Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Bristole grauj, Tulona atspēlējas - zināmi Izaicinājuma kausa pusfinālisti

Juris Miņins
Juris Miņins

Bristole grauj, Tulona atspēlējas - zināmi Izaicinājuma kausa pusfinālisti
Epizode no Bristoles un Ņūportas "Dragons" mača
Foto:Reuters/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē tika izspēlēti Eiropas profesionālā klubu regbija savienības (EPCR) rīkotā Izaicinājuma kausa ceturtdaļfināli, pēc kuriem par titulu cīņu turpinās Bristoles, Tulonas, Bordo un Lesteras komandas.

Iepriekš jau ziņojām, ka šodien ieplānotā spēle starp Kastras komandu no Francijas "Top 14" čempionāta un Anglijas Premjerlīgas pārstāvi Lesteras "Tigers" nenotiks, jo franču komandā ir konstatēti vairāki Covid-19 gadījumi, kā rezultātā komanda ir noņemta no trases,t.i., Kastra tiek diskvalificēta, bet Lesteras "Tigers" automātiski iekļūst nākamajā kārtā. Šāds lēmums pieņemts, jo saspringtā spēļu grafika dēļ šo cīņu uz vēlāku laiku nav iespējams pārcelt.

Tikmēr vakar un aizvakar notika pārējās trīs ceturtdaļfinālu cīņas. Pirmajā no tām Bristoles komanda tikās ar Ņūportas "Dragons" un svinēja pārliecinošu uzvaru ar 56:17. Interesanti, ka "Dragons" vadībā izvirzījās pirmie un mača 13. minūtē rezultāts bija 10:0, taču bristolieši atbildēja ar septiņiem piezemējumiem, divi no kuriem Bena Ērla kontā, bet tāpat izcēlās arī Semi Radradra un Kriss Vui.

Bordo komanda vakardien tikās ar Edinburgu. Jāatzīst, ka no šīs spēles tika gaidīta vislielākā spēkošanās starp visiem pāriem, jo Bordo iepriekšējā sezonā bija labākā Francijas čempionāta augstākās divīzijas komanda, kamēr Edinburgai izdevās iekļūt "Pro 14" izslēgšanas mačos. Laukumā gan francūži izrādījās krietni labāki, jo pirmajās deviņās minūtēs izrāvās vadībā ar 14:0, bet skoti, lai vai kā censtos, nespēja izmantot savas iespējas, kā arī neizmantoja Bena Tamiefunas nopelnīto dzelteno kartīti – 23:14.

Visbeidzot, Tulona tikās ar citu "Pro 14" komandu, Lanelli "Scarlets" un šī cīņa kopumā izvērtās diezgan smaga. Pirmajā puslaikā punktus guva tikai velsieši, Lī Halfpenijam realizējot divus sodus, bet otrajās 40 minūtēs veiksmīgāki bija Francijas čempionāta pārstāvji, kuri atspēlējās un svinēja laimīgu uzvaru. Mača vienīgais piezemējums Itālijas regbija leģendas Serhio Parisē kontā.

Pusfināla mači notiks pēc nedēļas un tajos Tulona tiksies ar Lesteru, bet Bordo mērosies spēkiem ar Bristoli.

Regbija izaicinājuma kausss, 2019./2020. gada sezona

MājniekiViesiRezultāts
Bristole"Dragons"56:17
BordoEdinburga23:14
TulonaLanelli "Scarlets"11:6
Lesteras "Tigers"KastraAtc.

Izmantotie resursi:
https://www.epcrugby.com/challenge-...