Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Ķīnas valdība piešķir 150 miljonus dolāru regbija attīstībai

Juris Miņins
Juris Miņins

Ķīnas valdība piešķir 150 miljonus dolāru regbija attīstībai
Foto: AFP/Scanpix

Kā ziņo pasaules mediji, Ķīnas valdība ir nolēmusi sniegt lielāku valsts atbalstu regbijam, piešķirto papildus 150 miljonus ASV dolāru, kas ir jau otrā liela apjoma finansiālā "piešprice" valsts regbijam.

Ķīnas valdība ir devusi "zaļo gaismu" regbija attīstībai valstī, jo olimpiskajam sporta veidam ir atvēlējusi papildus 150 miljonus ASV dolāru. Šī nauda ir paredzēta kā nacionālajai olimpiskā regbija, jeb regbija-7, programmai, gan regbija spēles ieviešanai 10 000 mācību iestādēs, kā arī, kas nav mazsvarīgi, profesionāla nacionālā regbija čempionāta izveidei kā vīriešiem, tā arī sievietēm.

Tas gan nav vienīgais lielapjoma finansiālais ieguldījums Ķīnas regbijā, jo vēl pirms diviem gadiem, Interneta tirdzniecības gigants "Alibaba Group" paziņoja par 100 miljonu investīciju plānu uz nākošajiem 10 gadiem.

Līdz ar to, kopējo investīciju apjoms, kas jau pārskatāmā nākotnē sasniegs Ķīnas regbiju, būs 250 miljonu ASV dolāru, kas ir līdzvērtīgs tām investīcijām, ko savās valstīs iegulda regbija spēles lielvaras.

Jāatzīmē, ka pašlaik Ķīnā regbijs nav nedz starp populārākajiem, nedz veiksmīgākajiem sporta veidiem, jo nacionālā vīriešu izlase pasaules rangā ieņem 87. vietu un nekad nav spējusi kvalificēties Pasaules kausam.

Paralēli paša sporta attīstīšanai un sportistu gatavošanai, Ķīnā jau tuvākajā laikā plāno realizēt masveida reklāmas kampaņas, lai popularizētu šo tradīcijām bagāto spēli un jau pēc pāris gadiem rādīt vietējo regbija čempionātu nacionālajā televīzijā. Tāpat, šīs pašas programmas ietvaros, kā izstāstīja Ķīnas valdības galva, viņa valsts varētu iesniegt pieteikumu 2030. gada Pasaules kausa rīkošanai.

Izmantotie resursi:
https://rugger.info/
https://twitter.com/rugbyinsideline

  -1 [+] [-]

, 2018-02-15 17:23, pirms 6 gadiem
Regbiju skatīties ir garlaicīgāk, ka 10 kuiļi viens otru mēģinu nogāzt,bet spēlēt ir interesantāk. Amerikāņu futbols ātrāks un labāks.

  +2 [+] [-]

, 2018-02-15 17:31, pirms 6 gadiem
regbiju nespēlē 10, bet 15 klasikā un 7 mazajā. AM futbols ir pilnīgi cits sporta veids un nekāda līmenī popularitātes ziņā netiek līdzi pasaulē otrajai populārākajai sporta spēlei - regbijam!

     [+] [-]

, 2018-02-15 18:08, pirms 6 gadiem
KevinDurant#35 rakstīja: Regbiju skatīties ir garlaicīgāk, ka 10 kuiļi viens otru mēģinu nogāzt,bet spēlēt ir interesantāk. Amerikāņu futbols ātrāks un labāks.
Ja spēli skaties izejot no šādas loģikas (kas ir pat pret noteikumiem), tad, jā, nav interesanti.
Un kur amfutbola labums, precīzāk, labākums slēpjas?

     [+] [-]

, 2018-02-15 19:47, pirms 6 gadiem
Вы вкурсе что теперь что бы привести тело в порядок и подкачаться не обязательно ходить в тренажорку. Нeдaвнo нaткнулcя на блoг чувака кoторый нaкaчал тeлo домa с помощью специального поясa, я решил попробовать и уже через неделю увидел результат, а через две убрал пивной живот и пpоявился преcc, подкaчaл pуки и cпину. Теперь и жена захотела попробовать, ведь не нужно сидеть на диетах и ходить в спорт зал и цeнa вoпроca копeeчнaяВот сами почитайте --- Блог Дмитрия Якушева: Как легко накачать пресс?