Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvijas studenti izrauj uzvaru pār Malaizijas regbistiem

Latvijas studenti izrauj uzvaru pār Malaizijas regbistiem
Latvijas studentu izlase pret "Livonia"
Foto: Zigismunds Zālmanis, "NIKON"

Vispasaules 27. universiādes regbija 7 sacensībās Kazaņā (Krievija) Latvijas studentu izlase sīvā cīņā ar 15:12 (0:5) uzvarēja Malaizijas komandu, iekļūstot pusfinālā par biķeri jeb devīto vietu, kur rīt pulksten 14.50 pēc Latvijas laika mērosies spēkiem ar Kanādas vienību.

Spēle pret Malaizijas studentiem Latvijas regbistiem iesākās ne pārāk veiksmīgi. Pirmajā puslaikā Emīls Balodis nopelnīja dzelteno kartīti un mūsu regbisti uz laiku palika mazākumā. To izmantoja sāncenši, atklājot rezultātu – 0:5. Tā arī noslēdzās mača pirmā daļa. Otrajā puslaikā Latvijas studenti sasparojās, un tas pats Balodis izdarīja piezemējumu, izlīdzinot rezultātu 5:5.

Pēc pāris minūtēm vēl piecus punktus guva Elmārs Šefanovskis, bet 14. minūtē piezemējumu izdarīja Ivars Eglis – jau 15:5. Tomēr atlikušajā laikā malaizieši spēja septiņus punktus atgūt, bet tas šoreiz arī bija viss. 15:12 – laimīga uzvara un iekļūšana pusfinālā cīņā par devīto vietu. Rīt pulksten 14.50 pēc Latvijas laika Latvijas izlasei pretī stāsies Kanāda.

Latvijas studentu izlases galvenais treneris Arvis Pilenieks:
– Pirmajā puslaikā neizmantojām vairākus labus izrāvienus un izdevīgas situācijas. Tomēr, objektīvi vērtējot, mēz bijām labāki. Otrajā puslaikā izdevās gandrīz viss, līdz pašās beigās pieļāvām kļūdu un ļāvām sāncenšiem sadeldēt pārsvaru. Ar sasniegto esam gandarīti, taču tagad rītdien mums jāspēlē devītās vietas pusfinālā. Ja zaudēsim, universiāde būs beigusies, bet, ja uzvarēsim, tad trešdien spēlēsim finālā par biķeri. Puiši par līdz šim rādīto sniegumu ir pelnījuši uzslavu. Arī spēlē pret Malaiziju viņi izpildīja mača uzdevumu, lai arī rezultātā tas varbūt arī neizpaudās.

Informāciju sagatavoja
Jānis Erenbergs,
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs


, 2013-07-15 20:41, pirms 11 gadiem
Regbistiem odrošināta jau vismaz 11-12 vieta. Volejbolisti universiādi pabeidza 11.
, 2013-07-15 20:56, pirms 11 gadiem
Es gan pievienotajā fotoattēlā saskatu ko citu - Kalves veci, kurš cenšas noķert ar bumbu esošo Livonijas lietuvieti Ziboli sestdien notikušajā Latvijas čempionāta spēlē regbijā 15
, 2013-07-15 21:01, pirms 11 gadiem
Kāds zin kāpēc studentu basketbola izlase nepiedalās šajā universiādē ?
, 2013-07-15 21:39, pirms 11 gadiem
– Pirmajā puslaikā neizmantojām vairākus labus izrāvienus un izdevīgas situācijas. Tomēr, objektīvi vērtējot, mēz bijām labāki
, 2013-07-15 21:48, pirms 11 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Es gan pievienotajā fotoattēlā saskatu ko citu - Kalves veci, kurš cenšas noķert ar bumbu esošo Livonijas lietuvieti Ziboli sestdien notikušajā Latvijas čempionāta spēlē regbijā 15
Tiesa. Blakus bilde ielikusies rakstā. Paldies.
No kreisās: U.Strautmanis (preses konferences vadītājs), E.Šefanovskis, E>Kralliša, M.Rullis, E.Ščavinsks. Foto: Agnis Melderis.

RK "Livonia" regbisti ir "izsalkuši" un apņēmušies atgūt titulus

Viena no vadošā Baltijas regbija kluba “Livonia” visa līmeņa komandas pirms sezonas ir labi sagatavojušās, lai jau šajā sezonā papildinātu kluba kausu galeriju. Galvenais komandas mērķis – atgūt Latvijas čempionu “dēli” klasiskajā regbijā vīriešiem.

Rīt sāksies Latvijas čempionāts regbijā-15 vīriešiem, sestdien regbijā-7 sievietēm

Šajā nedēļas nogalē sāksies 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā-15 vīriešiem un regbijā-7 sievietēm. Vīriešiem pirmā spēle paredzēta jau rīt, 26. aprīlī, Rīgas Tehniskās koledžas stadionā, bet turpat sestdien, 27. aprīlī, pirmo Latvijas čempionāta posmu aizvadīs sievietes.
Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.