Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

"World Rugby" pieprasa pārspēlēt Spānijas un Beļģijas maču

"World Rugby" pieprasa pārspēlēt Spānijas un Beļģijas maču
Foto: EPA/Scanpix

Starptautiskā regbija savienība ("World Rugby") šodien izplatītajā paziņojumā ir paziņojusi, ka skandalozais Spānijas un Beļģijas mačs, kurā noskaidrojās viena no 2019. gada Pasaules kausa dalībniecēm, ir jāaizvada vēlreiz.

Pasaules regbija savienība šodien ir izplatījusi paziņojumu, kurā norādījusi, ka ir patiesi norūpējusies par pēdējā laikā izskanējušo informāciju par iespējamo apzināto spēles reputācijas graušanu no Eiropas regbija savienības puses. Tāpat tika norādīts, ka viņi uzskata, ka Rumānijas tiesnešu brigādes nosūtīšana uz Spānijas un Beļģijas maču, kurā netieši izšķīrās arī Rumānijas izlases liktenis, nav bijusi pareiza.

Paziņojumā arī tika norādīts, ka, lai arī "World Rugby" respektē "Rugby Europe" tiesības uz pašnoteikšanos un savu problēmu risināšanu, saņemot visu pieejamo informāciju, kas skar šo maču, ir secināts, ka labākais variants situācijas atrisināšanai ir mača pārspēles organizēšana. Tiesa, jāatzīst, ka tas nav oficiāls paziņojums, bet gan ieteikums "Rugby Europe" no augstākstāvošās organizācijas par to kā šī situācija būtu jārisina.

Atgādināsim, ka Eiropas regbija skandāls sākās pēc tam, kad Spānijas izlase ar 10:18 zaudēja Beļģijai un tādējādi arī zaudēja iespēju automātiski kvalificēties 2019. gada Pasaules kausam. Tiesa, pats interesantākais slēpjas faktā, ka maču tiesāja rumāņu arbitru komanda, lai gan tieši no Spānijas izlases veiksmes vai neveiksmes izšķīrās Rumānijas izlases liktenis, t.i., ja Spānija pieveiktu Beļģiju, Rumānijai būtu jāpiedalās Eiropas zonas kvalifikācijas turnīra izslēgšanas mačā, lai pēc tam ar Samoa komandu cīnītos par ceļazīmi uz Japānu.

Spēles galvenais tiesnesis Vlads Jordanesku maču, kā pēc tam atzina regbija tiesāšanas zinātāji, aizvadīja ļoti vāji un, ko arī norādīja eksperti, pieņēma apšaubāmus lēmumus, kas pamatīgi ietekmēja spēles gaitu par labu Beļģijai.

Tūlīt pēc mača Spānijas regbija savienība iesniedza oficiālu protestu "World Rugby", apejot Eiropas regbija savienību, tādā veidā mēģinot panākt to, lai šī lieta netiek noklusēta, jo arī "Rugby Europe" vadītājs ir rumānis, Augustins Morariu.

Interesanti, ka pēc šī mača tiesnesis Jordanesku tika atstādināts no Eiropas Izaicinājuma kausa mača tiesāšanas un, kā runā, vairāk pie augsta līmeņa regbija maču tiesāšanas viņš vairs netiks pielaists.

Jāpiebilst, ka ar to Eiropas regbija savienības un Rumānijas regbija problēmas nebeidzas, jo "World Rugby" arī izskata Krievijas iesniegto protestu par nelikumīgi Rumānijas izlases sastāvā iespēlēto Sioni Fakaosileu, kurš iepriekš bija pārstāvējis Tongas valstsvienību regbija-7 Pasaules sērijā. Lēmumu šajā lietā pieņems, kā teikts paziņojumā, pēc iespējas ātrāk.

Sliktākajā gadījumā Rumānijas izlase ne tikai zaudēs jau itkā garantēto vietu Pasaules kausa turnīrā, bet tiks diskvalificēta no šī turnīra vispār.

Izmantotie resursi:
https://www.worldrugby.org/


No kreisās: U.Strautmanis (preses konferences vadītājs), E.Šefanovskis, E>Kralliša, M.Rullis, E.Ščavinsks. Foto: Agnis Melderis.

RK "Livonia" regbisti ir "izsalkuši" un apņēmušies atgūt titulus

Viena no vadošā Baltijas regbija kluba “Livonia” visa līmeņa komandas pirms sezonas ir labi sagatavojušās, lai jau šajā sezonā papildinātu kluba kausu galeriju. Galvenais komandas mērķis – atgūt Latvijas čempionu “dēli” klasiskajā regbijā vīriešiem.

Rīt sāksies Latvijas čempionāts regbijā-15 vīriešiem, sestdien regbijā-7 sievietēm

Šajā nedēļas nogalē sāksies 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā-15 vīriešiem un regbijā-7 sievietēm. Vīriešiem pirmā spēle paredzēta jau rīt, 26. aprīlī, Rīgas Tehniskās koledžas stadionā, bet turpat sestdien, 27. aprīlī, pirmo Latvijas čempionāta posmu aizvadīs sievietes.
Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.