Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija čempionāts noslēgsies Londonas “kāpostlaukā”

Juris Miņins
Juris Miņins

Regbija čempionāts noslēgsies Londonas “kāpostlaukā”
Argentīnas izlases spēlētāji, aizvadot treniņu Tvikenhemas stadionā.
Foto: AFP/Scanpix

Rītvakar noslēgsies 2016. gada “The Rugby Championship” turnīrs un, lai arī čempionāta uzvarētājs ir zināms, pēdējā kārtā ir cerības ieraudzīt skatāmu spēli.

Jaunzēlande jau pāris kārtas pirms turnīra noslēguma bija garantējusi sev čempionu titulu, taču nav tā, ka viņi uz Durbanu brauks atpūsties. Šai komandai vēl ir daudz kas jāpierāda, piemēram, kaut vai tas, ka viņi patiešām nav sliktāki par iepriekšējo “All Blacks” izlasi, kura 2011. un 2015. gadā triumfēja Pasaules kausā. Speciālisti ir izteikušies, ka jaunais Jaunzēlandes izlases modelis neatpaliek no iepriekšējā, taču tas viņiem ir jāapliecina.

Kā viņi to varētu izdarīt jau rītvakar? Piemēram, uzvarot, tiktu sasniegta 17 nezaudētu testu spēļu sērija, kas būtu Jaunzēlandes rekorda atkārtojums. Nemaz nerunājot par to, ka, protams, šī izlase vēlas noslēgt Regbija čempionātu bez zaudējumiem, jo līdzšinējos piecos mačos “All Blacks” vienkārši dominēja laukumā, neatstājot ne mazākās cerības pretiniekiem.

Savukārt DĀR izlasei, kuri diezgan neveiksmīgi aizvadīja čempionāta ievadu, dalot uzvaras uz pusēm ar Argentīnu un Austrāliju, kā arī piekāpjoties Jaunzēlandei, pēdējā spēlē ir iespēja parādīt un pierādīt, ka gluži norakstāmi viņi nav. Mājnieku statusā esošie āfrikāņi parasti ir daudz bīstamāki nekā tad, kad viņi spēlē izbraukumā, turklāt komandas kapteinim Adrianam Strausam šī ir pēdējā spēle izlases sastāvā savu skatītāju priekšā, kas, protams, liks gan viņam, gan viņa komandas biedriem saņemties, lai turnīru noslēgtu, ja ne uz uzvarošas nots, tad vismaz ar spraigu cīņu.

Savukārt noslēgsies 2016. gada Regbija čempionāts ar spēli starp Argentīnu un Austrāliju. Tiesa, lai arī argentīnieši šajā mačā būs mājnieku statusā, spēle nenotiks Argentīnā, bet gan Lielbritānijā, Londonā, kur komandas izies uz Tvikenhemas regbija arēnas zāliena. Tā Regbija čempionāta organzētāji vēlas piesaistīt liekāku Eiropas regbija fanu interesi par turnīru – aizvadot spēli galvenajā regbija arēnā pasaulē, kas, dēļ tā atrašanās bijušā kāpostu lauka teritorijā, ieguvis arī nu jau par leģendāru kļuvušo nosaukumu – Tvikenhemas stadion jeb “kāpostlauks”.

Pati spēle gan drīzāk jāsauc par “bēgšanu no nepatikšanām”, jo Argentīnai ir jāmēģina izvairīties no palikšanas pēdējā vietā, bet Austrālijai ir jāuzvar, lai pašiem izvairītos no palikšanas pēdējā vietā un, ja vien nenotiek brīnums DĀR un Jaunzēlandes spēlē, t.i., ja DĀR neuzvar Jaunzēlandi, tad arī tikt pie otrās vietas turnīrā.

Šajā mačā abas komandas jau spēlēs visai “paburzītas” un ar caurumiem sastāvā, tāpēc drīzāk ir jāsaka, ka priekšrocība būs komandai, kura spēs vislabāk sagatavoties psiholoģiski un kurai vēl būs palikuši spēki.

Regbija čempioonāts, 6. kārta

MājniekiViesiLaiks
DĀRJaunzēlande18:05
ArgentīnaAustrālija21:30

Regbija čempionāts

#KomandaSUNZPAP
1.Jaunzēlands5500206:6925
2.DĀR5203102:12310
3.Austrālija520390:1269
4.Argentīna5104108:1835