretiniekiem ar 8:42.

Komandas kapteinis Stīvens Mūrs pēc spēles bija lakonisks: “Mēs nebijām pietiekši labi. Ko tur vēl var pateikt? Es gribu atvainoties mūsu līdzjutējiem, kuri bija atnākuši uz spēli. Mēs gatavojāmies šai cīņai un domājām, ka varēsim spēlēt līdzvērtīgi, taču tā, kā redzējām, nenotika. Tikai otrajā puslaikā mēs varējām spēlēt kaut nedaudz līdzīgi ar jaunzēlandiešiem. Tomēr, ilgi domāt par šo spēli mēs nevaram, jo pēc nedēļas mums jau ir nākamā spēle un mums būs iespēja reabilitēties.”

Savukārt otrā spēlē tikās DĀR un Argentīna. Dienvidāfrikāņi tikai pēdējā minūtē spēja izraut laimīgu uzvaru ar 30:23. Mājnieku komandas galvenais treneris Alisters Kotze bija priecīgs par rezultātu, taču tāpat viņam bija momenti, ko nedēļas laikā, pirms nākamās cīņas, būs jāpārdomā: “Mani pārņēma tāda deja-vu sajūta. Gluži kā vasaras pārbaudes spēlēs, mēs tikai mača otrajā pusē varējām izcīnīt uzvaru. Par to man, protams, ir gandarījums, taču šī spēle arī parādīja to, ka mums vēl ir daudz jāstrādā, ja mēs gribam būt konkurētspējīgi pret Austrāliju un Jaunzēlandi. Piemēram, mani neapmierināja mūsu darbības teritoriālā pārsvara nodrošināšanā.”

Savukārt Argentīnas galvenais treneris Daniels Hurkads atzina, ka pēdējās mača minūtēs viņa vienība pieļāva kļūdas: “DĀR pēdējās minūtēs devās mūsu ieskaites zonas virzienā ar ļoti lieliem spēkiem, viņi spēlēja ar lielu pašatdevi. Mēs zinājām, ka tā būs, taču neko nevarējām izdarīt. Tieši mača izskaņas izpildījums man nepatika, jo tas izdzēsa visu to labo un tikpat kā nekļūdīgo darbu, kas tika paveikts visa mača laikā. Tiesa, regbija mačs ilgs 80 minūtes un mums nekas cits neatliek kā ar šodienas rezultatu samierināties.”

Tāpat argentīnietis piebilda: “Uzskatu, ka kopumā šī bija ļoti līdzīga spēle, lai gan tā bija smaga. Laukums un laikapstākļi mūs nelutināja. Tiesa, domāju, ka pēc nedēļas cīņa būs vēl smagāka.”

Atgādināsim, ka Regbija čempionāts turpināsies nākošsestdien, kad otrajā kārtā komandas tiksies tādā pašā sastāvā kā šonedēļ, taču jau pretinieku laukumā, Jaunzēlande savās mājās uzņems Austrāliju, bet Argentīna savās mājās centīsies izdarīt to, kam bija tik tuvu spēlējot pret DĀR viņu laukumā.

Izmantotie resursi:
Planetrugby.com | : Planetrugby.com