Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Lisko: "Vēlos mainīt izpratni par regbiju"

Lisko: "Vēlos mainīt izpratni par regbiju"
Latvijas regbija izlases jaunais galvenais treneris Sergejs Lisko (centrā)
Foto: Juris Krūmiņš

Latvijas regbija valstsvienības jaunais treneris Sergejs Lisko vēlas mainīt sapratni par spēli un ieviest jaunas vēsmas izlases spēlēs sākot Eiropas Nāciju kausa (ENC) izcīņas turnīru.

Krievijas regbija kluba Maskavas “Fiļi” galvenais treneris Lisko apvienos darbu klubā un Latvijas izlasē, kas ENC turnīru sāks 27. oktobrī izbraukumā pret Serbiju, bet 3. novembrī “Daugavas” stadionā Rīgā spēlēs pret Dāniju. Pavasarī Latvija 30. martā viesosies pie Andoras un 6. aprīlī pret Izraēlu spēlēs viesos.

21. oktobrī Latvijas universitātes stadionā ar spēli pret Lietuvu paredzēta Latvijas regbistu pārbaudes spēle, kurā jaunais treneris pārbaudīs komandas kandidātus. “Latvijas regbijam ir liela vēsture. Taču es vēlos, lai tiktu pārskatīta sapratne par spēli,” sacīja Lisko. “Es ļoti ceru, ka došu labumu Latvijas regbijam un varēšu realizēt savas trenera vēlmes.”

Lisko klātienē svētdien vēroja Latvijas čempionāta spēli, kurā “Kalve” tikās ar “Eži/LMT”, taču lielāku iespaidu viņš cer gūt no pārbaudes spēles pret Lietuvu. Latvijas klubu treneri ir lūgti ieteikt kandidātus valsts izlasei.

Pirmajā spēlē Nāciju kausa turnīrā nepiedalīsies Krievijas čempionvienības Krasnojarskas “Jeņisej” regbisti Jurijs Baranovs un Uldis Saulīte, jo viņiem vēl būs jāaizvada pēdējā spēle nacionālajā čempionātā. Abi potenciālie līderi būs Rīgā uz 3. novembra spēli, kad valstsvienībā noteikti spēlēšot arī trešais Latvijas regbija profesionālis Nauris Bērziņš, kurš klubu līmenī Krievijā pārstāv Kazaņas klubu.

Pēc izkrišanas no Eiropas Nāciju kausa 2A divīzijas Latvijai nākamās divas sezonas jāspēlē pakāpi zemākajā 2B divīzijā. Pirmajā sezonā apļa turnīrā tiks noskaidrota šīs grupas uzvarētāja komanda, kas iegūs tiesības piedalīties Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas spēlēs.

2015. gada PK finālturnīrs notiks Anglijā ar 20 komandu piedalīšanos. Saskaņā ar 2011. gada PK rezultātiem no Eiropas tam jau kvalificējušās sešas komandas, visas, kas piedalās Sešu nāciju turnīrā, ‒ Francija, Anglija, Velsa, Skotija, Īrija un Itālija. Kvalifikācijas kārtās tiks noteiktas trīs komandas no Eiropas, bet vēl vienai ir cerības tikt uz finālturnīru pēdējās cerības turnīrā.

Informāciju sagatavoja
Jānis Erenbergs
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs


, 2012-10-16 09:02, pirms 12 gadiem
ne jau izpratni tur ieliks bet parādīs kādai ir jabūt attieksmei pret regbiju lai dabūtu rezultatus (nu es neceru ka šajā īsajā laikā kas mainīsies)
, 2012-10-16 09:37, pirms 12 gadiem
Vai t6ad kāds Krievijā prot spēlēt regbiju? Izpratne pa krievu modi!
, 2012-10-16 10:30, pirms 12 gadiem
Ļausim vismaz sākt strādāt un pēc tam vērtēsim

Man personīgi ir ticība, ka šis solis dos impulsu kopējā regbija attīstībai Latvijā.
, 2012-10-16 10:39, pirms 12 gadiem
tieši par izpratni arī būtu runa - detaļas, kas regbiju padara ātrāku un eksplozivāku.

Un Krievijā ir ļoti augsta līmeņa regbijs!
, 2012-10-16 12:03, pirms 12 gadiem
aizermans rakstīja: Vai t6ad kāds Krievijā prot spēlēt regbiju? Izpratne pa krievu modi!
Nu tad tu maz kotējies regbijā , jo salīdzinot ar Latviju tur ir profesionālie klubi takā ja nezini ko runā tad labāk nerunā!
No kreisās: U.Strautmanis (preses konferences vadītājs), E.Šefanovskis, E>Kralliša, M.Rullis, E.Ščavinsks. Foto: Agnis Melderis.

RK "Livonia" regbisti ir "izsalkuši" un apņēmušies atgūt titulus

Viena no vadošā Baltijas regbija kluba “Livonia” visa līmeņa komandas pirms sezonas ir labi sagatavojušās, lai jau šajā sezonā papildinātu kluba kausu galeriju. Galvenais komandas mērķis – atgūt Latvijas čempionu “dēli” klasiskajā regbijā vīriešiem.

Rīt sāksies Latvijas čempionāts regbijā-15 vīriešiem, sestdien regbijā-7 sievietēm

Šajā nedēļas nogalē sāksies 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā-15 vīriešiem un regbijā-7 sievietēm. Vīriešiem pirmā spēle paredzēta jau rīt, 26. aprīlī, Rīgas Tehniskās koledžas stadionā, bet turpat sestdien, 27. aprīlī, pirmo Latvijas čempionāta posmu aizvadīs sievietes.
Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.