Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Plāno izveidot Pasaules kausu regbijā klubu komandām

Juris Miņins
Juris Miņins

Plāno izveidot Pasaules kausu regbijā klubu komandām
Epizode no šīgada Super Rugby fināla (ar bumbu - Ārdijs Savea).
Foto: AFP/Scanpix

Tiekoties vadošo regbija valstu pārstāvjiem ar World Rugby vadību, pašlaik tiek runāts par dažādām iespējamajām izmaiņām gan starptautiskajā, gan klubu regbijā. Viens no jaunievedumiem, kas var būtiski mainīt starptautisko regbiju ir Pasaules kauss klubu komandām.

Kā izskatās, pašlaik regbijs atrodas uz grandiozu pārmaiņu sliekšņa, proti, pašlaik tiek runāts par virkni izmaiņu, kas skars spēles kalendāru. Par to, ka Anglijas Premjerlīgas un Pro 12 savu sezonu pēc 2020. gada sāks vēlāk, bet sezonās, kas sekos pēc Pasaules kausa tiks atcelti jūnija testu mači, jau rakstījām, taču arī klubu regbijs var piedzīvot būtiskas izmaiņas.

Pašlaik tiek runāts par to, ka varētu izveidot Pasaules kausu regbijā klubu komandām. Pašlaik viss tiek virzīts uz to, lai visi pasaules vadošie regbija čempionāti, Top 14, Anglijas Premjerlīga, Super Rugby un Pro 12, sezonu noslēgtu jūnijā un pēc tam labākās komandas piedalītos klubu Pasaules kausā, kas varētu notikt reizi četros gados.

Tā kā plāns pagaidām ir diezgan svaigs, sīkāka informācija par to nav zināma, taču pati ideja gan nav nekas jauns, jo par to tika runāts jau labu laiku iepriekš, taču līdz šim galvenā problēma, lai ko tādu sarīkotu, bija dažādie spēļu kalendāri vadošajos klubu čempionātos.

Jāpiebilst, ka nacionālo izlašu Pasaules kauss regbijā, lai arī tiek izspēlēts tikai kopš 1987. gada, īsā laika posmā ir kļuvis par vienu no pasaules sporta nozīmīgākajiem un skatītākajiem sporta forumiem. Nākošais turnīrs notiks 2020. gadā, pēc kura arī varētu ieviest visas iepriekšminētās izmaiņas, tiesa, par to visām iesaistītajām pusēm vēl būs jālemj novembrī paredzētajā World rugby sanāksmē.

Izmantotie resursi:
Home | Live Scores & Latest News | Fox Sports

Vai būtu jāizveido Pasaules kauss regbijā klubu komandām?

  • 17

  • 3

  • 0