Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas regbija izlasei nedaudz pietrūkst Šauļos

Andrejs Siliņš

Latvijas regbija izlasei nedaudz pietrūkst Šauļos
Foto: Zigismunds Zālmanis, Latvijas Regbija federācija

Sestdien, 5. novembrī, sniegotajā Šauļu centrālajā stadionā notika Eiropas čempionāta spēle Ziemeļu divīzijas pirmajā grupā starp Lietuvas un Latvijas izlasēm, dramatiskā cīņā uzvaru ar 11:6 (3:3) izcīnot mūsu dienvidu kaimiņiem lietuviešiem.

Mača sākumā iniciatīvu ieguva Latvijas valstsvienība, taču pārvērst to materiālā vērtībā nespēja. Savukārt jau pirmais lietuviešu pretuzbrukums beidzās ar precīzu soda sitienu – 3:0. Mūsu regbisti metās atspēlēties un pēc ilga uzbrukuma nopelnīja soda sitienu ļoti izdevīgā pozīcijā. Mūsu „snaiperis” Roberts Davidsons bija nekļūdīgs, panākot neizšķirtu 3:3. Pirmais puslaiks noslēdzās ar Latvijas uzbrukumu, taču to pēc kļūdas pārtrauca tiesneša svilpe, vēstot par pārtraukumu.

Spēles otrā daļa atkal iesākās ar Latvijas spiedienu, taču nopelnīto soda sitienu Davidsons realizēt nespēja. Pēcāk iniciatīvu pārņēma laukuma saimnieki, ar ilgu uzbrukumu piezemējot bumbu Latvijas ieskaites laukumā, taču tiesnesis punktu guvumu neieskaitīja. Lietuvieši turpināja uzbrukt. Viņu spiediens kļuva neatlaidīgāks ik brīdi, līdz beidzot viņiem izdevās nopelnīt piecus punktus. Realizācijas sitiens gan nebija precīzs, taču rezultāts 3:8 lika Latvijai mesties atspēlēties. Atlika spēlēt apmēram piecas minūtes, kad mūsu regbisti nopelnīja labu izdevību vai nu soda sitienam vai uzbrukumam. Latvieši izvēlējās sitienu, kuru Roberts Davidsons izpildīja precīzi. 6:8 rezultāts likās vēl cerīgs, taču atlikušajā laikā visu nokontrolēja laukuma saimnieki – lietuvieši precīzi izpildīja soda sitienu, pieliekot mačam punktu – 11:6.

Latvijas izlases galvenais treneris Sergejs Lisko:

"Nav viegli zaudēt spēlē, kurā bija arī visas iespējas uzvarēt. Šoreiz mačs negāja tā, kā gribētos. Laukums Šauļos arī nebija tāds, kādu bijām iecerējuši. Tomēr, tās ir tikai atrunas. Mēs dominējām autu izspēlē. Savukārt spēka cīņās pieļāvām nepiedodamas kļūdas. Mačs bija līdzīgs – par to vislabāk liecina rezultāts. Ja spēles laiks beigās būtu jau iztecējis, mēs sodu izspēlētu. Bet laiks bija un bija jāgūst punkti. Katra epizode varēja dažādi beigties. Tomēr regbijā ir jāņem tas, ko var paņemt no katras epizodes. Uzskatu, ka mēs izvēlējāmies pareizi, jo, piemēram, pirmā puslaika beigās citāda izvēle neko nedeva. Tagad vismaz esam nopelnījuši bonusa punktu. Turpinājumā jāanalizē kļūdas un jādomā par cikla otro daļu."

Latvijas izlases sastāvs (ieskaitot rezervistus): Guntis Cirša, Gundars Grieķis, Toms Asejevs, Māris Streikišs, Emīls Balodis, Ingus Aivars, Viktors Silvoniks, Jānis Šveds, Valters Raņķis, Ruslans Kotļevs, Dāvis Bajārs, Krists Kruskops, Tomass Džons Davidsons, Mārtiņš Bokišs, Roberts Džo Davidsons, Edgars Lobānovs, Sandis Šveds, Elmārs Imbrass, Jānis Kaucis, Artūrs Kozels, Roberts Miksons, Norberts Bekmanis, Leno Bramanis.

Vēl Eiropas čempionāta pirmajā Ziemeļu konferencē Zviedrija savā laukumā ar 19:0 uzvarēja Luksemburgu. Latvija tagad ar Čehiju un Zviedriju dala pirmo vietu ar 5 punktiem. Lietuvai ir četri, Luksemburgai – viens punkts. Vēl šogad 12. novembrī Čehija uzņems Lietuvu.

  +2 [+] [-]

, 2016-11-06 13:35, pirms 7 gadiem
Izskatās, ka Henry SC kaunināšana ir devusi augļus - raksts tomēr ir tapis

     [+] [-]

, 2016-11-06 16:46, pirms 7 gadiem
biskaps rakstīja: Izskatās, ka Henry SC kaunināšana ir devusi augļus - raksts tomēr ir tapis
Lūk, tāda attieksme pret regbija izlasi ir SC, Siliņš "malacis" - pirmo raksta pusi vārds vārdā pārkopējis no Delfiem, ļoti skumji...

     [+] [-]

, 2016-11-06 17:26, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Lūk, tāda attieksme pret regbija izlasi ir SC, Siliņš "malacis" - pirmo raksta pusi vārds vārdā pārkopējis no Delfiem, ļoti skumji...
Visdrīzāk, tā ir paša Latvijas regbija attieksme pret sevi, jo oficiālās preses relīzes tiek izsūtītas novēloti. Tāpēc arī teksti ir līdzīgi.
Latvijā regbijs nav tāds sporta veids, lai par to būtu tūlītēji raksti un pie galvenajām ziņām.

     [+] [-]

, 2016-11-06 17:52, pirms 7 gadiem
A.S.Puškins rakstīja: Visdrīzāk, tā ir paša Latvijas regbija attieksme pret sevi, jo oficiālās preses relīzes tiek izsūtītas novēloti. Tāpēc arī teksti ir līdzīgi.
Latvijā regbijs nav tāds sporta veids, lai par to būtu tūlītēji raksti un pie galvenajām ziņām.
Tikai kāpēc Delfos raksts bija laicīgi ielikts? Paņem spēles protokolu un uztaisi rakstu, bet laicīgi, mūsu izlase tomēr tik bieži nespēlē.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-06 18:36, pirms 7 gadiem
Pati spēle

https://www.youtube.com/watch?v=lNI...