Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas kauss - "Miesniekiem"

Jānis Pārums

Ar uzvaru Latvijas kausa izcīņā regbija klubs ''Miesnieki'' noslēdzis oficiālo klubu sezonu. ''STATS/Ķekava'' kausa finālā sestdien ar 15-0 uzvarēja ''Ādažu Čipsus'' un saglabāja trofeju savā īpašumā otro gadu pēc kārtas.

Spēle noritēja ''Daugavas'' stadionā Rīgā par spīti visai nelabvēlīgajiem apstākļiem – sniegotā laukuma. Skaista spēle neiznāca, taču nenoliedzams teritoriāls pārsvars piederēja ''STATS/Ķekava'' komandai. Piezemējumus izdarīja Gunārs Andersons, Valters Raņķis un Leno Bramanis – visi trīs Latvijas izlases spēlētāji, kuriem sezona nebūt vēl nav galā, jo izlases vīriem novembrī vēl jāaizvada divas spēles Eiropas Nāciju kausa izcīņā pret Maltu viesos un pret Andoru ''Daugavas'' stadionā 24. novembrī.

''STATS/Ķekava'' pārsvars pār 2007. gada Latvijas čempioniem ''Ādažu Čipsiem'' bija nomācošs, jo, izdarījuši sākumsitienu, ''miesnieki'' pirmās 15 minūtes pavadīja tikai pretinieku laukuma pusē. ''Čipsi'' varēja dabūt punktus vienīgi 27. minūtē, iesitot sodu no 40 metriem, taču Vitālijs Haleckis neaizsita bumbu un 36. minūtē, kad neizdevās ar spēku dabūt bumbu aiz ''miesnieku'' ieskaites laukuma līnijas.

''Miesnieku'' kapteinis Andrejs Aleksandrovs jau 6. minūtē varēja atklāt rezultātu, taču no 35 metriem arī viņš nevarēja aizsist bumbu līdz vārtiem. 21. minūtē Gunārs Andersons izdarīja pirmo piezemējumu, bet Aleksandrovs aizsita garām realizāciju. 28. minūtē hukers Edgars Cīrulis nospēlēja kā aizsargs, atdeva piespēli Aleksandrovam, tas – Raņķim, kurš panāca 10-0. Raņķis arī uzņēmās sišanu ar kāju, taču bumba aizgriezās no tālākā vārtu staba. 58. minūtē ''miesnieki'' ar spēku izdarīja trešo piezemējumu pie kreisās puses stūra karodziņa. Uzvarētājs šaubas vairs neradīja, un komanda septīto reizi izcīnīja Latvijas kausu.

''Ļoti slikti spēlējām pie autu iemešanas, bet pārējais bija labi,'' galvenais treneris Uldis Bautris rezumēja spēli. ''Pretiniekiem ar Petjuņinu un Tiško bija auguma pārsvars, taču, kad otrajā puslaikā viņiem Petjuņina vietā nāca Zavadskis, tad sāka grēkot mūsu metējs, jo Groza tika labi pacelts, lai vāktu bumbas. Interesantākais moments bija Cīruļa iesaistīšanās ''vējerī'' pirms otrā piezemējuma.''

Īss atskats uz sezonu.

Bautris uzskata, ka veiksmīga bijusi izvēle iesaistīties Lietuvas čempionātā, kurā, tāpat kā Baltijas kausā, bijušas smagas spēles.

''Šodien klubam spēļu skaits sezonā jau tuvojas profesionālas komandas līmenim. No 12 spēlēm Lietuvā 10 bija ļoti nopietnas, Latvijas čempionātā tādas bija trīs, Latvijas kausā – arī trīs, bet Baltijas kausā divas bija ļoti smagas spēles pret Maskavas ''Slava'' un Lodzas ''Budowlani''. Kopā iznāk 18. Vēl jau bija sacensības Rīgas čempionātā un atlikušie mači Latvijas čempionātā. Nevajag aizmirst arī kluba komandas spēli Eiropas klubu kausā regbijā 7 un septīto vietu šajā turnīrā Maskavā. Taču sezonas gaitā bija ļoti daudz traumu tieši komandas līderiem. Uz visu sezonu praktiski bija izslēgti Kristaps Andersons, Andris Andersons, Kaspars Jakušs, Vilmārs Sokolovs, Jānis Skuja, Aldis Augstkalns. Lietuvas čempionāta pēdējā spēlē ar ''BaltRex'' sastāvā bija tikai seši no pamatsastāva. Taču nelaimē bija arī pozitīvais: daļai spēlētāju, kam iepriekšējā sezonā nebija iespējas parādīt sevi – kā Mārcim Kreicbergam vai Robertam Ašmanim, tagad bija iespēja iegūt pieredzi. Tomēr komandas rezultāti šajā sezonā bija tā ne visai, lai gan saglabājām vietu Baltijas kausā, kur uzvarējām ''Ādažu Čipsus'', uzvarējām Latvijas kausā. Latvijas čempionātā visu izšķīra divas spēles – pirmajā riņķī, kad līdzīgā spēlē zaudējām ''čipsiem'' un neizšķirts pret ''ežiem''. Klubs paveica milzīgu darba apjomu arī regbijā 7, taču tagad jāpadomā vai mums tas ir tik ļoti vajadzīgs. Tieši regbija 7 spēles atņēma resursus lielajai komandai. Patīkami, ka mūsu kluba sponsori iesaistījās televīzijas translāciju atbalstīšanā no Pasaules kausa. Sezonas laikā klubam piesaistīti 20 jauni spēlētāji, kurus vēlētos saglabāt arī nākamā gada janvārī, kad sāksies pamata likšana jaunajai sezonai. Kā kluba vadītājs – vēlētos, lai apmēram 10 mūsējo būtu valsts izlasē.''

Informāciju sagatavoja:
RK Miesnieki

     [+] [-]

, 2007-11-04 13:13, pirms 17 gadiem
ātri gan

     [+] [-]

, 2007-11-04 13:23, pirms 17 gadiem
kur pazuda galerija no spēles?

     [+] [-]

, 2007-11-04 13:45, pirms 17 gadiem
labi, ka vispār ielika

  +1 [+] [-]

, 2007-11-12 01:22, pirms 17 gadiem
Regbijs rullē!!!!!!!!!
Īsta vīru spēle.

     [+] [-]

, 2007-11-14 23:10, pirms 17 gadiem
6dien Maltā Latvija spēlēs pret mājiniekiem, kāpēc neraksta par to?
A es tur būšu klātnienē