Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Livonia" smagā cīņā uzveic "Ežus" un izvirzās Latvijas čempionāta līderpozīcijā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Livonia" smagā cīņā uzveic "Ežus" un izvirzās Latvijas čempionāta līderpozīcijā
"Livonia" - "Eži". Foto: Jeļizaveta Iļjina (LRF)

Otrdienas vakarā Latvijas regbija XV čempionāta spēlē Upesciema stadionā “Garkalne/Livonia” izcīnīja nozīmīgu uzvaru cīņā par titulu, pieveicot “Eži/EK Sistēmas” komandu ar 20:9 (7:9).

Spēlei bija ļoti augsta likme, jo mača uzvarētājiem krasi palielinājās cerības tikt pie čempionu titula, turpretī zaudētājiem praktiski zuda izredzes pacīnīties par augstākā kaluma godalgām.

Spēli apņēmīgāk sāka “Eži”, kas pateicoties Ruslana Kotļeva dropsitienam un Kristapa Bērziņa precīzam soda sitienam, 19.minūtē izvirzījās vādībā ar 6:0. Laukuma saimnieki atbildēja ar piezemējumu, kuru veica Andis Vangals, bet Valerijs Runco realizēja vēl divus punktus un izvirzīja “Livoniju” vadībā ar 7:6. Līdz pārtraukumam “adataiņi” vēlreiz pamanījās izvirzīties vadībā, kad 3 minūtes pirms puslaika beigām Dāvis Akmeņkalns iesita bumbu vārtos ar soda sitienu, panākot 9:7 viesu labā.

Pēc spēles “Livonia” kluba spēlētājs Dāvis Jaunalksnis norādīja uz komandas stresu pirmajā puslaikā “Sākumā varbūt bijām nedaudz uztraukušies no spēles atbildības, jo pirmie pretinieki Latvijas čempionātā nebija augstākā kalibra. Puslaikā treneris kārtīgi uzkurināja mūs, sajutām spēli, cīņā nospēlējām kā monstri, un spēle aizgāja.”

Acīmredzot, pārtraukumā “Livonia” treneri atrada pareizos vārdos, lai iedvesmotu komandu otrajam puslaikam. Pēc tehniskā piezemējuma otrā puslaika 7.minūtē čempioni jau ieguva piecu punktu pārsvaru (14:9), bet vēl sešus punktus “melnie” guva pēc Runco diviem precīziem soda sitieniem. Aptuveni 10 minūtes pirms mača beigām rezultāts kļuva 20:9 “Livonia” kluba labā, un līdz finālsvilpei skaitļi uz tablo vairs nemainījās.

“Garkalne/Livonia” izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas, bet čempioniem vēl atlikušas spēles ar Valmieras “Fēniksu” un principiālākajiem pretiniekiem “Ķekavas/Miesniekiem”, savukārt “Eži/EK Sistēmas” vīriem palikusi tikai viena spēle ar valmieriešiem.

“Ežu” galvenais treneris Mārtiņš Straume pēc mača slavēja savu komandu par spēli aizsardzībā un norādīja uz divām galvenajiem trūkumiem “Pietrūka statika - cīņas un autu izspēle. Viens mūsu autu lēcējs ir apslimis, bet cīņā mēs joprojām vēl nevaram saprast, kas bija par problēmu - gājām zemu, stājāmies kā vajag, bet zaudējām statiskās izspēlēs, bet ja tev jāvinnē bumba tikai pie pretinieka kļūdām, tad ir baigi grūti spēlēt. Pirmais puslaiks bija labs, otrais puslaiks arī bija labs, bet zaudējām. Prieks par aizsardzību, par to, ka bumbas nekrita ārā - var redzēt, ka puiši ir daudz kur pielikuši”. Jautāts par nākotnes vīziju, treneris Straume ir optimistiski noskaņots

“Tagad Latvijas čempionāta zelts mums vairs nav sasniedzams, bet ir vēl Latvijas kauss, kuru noteikti varam pacelt, jo mēs daudz trenējamies - strādāsim, cīnīsimies un tikai uz priekšu!”

Arī “Livonia” kluba regbists Dāvids Bērtiņš paslavēja savu komandu par darbu aizsardzībā “Lielisks komandas sniegums aizsardzība. Sākumā bija kļūdas, daudz sodi, tāpēc nesanāca kontrolēt bumbu, bet tikko bumbu dabūjām, tā ļoti labi nospēlējām - agresīvi aizsardzībā un nežēlojot sevi, jo šī tomēr bija kā zelta spēle pirms fināla - “visu vai neko” spēle, bet tagad vēl jāsagaida fināls.” Dāvids atzīst, ka komanda jau atkopusies pēc daudzajiem savainojumiem “Šodien, iespējams, bija labākais komandas sastāvs šosezon, bet domāju, ka svētdien Top līgas mačā pret “Miesniekiem” būsim vēl labākā virknējumā.”