Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"STATS/ASK" sestdien uzsāks sezonu

Jānis Pārums

"STATS/ASK" sestdien uzsāks sezonu
"STATS" regbisti (sarkani melnajās formās)
pērnās sezonas spēlē pret "Baltrex"

Regbija kluba "Miesnieki" komanda ar nosaukumu "STATS/ASK" sestdien, 12. aprīlī pulksten 14 Kauņā sāks savu pirmo spēli Lietuvas atklātā čempionāta jaunajā sezonā pret vietējo komandu "Ažuolas".

Pagājušajā gadā klubs debitēja Lietuvas čempionātā, izcīnot tajā 4. vietu. Šobrīd piedalīšanās Lietuvas čempionātā ir ārkārtīgi nepieciešama, jo ziemā spēlētāji ir kārtīgi trenējušies, bet Latvijā šobrīd nenotiek pietiekami laba līmeņa sacensības. Latvijas čempionāts sāksies tikai vasaras sākumā, un tajā piedalīsies piecas dažāda meistarības līmeņa komandas, kamēr Lietuvā augstākajā līgā vien, ieskaitot "STATS/ASK" – startēs septiņas pietiekami laba līmeņa komandas.

Vidējais līmenis Lietuvas čempionātā ir pietiekami augsts. RK "Miesnieki" prezidents Uldis Bautris lēš, ka Lietuvas augstākās līgas vājākā komanda ir Latvijas čempionāta 2007. gada bronzas medaļu ieguvēju līmenī. Šauļu komandas, 2007. gada čempioni "Vairas", kā arī "Baltrex" ir materiāli lieliski nodrošinātas, klubi sadarbojas katrs ar savu sporta skolu, treneri ir labi apmaksāti, salīdzinoši ar mūsējiem.

SIA "STATS Invest" valdes priekšsēdētājs Māris Alberts: "Komandas plāni ir ambiciozi - Lietuvas čempionātā jācīnās par medaļām. Komandas fiziskā un tehniskā sagatavotība ir līmenī, un ir visi priekšnoteikumi, lai sasniegtu izvirzīto mērķi. Kopīgiem spēkiem ceram arī celt gan regbija līmeni Latvijā un sportistu profesionalitāti, gan arī skatītāju interesi par šo sporta veidu, lai arī tas nestu Latvijas vārdu pasaulē."

Šogad Lietuvas čempionātā "STATS/ASK" kalendārs ir labvēlīgāks nekā pagājušajā gadā, kad vajadzēja sākt nezināmo turnīru pret spēcīgākajām komandām. Šogad ir iespēja ieskrieties līdz izšķirošajām spēlēm maija beigās, kad būs spēles ar "Vairas", "Baltrex" un "Kuršiai". Pērn atsevišķās spēlēs bija izteikti lietuviska tiesāšana, tādēļ spēlētāji būs spiesti domāt, ka dzeltenās kartītes vietā Lietuvas čempionātā viņi nereti var saņemt uzreiz sarkano.

Nav būtisku izmaiņu komandas sastāvā. 14 spēlētāji ir uzaicināti gatavoties nākamajai Latvijas izlases spēlei pret Poliju. "STATS/ASK" spēlētāji veido Latvijas "regbijā 7" izlases kodolu, taču šobrīd nav nekādas skaidrības par šīs izlases gatavošanos Pasaules kausa atlasei maija otrajā pusē. Gatavošanās sezonai bija nopietna, nākuši klāt vairāki jauni spēlētāji. Ar jauno sezonu klubu atbalsta Nacionālie bruņotie spēki (NBS) par ko liecina ASK komandas nosaukumā. Komandu turpina nopietni atbalstīt "STATS Invest" un Ķekavas pagasts.

Spēli Kauņā klātienē vēros franču treneris Ivs Pero, kurš vairākas reizes jau ir bijis Latvijā, kur vadījis kursus, bet šoreiz viņa mērķis ir nolūkot jaunus spēlētājus vairākās pozīcijās Francijas otrās divīzijas (Pro2) čempionātam.

Tāpat kā 2007. gadā septiņas komandas tiksies divos apļos savā un pretinieku laukumā. Tiek plānots spēles aizvadīt Carnikavā, Upesciemā, Ozolniekos. Otram aplim tiek gatavots laukums Ķekavā. Izskatās, ka Rīgā laukumu komanda atrast nevarēs.

Pretinieku komandas

Vairas (Šauļi)
Lietuvas čempioni visus gadus, izņemot 2006. gadu. Šī kluba spēlētāji visu laiku bijis pamats Lietuvas izlasei. Apmēram 10 "Vairas" spēlētāji spēlē angļu un zviedru klubos un, kad tur nenotiek spēles, būtiski pastiprina komandas sastāvu. Komandu vada zinošs treneris Sigitas Kukuļskis, kas arī ir Lietuvas attīstības oficieris.

Baltrex (Šauļi)
Līdz šim vienīgā komanda, kam (2006. gadā) izdevās nobīdīt "Vairas" no čempionu troņa. Komanda vairāk tendēta uz "regbiju 7", kur piedalās Polijas "regbija 7" turnīros (kurā piedalās apmēram 50 komandas). "Baltrex", kā parasti arī pārējie Lietuvas klubi, ļoti labi spēlē ar rokām, spēlētāji individuāli un fiziski spēcīgi, agresīvi, pat nekaunīgi. Treneris Augustas Taralis.

Kuršiai (Klaipēda)
Komanda ar ļoti labu finansiālo nodrošinājumu un organizāciju, saņemot labu pilsētas atbalstu. Ļoti spēcīgi atsevišķi spēlētāji. Komanda ar strauju attīstību. Pret šo komandu mums bija sāpīgākie zaudējumi un negatīvs rezultāts, lai gan bija pārsvars spēlē.

Salda (Šauļi)
Visu laiku trešā spēcīgā Lietuvas komanda. Pēc komandas trenera Vidmanta Vaļa aiziešanas darbā uz citu komandu, klubs nedaudz zaudējis pozīcijas, bet šim klubam, tāpat kā jebkuram citam Lietuvas klubam, ir ļoti spēcīga sporta skola un katru gadu ieplūst jauni spēlētāji.

Ažuolas (Kauņa)
Kluba spēlētāji veido Lietuvas "regbija 7" izlases kodolu. Kluba galvenais treneris Gedrjus Naraks būs valsts izlases treneris "regbijā 7". Viena no gados jaunākajām komandām čempionātā. Kluba prezidents Vits Vasiļenko ir deputāts pilsētas domē.

Geležinis Vilkas (Viļņa)
"Dzelzs vilki" kā 1. līgas uzvarētāja atgriežas augstākajā līgā. Galvaspilsētas komanda, kurā ierodas studenti no citiem Lietuvas klubiem un būtiski pastiprina, šo ar tradīcijām bagāto klubu. Viļņā atrodas arī Lietuvas Regbija federācijas birojs, kas atsevišķās reizēs dod zināmas priekšrocības.

Informāciju sagatavoja:
RK "Miesnieki"

     [+] [-]

, 2008-04-11 12:20, pirms 16 gadiem
RRRRR.... Vīri dodās kaujās!