Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija izlase zaudē holandiešiem

Andrejs Siliņš

Regbija izlase zaudē holandiešiem
Foto: rugby.lv

Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra mačā sestdien Latvijas regbija valstsvienība mājās Ozolniekos ar rezultātu 10:29 atzina Nīderlandes valstsvienības pārākumu, tādējādi piedzīvojot otro neveiksmi tikpat aizvadītajos mačos turnīrā.

Latvija iespaidīgi iesāka spēli, pēc komandas kapteiņa Vilmāra Sokolova vārdiem "likās, ka saplēsīsim, kā avīzi", sekoja vairāki uzbrukumi un pēc viesu pārkāpuma aizsardzībā Vitālijs Haleckis ar soda sitienu izvirza mūs vadībā 3-0. Sekoja vēl vairāki labi mājinieku uzbrukumi, kuri noslēdzās ar mūsu pārkāpumiem, "krišana zemē, virsū guļošiem spēlētājiem” vai savu auta iemetienu zaudēšanu. Pārsvara iespējas netika izmantotas un spēle lēnām izlīdzinājās, aktīvāk sāka uzbrukt holandieši, uz ko Latvijai pēc uzbrukuma virziena maiņas no malas uz otru malu, hroniski sāka pietrūkt spēlētāju aizsardzības līnijas galos, vai pret viņu ātrajiem, pretīm malās stāvēja mūsu smagākie uzbrucēji.

Tā viesi izdarīja arī savu pirmo piezemējumu, kad Sokolovs un Cirša nespēja malā izķert viesu aizsargus 3-5. Lēnām sāka izpausties arī viesu labāka fiziskā sagatavotība, bija pat situācijas, ka divi, trīs holandieši stumj baru mūsējo. Arī pārāk daudz tika nopelnīti sodi par spēli uz zemes, kad pretinieku aizsargs ir pirmais pie zemē guļoša spēlētāja, bet guļošais neatlaiž bumbu. Arī šeit palīdzība parasti bija par vēlu, lai atbloķētu pretiniekus no bumbas. Puslaika beigās, kad jau zaudējam 3-12 bija iespēja tikt pie piezemējuma, divas reizes bumbu tika dabūta aiz vārtu līnijas, tomēr tīri piespiest to neizdevās. Arī pēdējais lēmums puslaikā, izspēlēt ātru brīvsitienu uz aizsargiem nebija labākais, šajā brīdi uzbrucēji dominēja un tā vietā 5m grupas cīņa būtu vieglāk realizējama.

Otrais puslaiks Latvijai izvērtās pavisam neveiksmīgs, viesi sāka dominēt divcīņas, drupas cīņā, pārāk daudz krita bumba ārā no rokām, vienīgi auta izspēle nedaudz uzlabojas. Arī maiņas spēli nepastiprināja, ja nu vienīgi Andreju Aleksandovu varētu paslavēt par kvalitāti. Kad rezultāts jau kļuva pavisam nesmuks 3-29, atvērās Uldis Saulīte vairākas reizes pārraujot aizsardzības līniju, arī partneri kļuva aktīvāki un beidzot sākās labs regbijs. Tomēr, spēle jau tuvojas beigām un tikai Saulītes piezemējums ar precīzu Aleksandrova realizācijas sitienu ļāva tikai panākt nedaudz smukāku rezultātu, 10-29.

25. oktobrī Latvija uzsāka turnīru ar zaudējumu izbraukumā Zviedrijas regbistiem (5:21), bet nākamo spēli latvieši aizvadīs tikai nākamgad, kad 18. aprīlī sacentīsies ar Maltas regbistiem savā laukumā. 25. aprīlī jāaizvada mačs izbraukumā pret Horvātiju.

Pasaules kausa kvalifikācija

2B grupa

VietaKomandaSUNZP
1. Nīderlande 2 2 0 0 6
2. Zviedrija 2 1 0 1 4
3. Horvātija 2 1 0 1 4
4. Malta 2 1 0 1 4
5. Latvija 2 0 0 2 2

Izmantotie resursi:
rugby.lv
miesnieki-rugby.lv