Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Tūrē pa Jaunzēlandi "Lions" vadīs Gatlands

Tūrē pa Jaunzēlandi "Lions" vadīs Gatlands
Vorens Gatlands
Foto: AFP/Scanpix

Šodien ir paziņots, ka "British and Irish Lions" komandu, kas nākamgad dosies tūrē pa Jaunzēlandes pilsētām, trenēs Velsas izlases galvenais treneris Vorens Gatlands.

"British and Irish Lions" ir izlase, kurā ir apvienoti četru regbija nāciju, Anglijas, Skotijas, Velsas un Īrijas labākie regbisti un šī komanda parasti aizvada spēles pret spēcīgākajām citu valstu izlasēm. Iepriekšējā maču sērija šai komandai tika noorganizēta 2013. gadā, kad viņi devās tūrē pa Austrāliju, no kuras atgriezās ar astoņām uzvarām 10 mačos, tajā skaitā arī ar uzvaru trīs maču sērijā pret Austrāliju (2-1).

Toreiz komandu vadīja Jaunzēlandietis Vorens Gatlands un, kā kļuva zināms šodien, arī 2017. gada tūrē viņš stāsies pie komandas stūres.

Komandas menedžeris Džons Spensers, komentējot izvēli, uzsvēra trenera pieredzi: "Mēs esam patiesi priecīgi par to, ka Vorens trenēs mūsu komandu jau otro tūri pēc kārtas. Viņš ļoti labi saprot vienības garu un spēj saliedēt visas četras regbija nācijas."

Savukārt pats Gatlands sacīja: "Pēdējā laikā man bieži sanāk braukt uz Jaunzēlandi un es labi saprotu kāda ir atmosfēra pirms gaidāmās spēles. Visi to gaida. Tās būs lieliskas cīņas un man ir prieks, ka varēšu tajās vest Britu salu komandu."

Interesanti, ka pret izlasēm "British and Irish Lions" komandas pastāvēšanas vēsturē ir aizvadījuši 114 mačus, kuros izcīnījuši 46 uzvaras. Savukārt pret Jaunzēlandi briti ir izcīnījuši sešus panākumus 38 mačos. Tiesa, pēdējo 33 gadu laikā desmit spēlēs "Britu lauvas" ir tikuši tikai pie viena panākuma.

Izmantotie resursi:
Planetrugby.com | : Planetrugby.com


No kreisās: U.Strautmanis (preses konferences vadītājs), E.Šefanovskis, E>Kralliša, M.Rullis, E.Ščavinsks. Foto: Agnis Melderis.

RK "Livonia" regbisti ir "izsalkuši" un apņēmušies atgūt titulus

Viena no vadošā Baltijas regbija kluba “Livonia” visa līmeņa komandas pirms sezonas ir labi sagatavojušās, lai jau šajā sezonā papildinātu kluba kausu galeriju. Galvenais komandas mērķis – atgūt Latvijas čempionu “dēli” klasiskajā regbijā vīriešiem.

Rīt sāksies Latvijas čempionāts regbijā-15 vīriešiem, sestdien regbijā-7 sievietēm

Šajā nedēļas nogalē sāksies 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā-15 vīriešiem un regbijā-7 sievietēm. Vīriešiem pirmā spēle paredzēta jau rīt, 26. aprīlī, Rīgas Tehniskās koledžas stadionā, bet turpat sestdien, 27. aprīlī, pirmo Latvijas čempionāta posmu aizvadīs sievietes.
Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.