Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

“Kalve” centīsies nosargāt čempionu titulu

Jānis Pārums

“Kalve” centīsies nosargāt čempionu titulu
Vladimirs Ņikonovs
Foto: Zigismunds Zālmanis (Nikon)

Kaut arī ārā zemi joprojām sedz sniega kārta, pavasaris tuvojas lieliem soļiem. Nesnauž arī Latvijas regbija čempionāta komandas, pilnā sparā gatavojoties jaunajai sezonai. Šoreiz par to, kā valsts meistarsacīkstēm un Latvijas kausa izcīņai klasiskajā regbijā briest valsts čempionvienība “Kalve”.

Kā zināms, “Kalve” ir divu klubu – 1964 un SK “Ovāls” – apvienojums, kas izveidojās pagājušajā sezonā, sekmīgi aizvadot Latvijas čempionātu un izcīnot pirmo vietu, nezaudējot nevienu spēli nedz regulārajā čempionātā, nedz izslēgšanas mačos. Savukārt Latvijas kausa izcīņas pusfinālā “Kalve” atzina LMT RK “Eži” pārākumu. Jaunajai sezonai komanda šobrīd gatavojas pilnā sparā, treniņus aizvadot trenažieru zālē Juglā un Olimpiskajā centrā uz mākslīgā seguma laukuma.

Jāpiebilst, ka Latvijas čempionātā šogad startēs astoņas komandas, kas pēc viena apļa savstarpējo spēļu aizvadīšanas sadalīsies divos četriniekos un aizvadīs vēl divus apļus. Pirmais kvartets cīnīsies par čempionu titulu un medaļām, bet otrais – par piekto vietu.

“Kalve” galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs:
"Pagaidām tikai trenējamies, par pārbaudes spēlēm neesam domājuši. Juglā pilnveidojam savu fizisko gatavību, bet Olimpiskajā centrā piestrādājam pie taktikas un dažādām kombinācijām. Ar treniņu apmeklējumu principā esmu apmierināts, jo ir jāsaprot, ka puišiem ir vēl citas problēmas bez regbija. Šosezon, tāpat kā pērn, mēģināsim palīdzēt vienam mūsu spēlētājam Naurim Bērziņam iekļūt Krievijas klubā Kazaņā. Citādi sastāvs ir bez būtiskām izmaiņām. Vēl centīsimies fiziski sagatavot trīs veterānus, lai mūsu rezervistu soliņš būtu garāks. Uzdevums jaunajā sezonā, protams, ir tikai viens – nosargāt Latvijas čempionu titulu un cīnīties par uzvaru kausa izcīņā. Protams, tas nebūs viegli, jo sāncenši ir apņēmības pilni revanšēties par neveiksmi pagājušajā gadā. Ceram, ka būs interesanti, un mūs gaida spriedzes pilnas spēles visas sezonas laikā. Marta beigās uz pirmajiem treniņiem kopā pulcēsies arī Latvijas izlases kandidāti, kuru skaitā ir vairāki mūsu vienības spēlētāji. Arī Eiropas Nāciju kausā mūs gaida nopietnas spēles, un, ja negribam atstāt 2A grupu, jādomā par uzvarām mačos pret Lietuvu un Zviedriju, bet cīņas nesolās būt vieglas."

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs, Latvijas Regbija federācijas preses sekretārs