Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Čempionu kausā noskaidrota pirmā fināliste

Čempionu kausā noskaidrota pirmā fināliste
Foto: epcrugby.com

Eiropas regbija Čempionu kausā zināma pirmā fināliste. Tā ir Francijas "Clermont Auvergne" komanda, kas sīvā cīņā pārspēja angļu "Saracens" ar rezultātu 13:9. Otrs pusfināls - svētdien.

Spēles sākums aizritēja cīņā par iniciatīvu. Abas komandas spēlēja diezgan smagnēji un reizē arī piesardzīgi. Aizsardzība dominēja pār uzbrukumu. Tāpēc nebija nekāds pārsteigums, ka pirmie punkti bija jāgaida veselas 14 minūtes. Rezultātu ar filigrāni izpildītu dropsitienu atklāja "Saracens" 10. numurs Čārlijs Hodžsons, lieku reizi apliecinot, kāpēc viņš ir Anglijas premjerlīgas visu laiku rezultatīvākais spēlētājs.

Gūtie punkti spēles gaitu būtiski nemainīja. Turpinājās divu spēkos līdzīgu komandu bezkompromisa cīņa. 25. minūtē "Clermont Auvergne" izlīdzināja rezultātu, kad soda sitienu realizēja Broks Džeimss. Pēc viņa izpildītā sitiena bumba vispirms skāra vārtu stabu un pēc tam atrada ceļu vārtos (3:3).

Dažas minūtes vēlāk Hodžsons tika pie vēl vienas iespējas izpildīt soda sitienu, taču viņa sitiens nebija precīzs. Pirmajā puslaikā Hodžsons tika pie vēl divām iespējām izpildīt soda sitienus, taču precīzs bija tikai viens sitiens. Pēc pirmā puslaika vadībā viesi - 3:6.

Otrā puslaika sākumā spēli jūtami atdzīvināja "Clermont Auvergne" piezemējums. Pēc izcilas Broka Džeimsa piespēles ar kāju piezemējumu guva Francijas izlases zvaigzne Veslijs Fofanā. Precīzs bija arī Džeimsa realizācijas sitiens, un spēles 44. minūtē jau 10:6 vadība mājiniekiem. "Saracens" pēc šādas pļaukas nedomāja uzgriezt otru vaigu, tāpēc viņi metās atspēlēties. "Clermont Auvergne" aizsardzība neļāva izvērsties "Saracens" spēlētājiem, taču otrā laukuma galā ar to pašu atbildēja Anglijas komanda. 65. minūtē "Clermont Auvergne" pārkāpa noteikumus netālu no sava ieskaites laukuma. Šo pārkāpumu trijos punktos pārvērta laukumā uz maiņu nākušais Ouvens Farels, kuram šī bija atgriešanās sastāvā pēc vairāku mēnešu dīkstāves (10:9). Šāds minimāls mājinieku pārsvars turējās līdz pat 72. minūtei, kad vēl trīs punktus savam kontam pievienoja Džeimss, panākot 13:9. Šāds pavērsiens ievērojami ierobežoja "Saracens" taktisko manevru iespējas. Viņiem, lai izrautu uzvaru, bija jāgūst piezemējums, taču visu spēli teicami spēlējošā "Clermont Auvergne" aizsardzība šādu iespēju nedeva.

Spēles gala rezultāts - 13:9. "Clermont Auvergne" otro reizi pēdējās trijās sezonās spēlēs finālā, kas 2. maijā norisināsies Londonā. Viņu pretinieki noskaidrosies rīt, "Toulon" un "Leinster" duelī, taču viens ir skaidrs jau šodien - finālā mājinieku nebūs.

Eiropas Čempionu kauss regbijā

"Clermont Auvergne" - "Saracens" 13:9 (3:6)
Piezemējumi: Fofanā 43' -
Realizācijas sitieni: Džeimss 44' -
Soda sitieni: Džeimss 25', 72' - Hodžsons 36', Farels 65'
Dropsitieni: - Hodžsons 14'

Pusfināli

DatumsSpēleLaiks
18. aprīlisClermont Auvergne 13:9 Saracens17:15
19. aprīlisToulon - Leinster17:15