Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Austrālija pieveic Fidži

Juris Miņins
Juris Miņins

Austrālija pieveic Fidži
Israels Folau
Foto: AFP/Scanpix

Šodien starptautisko regbija testu maču ietvaros savu pirmo pārbaudes spēli aizvadīja Austrālijas valstsvienība, kas savās mājās ar 37:14 pārspēja Fidži izlasi.

Austrālijas izlase šorīt aizvadīja patiesi labu spēli, sevišķi jau mača pirmajā puslaikā. Viss sākās ar to, ka jau spēles trešajā minūtē Bernards Foulijs ar bumbas spērienu izvirzīja uzbrukuma smailē Israelu Folau, kurš pārspējot oponentu, piespieda bumbu ieskaites zonā, taču tas bija tikai sākums, jo pēc septiņām minūtēm Henrijs Speits atkal piezemēja bumbu.

Nevarētu teikt, ka Fidži necentās vai arī viņi būtu padevušies pirms mača, taču pat spēlējot vairākumā viņiem neizdevās uzlauzt austrāliešu aizsardzību un pirmais puslaiks noslēdzās pie rezultāta 18:0 par labu Austrālijai.

Otrajā puslaikā kādu varēja piemeklēt deja-vu sajūta, jo jau ceturtajā minūtē Folau, kurš pirmajā puslaikā arī paspēja nopelnīt dzelteno kartīti, atkal bija veiklāks un ātrāks par visiem, gūstot savu otro piezemējumu mačā.

Faktiski, Fidži izlasei vajadzēja 62 minūtes un nonākt iedzinējos ar 0:25, lai viņi gūtu pirmos punktus. To ar piezemējumu izdarīja Vereniki Goneva. Tapat otrajā puslaikā veiksmīga epizode padevās Timoci Tagusam, taču spēles galaiznākumu tas vairs nespēja mainīt. Piezemējumi no Stīvena Mūra un Henrija Speita, kā arī Bernarda Foulija kopumā gūtie 12 punkti padarīja savu darbiņu.

Austrālijai šis bija labs sākums pirms gaidāmajām spēlēm pret Skotiju un Itāliju. Arī Fidži izlase spēlēs pret šīm komandām, tiesa, vispirms viņiem būs jācīnās ar itāļiem, bet vēlāk būs skotu eksāmens.

Tāpat šorīt savas pirmās pārbaudes spēles aizvadīja Japāna un Rumānija. Lai arī jau līdz sestajai minūtei rumāņu komandas līderis Florians Vlaicu bija realizējis divus soda sitienus, Japānaas izlase 40 spēles laika minūtēs guva 33 punktus, kas, pat neskatoties uz Mihala Makoveja diviem piezemējumiem, bija pietiekoši, lai svinētu uzvaru ar 33:21.

Vasaras regbija testu mači, 3. nedēļa

MājniekiViesiRezultāts
AustrālijaFidži37:14
JapānaRumānija33:21
ItālijaSkotija
DĀRFrancija
BrazīlijaPortugāle
ArgentīnaAnglija
KanādaGruzija
ASVĪrija