Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Pirmajā dienā angļi piedzīvo fiasko

Pirmajā dienā angļi piedzīvo fiasko
"Clermont Auvergne" savā laukumā neatstāja nekādas cerības Anglijas čempioniem, ar kāju atsperot durvis uz pusfinālu.
Foto: epcrugby.com

Ar īru "Leinster" un franču "Clermont Auvergne" uzvarām noslēgušies Eiropas Čempionu kausa pirmie divi ceturtdaļfināla dueļi. No turnīra izstājušās divas angļu komandas - "Bath" un "Northampton Saints". Rīt atlikušās divas ceturtdaļfināla spēles.

Pieredze pārspēj azartu

Ar lielu interesi tika gaidīts "Leinster" un "Bath" duelis Dublinā. Abas komandas laukumā sūtīja labākos spēkus, uz vienas rokas pirkstiem bija saskaitāmi komandu vadošie spēlētāji, kas nevarēja šajā cīņā piedalīties. Rezultātu spēles 13. minūtē atklāja "Leinster", kad trīs punktus ar soda sitienu guva turnīra rezultatīvākais spēlētājs Madigans. "Bath" atbildēja vareni - ar Džordža Forda piezemējumu septiņas minūtes vēlāk. Pats Fords izpildīja arī realizācijas sitienu, kas nebija precīzs. Taču "Bath" vadība ilga vien četras minūtes. "Leinster" atkal vadībā ar soda sitienu izvirzīja Madigans. Atlikušajā laikā pirmajā puslaikā Madigans iesita vēl trīs soda sitienus, uz kuriem "Bath" ar punktiem atbildēt nespēja. Pēc pirmā puslaika ar rezultātu 15:5 vadībā mājinieki "Leinster".,

Lai spēli glābtu, "Bath" bija jāuzlabo spēle uzbrukumā. Komandai ar tik iespaidīgu uzbrukuma potenciālu šāds darbiņš bija pa spēkam. 46. minūtē viņi panāca savu - piezemējumu guva Hopers, bet Fords iesita realizācijas sitienu, panākot 15:12. Pragmatiski spēlējošie "Leinster" regbisti nekrita panikā un turpināja pieturēties pie spēles plāna. Šāda taktika atmaksājās: 52. minūtē "Bath" pārkāpa noteikumus un Madigans guva vēl trīs punktus, panākot 18:12. "Bath" bija gana daudz laika, lai spēli glābtu, un arī gana daudz perspektīvu uzbrukumu, kas varēja atnest kāroto piezemējumu. Tomēr "Leinster" aizsardzības līnija vaļības neatļāvās. 73. minūtē Fords ar soda sitienu panāca 18:15. "Bath" metās spēli glābt, taču "Leinster" aizsardzībā spēlēja ļoti stabili un uzvaru nosargāja. Īru komanda visā spēlē tā arī neguva nevienu piezemējumu (ielaida divus!), taču tik un tā izcīnīja uzvaru un vietu pusfinālā. Visi 18 punkti 12. numura Aiena Madigana kontā, savukārt "Bath" rindās ar 10 punktiem izcēlās Džordžs Fords.

Svētie kapitulē

Dienas otrais duelis starp 2013. gada finālistiem "Clermont Auvergne" un Anglijas čempioniem "Northampton Saints" tika gaidīts ar ne mazāku interesi, taču intrigas šajā spēlē nebija nemaz. Mājinieki "Clermont Auvergne" jau ar saviem pirmajiem uzbrukumiem lika skaidri noprast, ka noteicēji laukumā šodien būs viņi. Franču komanda uzbrukumā vērpa acij tīkamas kombinācijas un priecēja ar ļoti filigrānām piespēlēm. Jau 4. minūtē Broks Džeimss ar soda sitienu atklāja rezultātu, bet 12. minūtē ar piezemējumu izcēlās Francijas izlases aizsargs Nakaitasi.Pēc precīza Džeimsa realizācijas sitiena jau 10:0 mājinieku labā. "Clermont Auvergne" netaisījās samazināt apgriezienus, turpinot durstīt vārgo "Northampton Saints" aizsardzību. 25. minūtē Džeimss ar soda sitienu panāca 13:0, bet dažas minūtes vēlāk savu otro piezemējumu spēlē guva Nakaitasi. Pēc ārkārtīgi sarežģīta, taču precīza Džeimsa realizācijas sitiena rezultāts ieguva jau pirmajam puslaikam iespaidīgas aprises - 20:0. Ar to gan demolēšanas darbi nebeidzās. 37. minūtē beidzot pie piezemējuma tika arī hiperaktīvais mājinieku centrs Veslijs Fofanā, bet Džeimss ar precīzu realizācijas sitienu pielika treknu punktu pirmajam puslaikam - 27:0.

Pēc pārtraukuma aina laukumā kardināli nemainījās. Mājinieki turpināja kontrolēt spēles gaitu un gūt punktus. 46. minūtē Džeimss ar soda sitienu panāca jau 30:0, bet astoņas minūtes vēlāk pie piezemējuma tika vēl viens šīs spēles aktīvists - 15. numurs Niks Abendanons. Džeimss turpināja teicami izpildīt sitienus, panākot jau 37:0. Atlikušajā spēles laikā "Norhampton Saints" atzīmējās ar goda piezemējumu (66. minūtē izcēlās Volers), bet vairāk neko nespēja panākt. "Clermont Auvergne" svinēja skaistu un pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 37:5. Viņi pēc divām nedēļām cīnīsies pusfinālā, bet Anglijas čempioniem "Northampton Saints" eirokausu sezona beigusies.

Eiropas Čempionu kauss regbijā

Ceturtdaļfināli

DatumsLaiksSpēleRezultāts
4. aprīlis17:15Leinster - Bath18:15
4. aprīlis19:45Clermont Auvergne - Northampton Saints37:5
5. aprīlis14:45Racing Metro - Saracens?
5. aprīlis17:15Toulon - Wasps?