Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Gruzija un Rumānija cīnīsies Klusā okeāna Nāciju kausā

Gruzija un Rumānija cīnīsies Klusā okeāna Nāciju kausā
Gruzijas regbija izlase
Foto: SIPA/Scanpix

Kļuvis zināms dalībnieku sastāvs Klusā okeāna Nāciju kausā un ir noskaidrojies, ka ar Tongas un Fidži regbija izlasēm cīnīsies Rumānija un Gruzija.

Šodien ir publicēts dalībnieku sastāvs un kalendārs 2018. gada Klusā okeāna Nāciju kausam. Tādējādi ir noskaidrojies, ka divas spēcīgākās Eiropas čempionāta izlases, Gruzija un Rumānija, ir pieņēmušas uzaicinājumu piedalīties 2018. gada Klusā okeāna Nāciju kausa izcīņā.

Abas šīs komandas, lai arī nekādā veidā nav saistāmas ar Klusā okeāna reģionu, tika uzaicinātas piedalīties, jo Samoa izlase, kurai būtu jāpiedalās šajā turnīrā, šogad nevar piedalīties tāpēc, ka spēlēs 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra pārspēlēs, bet komandas, kas iepriekš ir spēlējušas Klusā okeāna Nāciju kausā, Japāna, Kanāda un ASV, aizvadīs testu spēles ar citiem pretiniekiem.

Tāpēc, lai turnīrs notiktu arī šogad, bija nolemts uzaicināt Eiropas zonas labākās nominālā otrā līmeņa komandas, Rumāniju un Gruziju.

Pats Nāciju kauss notiks no 9. līdz 16. jūnijam, divās kārtās, kurās Eiropas komandas spēlēs pret Klusā okeāna komandām – pirmajā kārtā Gruzija tiksies ar Tongu, bet Rumānija ar Fidži, bet otrajā kārtā Eiropas vienības samainīsies ar pretiniekiem.

Visi četri mači notiks Fidži galvaspilsētā, Suvā, "ANZ National stadium" arēnā.

Jāpiebilst, ka visas četras komandas uz šo brīdi ir kvalificējušās 2019. gada Pasaules kausam regbijā, bet Pasaules rangā visaugstāk atrodas Fidži, kuri ieņem 10. vietu. Gruzijas valstsvienība ir 12. pozīcijā, Tonga – 13., bet Rumānija ieņem 17. vietu.

Izmantotie resursi:
https://rugger.info/


No kreisās: U.Strautmanis (preses konferences vadītājs), E.Šefanovskis, E>Kralliša, M.Rullis, E.Ščavinsks. Foto: Agnis Melderis.

RK "Livonia" regbisti ir "izsalkuši" un apņēmušies atgūt titulus

Viena no vadošā Baltijas regbija kluba “Livonia” visa līmeņa komandas pirms sezonas ir labi sagatavojušās, lai jau šajā sezonā papildinātu kluba kausu galeriju. Galvenais komandas mērķis – atgūt Latvijas čempionu “dēli” klasiskajā regbijā vīriešiem.

Rīt sāksies Latvijas čempionāts regbijā-15 vīriešiem, sestdien regbijā-7 sievietēm

Šajā nedēļas nogalē sāksies 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā-15 vīriešiem un regbijā-7 sievietēm. Vīriešiem pirmā spēle paredzēta jau rīt, 26. aprīlī, Rīgas Tehniskās koledžas stadionā, bet turpat sestdien, 27. aprīlī, pirmo Latvijas čempionāta posmu aizvadīs sievietes.
Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.