Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Mūžībā devies sporta žurnālists Jānis Erenbergs

Mūžībā devies sporta žurnālists Jānis Erenbergs
Foto: Zigismunds Zālmanis

Piektdien, 19. janvārī, 52 gadu vecumā aizsaulē devās pieredzējušais sporta žurnālists Jānis Erenbergs.

Rīgas 49. vidusskolas absolvents savulaik 2.BJSS trenējies pie pazīstamā basketbola trenera Aivara Brigmaņa. Pēc vidusskolas beigšanas iestājies Latvijas Universitātes Filoloģijas fakultātē, kur izvēlējies žurnālistiku, vēsta portāls "Delfi".

Sporta žurnālista karjeras laikā sarakstījis vairākas grāmatas, strādājis laikrakstos "Sports", "Starts" un "Rīgas Balss", portālā "parsportu.lv" un līdz pat pēdējam brīdim portālā "Delfi", kur kopā ar fotogrāfu Zigismundu Zālmani veidoja regbija sadaļu.

Tieši ar regbiju visvairāk saistīts bija Jāņa Erenberga jeb Džoņa, kā viņu dēvēja sporta aprindās, pēdējais dzīves nogrieznis. Ilgu laiku viņš bija Latvijas Regbija federācijas preses sekretārs, tāpat palīdzēja vairākiem Latvijas regbija klubiem. Džonis centās būt klāt visos Latvijas regbija notikumos - par spīti veselības problēmām, kas pēdējā laikā lika par sevi manīt arvien uzstājīgāk. Vienmēr pozitīvi noskaņots, atbildīgi izturējās pret savu darbu un Latvijas regbijā bija teju vai neaizvietojams, ilgus gadus cīnoties par lielāku publicitāti savam iemīļotajam sporta veidam.

Liela loma Jāņa dzīvē bija arī basketbolam, kuram viņš ilgus gadus rūpīgi sekoja līdzi kā hronists laikrakstu slejās un sarakstīja arī vairākas grāmatas. Jānis Erenbergs bija basketbola skolas "Rīdzene" valdes loceklis.

Izsakām līdzjūtību Jāņa tuviniekiem, draugiem, sievai Ilzei un dēlam Valteram.