Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Čempioni jauno Premjerlīgas sezonu sāk ar zaudējumu

Juris Miņins
Juris Miņins

Čempioni jauno Premjerlīgas sezonu sāk ar zaudējumu
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā nedēļas nogalē tika dots starts Anglijas regbija Premjerlīgas čempionātam un jau pirmajā tā kārtā esošie čempioni Ekseteras "Chiefs" ar 21:28 piekāpās Glosteras priekšā.

Anglijas Premjerlīgas jaunā sezona, kas sākās pagājušajā nedēļā, jau no pirmās spēļu kārtas pārsteidza ar dažiem interesantiem rezultātiem un viens no pirmajiem bija esošo čempionu neveiksmīgā debija jaunajā statusā, jo Ekseteras "Chiefs" ar 21:28 piekāpās Glosteras komandai.

Maču pret Glosteras komandu jaunie čempioni sāka vareni, jo jau pašās pirmajās minūtēs Sems Simodss guva pirmo piezemējumu savas komandas labā. Tiesa, pēc 20 minūtēm Džeremijs Tērsts rezultātu izlīdzināja un jāsaka, ka pirmajā puslaikā šī Simondsa-Tērsta cīkstēšanās arī noteica spēles toni, jo līdz pārtraukumam abi vēl pa vienai reizei piespieda bumbu ieskaites zonā.

Otrais puslaiks sākās ar Ekseteras komandas mazākumu, taču to glosterieši izmantot nespēja, taču drīz vien pēc tam kā laukumā atgriezās Garets Stīnsons, viņi piezemējumu gan guva, kad to paveica Bens Morgans.

Rezultāts šajā brīdī kļuva 21:14 par labu Glosterai, kas, protams, neapmierināja ekseteriešus, tamdēļ čempioni, kā jau viņiem pienākas, devās uz priekšu par ko arī tika atalgoti – Olijs Vūdbērns piezemēja bumbu. Tiesa, lai cerētu vismaz uz kādu punktu, šis pārsvars vēl bija jānotur un to "jaunizceptie" čempioni gan nespēja, jo jau mača kompensācijas laikā Džeisons Vūdvards atrada ceļu uz "Chiefs" ieskaites zonu, sagādājot pirmo uzvaru Glosteras komandai.

Tāpat interesanta spēle, kā jau tika prognozēts, izvērtās starp Lesteras "Tigers" un Bātas komandām, kas abas ir saucamas ja ne par pretendentēm uz titulu, tad uz izslēgšanas mačiem noteikti.

Pirmie vadībā izvirzījās Lesteras regbisti, kad soda sitienu vārtos raidīja Džordžs Fords, bet Manu Tuilagi veica piezemējumu, taču tie nebija galvenie pirmā puslaika notikumi, jo Bātas komanda desmit minūšu laikā guva trīs piezemējumus un kopā 21 punktu – divi piezemējumi Maksa Klārka kontā, bet viens – Semesas Rokoduguni.

Otrajā puslaikā, kurā "Tigers" komandai punkti un piezemējumi bija ārkārtīgi nepieciešami, ilgu laiku rezultāts nemainījās, komandas apmainījās vien dažiem soda sitieniem. Viss gan mainījās mača pēdējās desmit minūtēs, kad trīs Bātas komandas regbisti tika noraidīti no laukuma. Lestera šo situāciju izmantoja, divus piezemējumus gūstot komandas jaunpienācējam Džonijam Mejam, kā arī kopumā viņi izdarīja milzīgu spiedienu uz oponentu ieskaites zonu.

Tiesa, visas cerības uz uzvaru Lesteras regbistiem beidzās otrā puslaika kompensācijas laikā, kad tika pieļauta kļūda koridora izspēlē, pēc kuras bumba nonāca mājnieku rokās. Mača beigu rezultāts – 27:23 par labu Glosterai.

Savukārt Londonas "Saracens" un Koventrī "Wasps", kas pagājušajā sezonā arī spēlēja pusfinālā, sezonu sāka ar uzvarām. Londonieši ar 55:24 pārspēja Northemptonas "Saints", bet "Wasps" – Seilas "Sharks" (50:35).

Par pārsteigumu parūpējās Londonas "Irish" komanda, kura pēc viena gada pārtraukuma atgriezās Anglijas Premjerlīgā. Viņi savā pirmajā spēlē jaunajā sezonā pārspēja citu Londonas komandu, "Harlequin", ar 39:29.

Anglijas Premjerlīga, 1. kārta

MājniekiViesiRezultāts
Ņūkāslas "Falcons"Vusteras "Warriors"35:8
GlosteraEkseteras "Chiefs"28:21
"Saracens"Northemptonas "Saints"55:24
"Wasps"Seilas "Sharks"50:35
"London Irish""Harlequin"39:29
Lesteras "Tigers"Glostera23:27

Anglijas Premjerlīga

#KomandaSUNZP
1."Saracens"11005
2.Ņūkāslas "Falcons"11005
3."Wasps"11005
4."London Irish"11005
5.Glostera11005
6.Bāta11004
7.Lesteras "Tigers"10011
8.Ekseteras "Chiefs"10011
9."Harlequin"10011
10.Seilas "Sharks"10011
11.Vusteras "Warriors"10010
12.Northemptonas "Saints"10010

Izmantotie resursi:
Planet Rugby | News, Scores, Results, Features