Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Jaunzēlandei pēdējais solis pretī titulam

Juris Miņins
Juris Miņins

Jaunzēlandei pēdējais solis pretī titulam
Foto: AFP/Scanpix

Rītdien tiks aizvadīta ceturtā "The Rugby Championship" spēļu kārta, kurā Argentīna mērosies spēkiem ar Austrāliju, bet Jaunzēlandei būs jāizcīna uzvara pār DĀR, lai viņi varētu jau priekšlaicīgi triumfēt šī gada turnīrā.

Jaunzēlandes komanda, apliecinot savu neapšaubāmo dominanci pasaules regbijā, turpina krāt uzvaras vienu pēc otras un 2016. gada Pasaules kausa izcīņā, jāsaka, ka viņiem vēl nav bijušas patiesi spraigas spēles, kurās pretinieki viņiem neļauj uzelpot visas 80 minūtes. Mači pret Austrāliju tika aizvadīti gandrīz vai "kruīza režīmā", bet Argentīna spēja pretoties "All Blacks" vien 40 minūtes.

Kas izdosies DĀR? Protams, norakstīt Dienvidāfrikas komandu vēl pirms pašas cīņas ir muļķīgi, taču viņu līdzšinējā spēle nerada pārliecību, ka afrikāņi būs tie, kuri pārtrauks Jaunzēlandes komandas dominanci mājas spēlēs. Dienvidāfrikas Republikas izlase turnīru sāka ar izmocītu uzvaru pret Argentīnu, pēc kuras sekoja argentīniešu atriebība nākošajā spēlē un neizteiksmīgs zaudējums Austrālijai. Komanda pašlaik atrodas pārbūves procesā un vēl tikai meklē savu spēli.

Tiesa, komandas vadītājs Alisters Kotze jau ir paspējis norādīt, ka viņa vadītā vienība nedomā priekšlaicīgi padoties un grasās cīnīties tikpat aktīvi kā vienmēr, kas DĀR gadījumā nozīmē ļoti fiziska regbija spēlēšanu.

Otrais mačs, kurā Austrālija uzņems Argentīnu gan solās būt interesants un var teikt, ka šī dueļa uzvarētājs būs ielicis labus pamatus tālākajai cīņai par vismaz otro vietu.

Austrālija, pēc uzvaras pār DĀR iepriekšējā nedēļā, pārtrauca savu sešus mačus ilgo zaudējumu sēriju, t.i., izcīnīja savu pirmo uzvaru 2016. gadā un noteikti šādā pašā veidā gribēs arī turpināt turnīru, tiesa, austrāliešiem, pirms viņi domā par uzvaru pret Argentīnu, ir jāsaprot, ka uzvara pret Dienvidāfrikas izlasi noteikti nebija pārliecinoša un tā tika izcīnīta vairāk dēļ rakstura, nevis pārākuma, jo "Valabiji" atspēlējās no 3:14.

Pret Argentīnu tāds vājš spēles sākums noteikti neies cauri un "Pumas" jau nu noteikti ir tā komanda, kura kļūdas nepiedod. Pret viņu ātro un fizisko regbiju arī Jaunzēlandei bija problēmas, bet tiem pašiem DĀR tā beigu beigās tā arī palika neatminēta mīkla un tikai maza argentīniešu atslābuma dēļ viņi spēja izraut uzvaru pirmās spēles pēdējā minūtē.

Tāpat uzmanība noteikti ir jāpievērš uzbrucējiem, jo, lai arī iepriekšējā spēlē Austrālijas pirmās līnijas parādīja sevi diezgan labi, kopumā viņiem ir jāuzņemas liela daļa vainas par sešu zaudējumu sēriju. Savukārt Argentīnas uzbrucēji pēdējos gados sevi ir pieteikuši ļoti labi un viņu grupcīņa varētu būt starp labākajām visā pirmā līmeņa regbijā.

Argentīna iepriekšējā mačā spēlēja labu regbiju, taču viņi spēja turēt Jaunzēlandei līdzi vien 40 minūtes, kas, protams, atstāja zināmu nepadarītā darba sajūtu. Tāpat iepriekšējā spēlē, kas starp Austrāliju un Argentīnu tika izspēlēta Pērtas pilsētā, argentīnieši piekāpās vien ar vienu punktu (13:14). Pašlaik "Pumas" rāda vienu no labākajiem sniegumiem kāds no viņiem ir redzēts un komandas progress ir acīmredzams, savukārt Austrālija, tāpat kā DĀR, pašlaik izjūt zināmas problēmas sava labākā snieguma demonstrēšanā, kas ir vienreizēja iespēja Argentīnai tikt pie vēsturiskiem panākumiem.

Regbija čempionāts, 4. kārta

DatumsMājniekiViesiLaiks
17.09.JaunzēlandeDĀR10:35
17.09.AustrālijaArgentīna13:05

Regbija čempionāts

#KomandaSUNZPPA
1.Jaunzēlande330015+89
2.DĀR31026-1
3.Argentīna31025-40
4.Austrālija31024-48