Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija leģendu Kārteru attaisnos

Juris Miņins
Juris Miņins

Regbija leģendu Kārteru attaisnos
Dens Kārters
Foto: AFP/Scanpix

Ir kļuvis zināms, ka Parīzes “Racing 92” komandas spēlētājs un apmaksātākais regbists pasaulē Dens Kārters, kurš tika apsūdzēts aizliegto vielu lietošanā, nesaņems nekādu sodu. Tāpat sodu, visdrīzāk, nesaņems arī divi citi Parīzes komandas spēlētāji.

Iepriekš jau ziņojām, ka trīs Parīzes “Racing 92” komandas spēlētāji – Dens Kārters, Džo Rokoko un Huans Imhofs pagājušās sezonas izskaņā, pirms Top 14 līgas finālspēles, nodotajās dopinga analīzēs uzrādīja aizliegtu vielu klātbūtni, precīzāk, tika atklāti kortikosteroīdi.

No sākuma tika ziņots, ka visiem trim spēlētājiem ir ārstu atļaujas un viņi varēja to lietot, bet vēlāk pati komanda noliedza šo informāciju, norādot, ka nevienam spēlētājam nav bijusi šāda atļauja, kā arī nevienam no viņiem, atbilstoši kluba rīcībā esošajai informācijai, nav bijis nepieciešams lietot aizliegtos preparātus.

Pašlaik, kā ziņo Francijas mediji, Francijas regbija savienība ir tikusi skaidrībā ar situāciju un trešdien paziņos, ka ne Denam Kārteram, ne abiem diviem pārējiem aizdomās turamajiem nekādas sankcijas netiks piemērotas. Tāpat ir jāatgādina, ka izmeklēšanas laikā spēlētāji nebija atstādināti no dalības mačos.

Jāpiebilst, ka Dens Kārters ir ne tikai divkārtējais Pasaules kausa ieguvējs, bet arī trīskārtējs gada labākais regbists “World Rugby” vērtējumā. Tāpat viņš ir vislabāk apmaksātais regbists pasaulē. Tiesa, šogad viņam ir arī konkurents, jo Tulona par 1.4 miljoniem ir nolīgusi Japānas izlases izcilnieku Ajumu Goromaru, tāpēc šajā rādītājā ir divvadība.

Izmantotie resursi:
Регби на rugger.info - мир регби онлайн на...

     [+] [-]

, 2016-10-17 19:40, pirms 8 gadiem
skatoties kā šie laiž nav nekādu šaubu par aizliegtu vielu lietošanu