Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija klubs "Eleja" atzīmē desmit gadu jubileju

Jānis Celmiņš

28. decembrī savu 10 gadu jubileju plašā savējo un viesu lokā atzīmēja regbija klubs “Eleja”, kas laika gaitā pamatīgi izaudzis un visus šos gadus darbojas sporta treneres Sandras Avotas vadībā.

2023. gada noslēgumā regbija klubs “Eleja” svinēja savu nu jau 10. jubileju. Līdz ar pārskatu par pašu paveikto, sasniegto un mērķiem tālāk ejot, tas bija arī iemesls atskatīties un pateikt paldies cilvēkiem, kas īpaši aktīvi un atbalstoši piedalījušies kluba attīstībā un šodienas lielisko rezultātu kaldināšanā.

“Ar lepnumu priecājos par turpat 200 zēniem un meitenēm, kas ir apguvuši šo grūto bet vīrišķīgo spēli.’’ saka Aivars Pilenieks, “Regbiju nevar spēlēt kurš katrs, un varonis jau ir tas, kas spēj iziet laukumā. Kā angļi mēdz teikt par regbiju: Tas nav sporta veids. Tas ir veids kā mēs no puikām veidojam vīrus!” Un Elejā šādu varoņu ir ne mazums.

Un sasniegumu pa šiem 10 gadiem netrūkst. Pierādījums pastāvīgam un neatlaidīgam daudzu gadu darbam ir tie 19 Elejas regbisti, kas ir pārstāvējuši dažādas Latvijas junioru izlases. Divi no tiem, Artjoms Ņikiforovs un Agnese Iļjina, uz saviem pleciem godam iznesuši arī izlases komandas kapteiņa pienākumus.

Agnese Bleidele (Norberta un Jāņa mamma): “Vēl viens brīnišķīgi aizvadīts pasākums. Šovakar kāds ļoti pieredzējis regbists teica - regbijs ir mazliet huligānu spēle, kuru spēlē džentlmeņi. Priecājamies par mūsu Elejas regbija klubu un mūsu džentlmeņiem.”

RK Eleja vadītāja Sandra Avota: “Lai sasniegtu izcilus rezultātus, un spētu realizēt pilnu mūsu bērnu sportisko potenciālu, šodien vairs nepietiek tikai ar sportistu gribu un treneri vien. Tā ir vesela sistēma, kurā katrs zobratiņš ir no svara – gan vecāki, kuri palīdz uzturēt motivāciju dienās, kad līst un negribas doties uz treniņu, gan sporta mediķis, kas palīdz sekot veselīgai bērna attīstībai un neiedzīvoties sporta traumās, gan atbalstītāji, kuru plecu jūtam katrās sacensībās, un kas palīdz uzvaras gandarījumu padarīt vēl lielāku, gan apkopējas, kas vienmēr rūpējas par sporta apģērba un sporta zāles uzturēšanu kārtībā, un pat šoferi, kas savas brīvdienas pavada stadionos, lai priecīgos vai ne tik priecīgos sportistus droši nogādātu mājās.”

Šo gadu laikā arī 2 reizes izcīnīta uzvara Latvijas Jaunatnes Olimpiādē U18 grupā, gan meitenes Ventspilī, gan zēni Jelgavā.

Katru gadu izcīnītas uzvaras dažādās vecuma grupās. Īpaši izceļams ir 2015. gads, kad kluba jaunieši Latvijas čempionātā uzvarēja visās piecās vecuma grupās! 2023. gadā tas izdevās divās no piecām vecuma grupām. Pārējie regbija klubi uzvarēja katrs vienā vecuma grupā.

Klubs saviem audzēkņiem ir nodrošinājis dalību arī starptautiskās sacensībās un nometnēs. 15 audzēkņi bijuši viena no titulētākajiem angļu regbija kluba “Saracens” nometnē Briselē. 18 jaunie regbisti piedalījās Dienvidāfrikas regbija treneru “Sharks” nometnē Šauļos. Startēts dažādos turnīros Lietuvā, Polijā, Krievijā un Čehijā.

Savukārt 2023. gadā klubam izdevies piesaistīt rekordlielu jaunu spēlētāju skaitu. Īpašs prieks par 18 jaunām meitenēm, kas šogad papildinājušas mūsu rindas.

Droši varam apgalvot, ka Elejas regbija kubs ir viens no bērnu un jauniešu vadošajiem regbija klubiem, kas veicina regbija attīstību Latvijā.

Visu jau nevaru uzskaitīt, bet svarīgāk par medaļu spožumu ir spēlēs, un pēc tām gūtās emocijas, draugu vakari, skatoties kopā Pasaules mačus, svinot jubilejas ar komandas biedriem, kopā braucot peldēties. Nezinu, kurā sporta veidā vēl tik ļoti var iemācīties atbalstu, atbildību, cieņu, godīgumu. ne velti pieaugušo komandās redzam daudz dažādu cienījamu profesiju pārstāvjus (advokātus, policistus, sporta žurnālistus, skolotājus, armijas cilvēkus, pat aktierus).

Mūsu bērnu un jauniešu klubs ir pieejams katram - neskatoties uz dotībām vai sociālo stāvokli. Laukos tas ir svarīgi, un mēs to nevarētu nodrošināt bez saviem atbalstītājiem: Regbija attīstības asociācijas (RAA), Jelgavas novada sporta centra, ’’Picu darbnīca”. Pasākumā sveicām un “paldies” teicām arī labākajiem spēlētājiem. Bet tādi Elejai ir visi, tāpēc balvas arī tika visiem! Īpaša balva tika Rūdim Rusānovam par 100% treniņu apmeklējumu. Nominācijā “Gada izaugsme” laurus plūca Bruno Kreislers un Patriks Gžibauskis.

Aicināti bija arī goda viesi, kas ir lieli regbija kluba “Eleja” atbalstītāji. Andris Ozols (LRF pirmais prezidents), klubam pasniedza arī savu dāvanu ar īpašu stāstu no 1993. gada, kad Latvijas izlase startēja Pasaules kausa finālā Edinburgā. Sporta kabinetā tagad tai izvēlēta īpaša vieta. Sadarbības partneri - Rīgas Katoļu kristīgā ģimnāzija (RKĢ) un tās treneri Raimonds un Pēteris. Lietuvas sadraudzības klubs “Baltrex” un tā treneris Vitautas Kaļinauskas.

Regbija klubs “Eleja” nebūtu iedomājams bez tā galvenajiem vilcējspēkiem – treneres Sandras Avotas, trenera Oskara Tanana Lejava, jaunā trenera Artjoma Ņikiforova, un treneriem-ekspertiem Aivara Pilenieka un Ulda Bautra.