Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Argentīnas rezervisti uzvar Amerikas regbija čempionātā

Juris Miņins
Juris Miņins

Argentīnas rezervisti uzvar Amerikas regbija čempionātā
Argentīnas otrā izlase
Foto: twitter.com/WorldRugby

Argentīnas otrā izlase, nodemonstrējot lielisku un stabilu sniegumu visa turnīra garumā, ir kļuvusi par 2019. gada Amerikas regbija čempionāta uzvarētājiem. Pēdējā cīņā viņi ar 85:10 sagrāva Čīli.

Amerikas regbija čempionāts ir spēcīgāko Ziemeļamerikas un Dienvidamerikas izlašu turnīrs, kurā ik gadu tiek noskaidroti šīs pasaules daļas čempioni. Tiesa, tā kā Argentīnas valstsvienība ir ievērojami spēcīgāka par pārējām Amerikas izlasēm, šajā turnīrā valsti pārstāv otrā komanda.

Jāsaka, ka argentīnieši, iespējams, mazliet negaidīti, taču aizvadīja 2019. gada Amerikas čempionātu vislabāk, izcīnot piecus panākumus piecās spēlēs. Turklāt, faktiski nevienai no izlasēm neizdevās pacīnīties ar viņiem par uzvaru kādā no mačiem, labāko sniegumu parādot Kanādai, kuri zaudēja ar 23:39. Loģisks bija arī argentīniešu pēdējā mača rezultāts, kad ar 85:10 tika sagrauta čempionāta vājākā komanda, Čīle.

Ja Argentīnas rezervistu pirmo vietu turnīrā vēl var argumentēt ar spēcīgo argentīniešu regbija jauno maiņu, tad Urugvajas atrašanās otrajā pozīcijā ir vēl lielāks pārsteigums. Urugvajieši šajā turnīrā piekāpās vien Argentīnai, taču turnīra pirmajā kārtā pēdējās mača sekundēs pārspēja Kanādu, bija mazliet labāki par ASV un pēdējā kārtā ar 42:20 pārspēja Brazīliju, atspēlējoties no deficīta 11:15, kas bija pēc pirmajām 40 minūtēm.

ASV, kas bija uzvarējusi iepriekšējos turnīros, šogad palika vien trešā, piekāpjoties abām augstāk esošajām komandām, turklāt zaudējums argentīniešiem vienā brīdī šķita pēc sagrāves, jo savus 14 punktus viņi guva vien pēc tam kā bija paši nonākuši iedzinējos ar "- 45".

Meklējot šī turnīra neveiksminieci, nav ilgi jādomā, jo Kanādas valstsvienība nodemonstrēja patiesi vāju spēli, pieveicot tikai Čīli. Ja vēl Amerikas čempionāta kontekstā tā būtu tikai puse no bēdas, tad skatoties globālāk, jāatceras, ka kanādiešiem rudenī būs jāstartē Pasaules kausā, jo pagājušajā novembrī viņi kā pēdējie tika pie ceļazīmes uz Japānu. "Kļavu lapām" nu steidzamības kārtā būs jāmeklē veidi kā uzlabot savu sniegumu, pretējā gadījumā 2019. gada rudens viņiem būs pavisam bēdīgs.

2019. gada Amerikas regbija čempionāts

#KomandaSUNZP
1.Argentīna XV550024
2.Urugvaja540117
3.ASV530217
4.Brazīlija52039
5.Kanāda51047
6.Čīle50051

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/