Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Latvijas regbisti pieveic namībiešus, izcīnot pirmo uzvaru Universiādē

Latvijas regbisti pieveic namībiešus, izcīnot pirmo uzvaru Universiādē
Latvijas Regbija federācijas logo
Foto: rugby.lv

Tatarstānas galvaspilsētā Kazaņā jau vienpadsmito dienu risinās pasaules vasaras Universiāde. Pēc diviem zaudējumiem Latvijas regbija 7 studentu izlase šodien pārspēja Namībiju (22:19) un savā grupā izcīnīja trešo vietu. Turnīra turpinājumā mūsu izlasi gaida izslēgšanas spēles par 9.-15. vietu.

Šodienas mačā pret namībiešiem Latvijas izlase pēc pirmā puslaika bija visai pārsteidzošā vadībā (17:7). Otrajā puslaikā afrikāņi centās atspēlēties, uz brīdi latvieši pat nonāca iedzinējos (17:19), tomēr mača izskaņā Elmārs Stefanovskis izpildīja izšķirošo piezemējumu (22:19). Mūsu izlasē iepriekš piezemējumus veica arī Mikus Ozols, Ivars Eglis un Ruslans Kotļevs, kurš iesita arī vienu realizācijas sitienu. Tādējādi tika izcīnīts svarīgs panākums, kas varētu dot pārliecību par saviem spēkiem nākamajās spēlēs.

Pirms pasaules Universiādes mūsu vienība tika uzskatīta par pastarīti, bet tagad mūsējie ir parādījuši, ka arī regbijā Latvija var uzvarēt spēcīgu pretinieku. Namībija varbūt nav regbija lielvalsts, tomēr Āfrikā tā ir viena no spēcīgākajām. Turklāt jāņem vērā, ka šī valsts atrodas blakus Dienvidāfrikas Republikai, kas regulāri izcīna medaļas Pasaules kausā.

Pirmajās divās spēlēs Latvijas regbija 7 izlase piedzīvoja zaudējumus pret valstīm, kas regbija pasaulē kotējas pietiekami augstu. Pirmajā mačā Latvija atzina Japānas pārākumu, rezultāts 15:28 (5:14), otrajā puslaikā latvieši nospēlēja ļoti cienījami, gūstot 10 punktus un ielaižot 14. Otrajā mačā nācās piekāpties jau minētajai Dienidāfrikas Republikai, rezultāts 7:47 (0:19), otrajā puslaikā pret tik spēcīgiem pretiniekiem mūsējie spēja gūt 7 punktus - tas vien jau ir liels sasniegums! Pret dienvidāfrikāņiem piezemējumu izpildīja Ruslans Kotļevs, pēc tam viņš realizēja arī divus punktus vērtu sitienu. Otrajā mačā Latvija atzina Japānas pārākumu, rezultāts 15:28 (5:14), un atkal otrajā puslaikā latvieši nospēlēja ļoti cienījami, gūstot 10 punktus un ielaižot 14. Pret japāņiem mūsējie veica trīs piezemējumus (Raivis Kokins, Mikus Ozols, Ivars Eglis).

Tādējādi ar vienu uzvaru un ar diviem zaudējumiem mūsu C grupā Latvija ierindojās 3. vietā. Turpinājumā mūsu izlasi gaida izslēgšanas spēles par 9.-15. vietu. Pirmais mačs jau šovakar, kad pretī nāks Malaizija. Pēc tam būs vēl divas spēles - rīt un parīt.

Latvijas izlases galvenais treneris Arvis Pilenieks pēc uzvaras pār namībiešiem regbija federācijas mājas lapai (rugby.lv) teica sekojošo: "Uzvara nenāca viegli. Sākumā spēlējām pēc izstrādātā plāna, kurš paredzēja, ka namībieši būs ātrāki, savukārt mums pārsvars bija spēka cīņās. Otrajā puslaikā, spēles laikam jau beigām tuvojoties, nonācām zaudētājos, taču izdevās vēl viens sekmīgs uzbrukums, kura laikā pārsteidzoši labi vairākas reizes nospēlējām rakos, pietuvojoties sāncenšu ieskaites laukumam, līdz Šefanovskis izdarīja piezemējumu. Uzvara mums ļāva ieņemt trešo vietu C grupā. Ceturtdaļfinālā šovakar, pulksten 18.22 pēc Latvijas laika, spēlēsim ar B grupas ceturto vienību – Malaiziju. Ja izdosies uzvarēt, turpināsim cīņu par 9. līdz 12. vietu, ja zaudēsim – spēlēsim par 13. līdz 16. vietai. Ar komandas sniegumu regbija 7 turnīra pirmajā fāzē esmu apmierināts, ar sasniegto rezultātu arī. Turpinājumā jācenšas spēlēt bez kļūdām, jo trīs mazi misēkļi spēlē pret Namībiju mums bija, un sāncenši tos nekavējoties izmantoja. Žēl, ka esam palikuši 11 cilvēku sastāvā, jo traumu treniņā guva Jānis Zālamans."

Latvijas regbija 7 izlase pasaules Universiādē:

Asejevs Toms
Bajārs Dāvis
Balodis Emīls
Cjukša Deivids
Eglis Ivars
Kaucis Jānis
Kokins Raivis
Kotļevs Ruslans
Ozols Mikus
Sefanovskis Elmārs
Zālamans Jānis
Zalcmanis Matīss

Izmantotie resursi:
kazan2013.ru


, 2013-07-15 12:38, pirms 11 gadiem
Kapēc nevar ielikt info, kurš veica piezemējumus??
, 2013-07-15 12:55, pirms 11 gadiem
Komandas kapteinis(Ruslans) rullē! Tā turēt džeki!!
, 2013-07-15 12:57, pirms 11 gadiem
pozitīva sensācija, malači, cepuri nost!
Pirmā posma uzvarētāji “BalticXL/Livonia”. E.Ščavinskas (pirmais no labās), E.Beltramino (otrais no kreisās pirmajā rindā). Foto: Ģ.Kehris

"Livonia" treneris Ščavinskas: "Bijām gatavi pārspēt čempionus un uzvarēt LČ 1. posmā regbijā-7"

Pēc uzvaras Latvijas čempionāta pirmajā posmā regbijā-7, kas 1. maijā norisinājās Baldonē, “BalticXL/Livonia” treneris Edmundas Ščavinskas norādīja, ka komanda bija ļoti labi sagatavojusies un mērķējusi uz uzvaru pirmajā posmā.
No kreisās: Vigo Valdavs (BalticXL/Livonia) un Gundars Grieķis (Baldone). Foto: Juris Bērziņš-Soms.

"BalticXL/Livonia" dominē un uzvar Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā-7

Trešdien Baldonē notikušajā Latvijas čempionāta pirmajā posmā regbijā-7 vīriešiem par pārliecinošiem uzvarētājiem kļuva RK “Livonia” pirmā komanda “BalticXL/Livonia”, kas visās spēlēs uzvarēja pārliecinoši un arī finālā ar gandrīz 20 punktu pārsvaru – 33:14 – pārspēja pagājušā gada čempionus Baldoni.
Uzvarētāji - RK "Livonia" jauniešu komanda. Foto:RK "Livonia".

Latvijas čempionāta regbijā 1. posmā U18 grupā dominē RK "Livonia"

Vakar, 28. aprīlī, Latvijas čempionāta pirmajā posmā regbijā U18 grupā visas spēlēs dominēja un par pārliecinošiem uzvarētājiem kļuva pagājušajā gada čempioni Regbija kluba “Livonia/Rīga” jaunie regbisti, kuri finālā ar 31:5 neatstāja cerības Baldones/Ķekavas novada sporta skolas (ĶNSS) komandai.