Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Par U20 zeltu cīnīsies Jaunzēlande un Anglija

Juris Miņins
Juris Miņins

Par U20 zeltu cīnīsies Jaunzēlande un Anglija
Foto: AFP/Scanpix

Vakardien Itālijā tika aizvadīti Pasaules U20 regbija čempionāta pusfināli, pēc kuriem noskaidrojās, ka par uzvaru visā turnīrā spēkiem mērosies Jaunzēlandes un Anglijas junioru izlases.

Pirmajā pusfināla spēlē tikās Jaunzēlandes un Francijas regbisti, taču, lai arī daudzi gaidīja spraigu cīņu, tā izpalika, jo "Baby Blacks" nokārtoja savu uzvaru jau pirmajā puslaikā un otrajā mača daļā vairs par visām varēm necentās palielināt rezultāta starpību, taču pāris piezemējumus viņiem tāpat sanāca veikt. Beigu rezultāts – 45:7. Trīs piezemējumi Tevita Li kontā, bet divas reizes bumbu ieskaites zonā nogādāja Akira Ioanī.

Otrajā pusfinālā tikās DĀR un Anglijas valstsvienības. Angļi pusfinālam kvalificējās kā labākā otrās vietas ieguvēja grupu turnīrā, tāpēc par nosacīto favorīti tika uzskatīta Dienvidāfrikas republikas izlase, tomēr uz laukuma viss izrādījās citādāk, jo angļi jau no paša spēles sākuma prata diktēt savus noteikumus, DĀR sportisti kļūdījās, pārkāpa noteikumus, kā arī neizmantoja labas iespējas sist pa vārtiem, kas beigu beigās arī noveda pie fiziski pārākās Anglijas uzvaras ar 28:20.

Līdz ar to, 2015. gada Pasaules U20 čempionāta finālā tiksies divas titulētākās šī turnīra komandas – Jaunzēlande un Anglija. Interesanti, ka "All Blacks" jaunā paaudze bija uzvarējusi pirmajos četros turnīros (laika posmā no 2008. līdz 2011. gadam), bet Anglijas izlase ir triumfējusi 2013. un 2014. gadā.

Tāpat ir interesanti, ka neviens U20 čempionāta fināls nav pagājis vismaz bez vienas no šīm komandām finālā. Tāpat Jaunzēlande visos turnīros ir spējusi tikt pusfinālā un tikai vienu reizi palika bez medaļām. Angļiem šajā ziņā rezultāti ir mazliet pieticīgāki – jo 2012. gadā viņi nekvalificējās pusfinālam un turnīru noslēdza 7. vietā.

Jāpiebilst, ka cīņa notiek ne tikai par medaļām, bet arī par galīgo vietu sadalījumu, kur atlikušās 8 komandas ir sadalītas divās grupās, pa četrām komandām katrā un tiek izspēlēts izslēgšanas turnīrs. Arī šajās cīņās vakardien notika pusfināli.

Tā cīnoties par 9. vietu Japāna ar 29:12 pārspēja Samoā, bet Argentīna uzveica mājniekus, Itāļus, ar 46:5. Tas nozīmē, ka Japāna un Argentīna cīnīsies par 9. vietu, bet Samoā ar Itāliju spēlēs, lai nepaliktu pēdējā vietā turnīrā.
Savukārt spēlēs par 5. vietu Austrālija ar 31:21 pieveica Skotiju, bet Velasa ar 22:12 izrādījās pārāki pār Īriju. Arī šajā mini-turnīrā uzvarētāji cīnīsies savā starpā par 5. pozīciju noslēguma tabulā, bet zaudētāji noskaidrots, kura izlase ieņems 7. un kura 8. vietu.

Visi izšķirošie mači norisināsies 20. jūnijā. Fināls – Džiovani Zini stadionā, Kremonas pilsētā, kurā var ietilpt vairāk kā 20,5 tūkstoši skatītāju.

Interesanti, ka, atšķirībā no Pasaules kausa regbijā, U20 čempionāts notiek katru gadu. Nākošgad to rīkos Anglija, bet vēl pēc gada labākie jaunie regbisti tiksies Gruzijā.

Izmantotie resursi:
World Rugby
Planet Rugby | Rugby Union News, Live Rugby...