Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Brive sagādā Larošelai pirmo zaudējumu, Klermona kļūst par līderi

Juris Miņins
Juris Miņins

Brive sagādā Larošelai pirmo zaudējumu, Klermona kļūst par līderi
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Francijas regbija čempionātā tika izspēlētas piecas no septiņām piektās kārtas spēlēm un vienā no spēlēm Brive pārspēja līdzšinējos turnīra līderus Larošelu (29:28), bet šo situāciju izmantoja Klermona, kas ar 40:16 pārspēja Bordo un ieņēma pirmo vietu turnīra tabulā, ko saglabās vēl vismaz līdz nākošajai spēļu kārtai.

Pirms ceturtās spēļu kārtas Brives komanda bija Francijas Top 14 turnīra līdere, taču zaudējums Grenobles vienībai viņiem liedza šajā pozīcijā noturēties ilgāk un pirmo rindiņu turnīra tabulā atguva Larošela. Tiesa, Brivei ilgi nebija jāgaida sava iespēja tiešā cīņā noskaidrot, kura tad ir labākā vienība, jo jau piektajā kārtā turnīra kalendārs abas šīs vienības saveda kopā.

Spēles pirmajā ceturtdaļā veiksmīgāki bija Brives regbisti, jo viņi guva piezemējumu, kā arī bija precīzi kā realizācijas, tā soda sitienā, iegūstot 10 punktu pārsvaru, taču Larošelas komanda arī nedomāja piekāpties, jo kā nekā, taču viņi šajā sezonā vēl nebija zaudējuši un netaisījās to darīt arī šovakar.

Trīs piezemējumi un 22 punktu sprints ne tikai atgrieza spēlē viesus, bet arī deva tiem 12 punktu pārsvaru, kas varēja izrādīties liktenīgi.

Varēja, bet neizrādījās, jo Arno Minardi un Žetjens Žermēns otrajā puslaikā noorganizēja 19 punktu izrāvienu uz ko Larošela atbildēja ar sešiem, kas kopā deva, lai arī minimālu, taču pārsvaru, ko Birves regbisti arī noturēja pat neskatoties uz to, ka Larošelas komandai mača izskaņā bija visas iespējas uzbrukt un pat izmēģināt savu laimi sitot pa vārtiem, ko viņi gan nedarīja, jo pozīcija, jāatzīst, nebija tā labākā. Mača beigu rezultāts – 29:28.

Tāpat zaudējumu šajā spēļu kārtā piedzīvoja Tulūza, kas negaidīti piekāpās šīs sezonas jaunpienācējai Lionai ar 20:25. Jāsaka, ka šajā spēlē Frederiks Mišalaks izdarīja visu, kas no viņa tika gaidīts, jo guva 20 punktus, realizējot septiņus sitienus pa vārtiem. Vienīgo piezemējumu lioniešu labā guva Napolioni Nalaga. Lionas komandai šī bija otrā uzvara turnīrā, bet Tulūzai – trešais zaudējums pēc kārtas.

Savukārt vienīgā komanda, kas vēl nebija piedzīvojusi zaudējumu šajā sezonā, Klermona, šovakar tikās ar Bordo vienību.

Jau no spēles sākuma paņēmuši iniciatīvu savās rokās, pateicoties Morgana Paras sitieniem pa vārtiem, Klermona to neatlaida līdz pat spēles beigām, svinot pārliecinošu panākumu ar 40:16.

Pēc sestdienas mačiem par Francijas čempionāta līdervienību kļuva iepriekšējās sezonas regulārā turnīra uzvarētāji Klermona, bet aiz viņiem seko Larošē vienība. Jāpiemin, ka Klermona ir vienīgā Top 14 komanda, kura vēl nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu.

Rītdien tiks izspēlētas atlikušās piektās kārtas spēles, tajā skaitā šīs regbija nedēļas nogales svarīgākais mačs – Tulona pret Parīzes “Racing 92”, kas ir abu komandu pirmā tikšanās reize kopš pagājušās sezonas Francijas čempionāta finālmača, kurā, tāpat kā Eiropas Čempionu kausa izcīņas pusfinālā, uzvaru izcīnīja parīzieši.

Francijas Top14 čempionāts

MājniekiViesiRezultāts
LionaTulūza25:20
BajonaMonpeljē9:21
BriveLarošela29:28
Po“Stade Francais”23:6
KlermonaBordo40:16